Print this Post


Tu ce-ai făcut astăzi?

Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” din Slatina va găzdui miercuri, 21 martie a.c., lansarea volumului de poezii intitulat „Tu ce-ai făcut astăzi?” scris de Ovidiu Scridon. Tot aici, autorul va susține și un concert de folk.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” Olt și Alexandria Publishing House, iar intrarea este liberă.

Născut în orașul Târnăveni din județul Mureș, Ovidiu Scridon este fascinat de mic de manifestările Cenaclului Flacăra, motiv pentru care este atras de chitară, încă din școala generală.

ovidiu scridon slatinaÎn 1993, devine student al Academiei de Studii Economice din București, unde debutează, în cadrul evenimentelor culturale artistice studențești; festivaluri, cenacluri, baluri, tabere, etc. În 1996, unul din cântecele lui este declarat oficial Imnul studenților din România. În toți acești ani, scrie versuri, compune muzică și, pentru o scurtă perioadă de timp, este membru al Cenaclului Totuși Iubirea condus de poetul Adrian Păunescu.

În 1996, face primele înregistrări în studioul B`inișor al lui Valeriu Sterian și editează albumul “Într-o zi…”, album ce se bucură de-un succes neașteptat.

În perioada 1994-1998, este extrem de activ, fiind prezent atât în majoritatea spectacolelor studențești din capitală și din celelalte centre universitare, cât și în majoritatea concursurilor și-a festivalurilor de muzică folk.

După cinci ani petrecuți în Radio Total, urmează alții trei în grupul MediaPro iar intre noiembrie 2006 si iunie 2011 a fost Coordonatorul Traffic-ului de Publicitate al Grupului de presă Realitatea-Cațavencu.

Este absolvent al unui master de Comunicare și Relații Publice în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative „David Ogilvy” din București și al unui program de Management în cadrul Penn State University din State College Pennsylvania, USA.

Călătorește deseori în Statele Unite ale Americii, trăiește în Marea Britanie, unde activează în compania Amazon.

După prima întoarcere din America, la-nceputul anului 2007, a reapărut pe scena românească, plin de optimism, energie și bucuria de-a împărtăși din emoțiile lui, alături de chitara și muzicuțele sale.

A participat la multe evenimente muzicale și a susținut sute de concerte, atât în România cât și-n străinătate (USA, Italia, UK). Totodată, este invitat frecvent și participă la diverse emisiuni de radio și televiziune.

A publicat două cărți de poezii, „Portretul unui gând”, apărută la Editura Tritonic (martie 2012) și re-editată, în 2015, la Alexandria Publishing House și „Tu ce-ai făcut astăzi?” (nov. 2017 – Alexandria Publishing House). Îi este în curs de apariție cartea de călătorie „Cum am descoperit America”, și volumele de proză „Bucuriile ne sunt la-ndemână” și „Doi ani și șase luni”.

Este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR), al Credidam și al Uniunii Scriitorilor Europeni de Limbă Română din Chișinău.

LINIA ÎNTÂI

Permanent link to this article: http://linia1.ro/tu-ce-ai-facut-astazi/