Print this Post


Ucenicia la locul de muncă

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt vine în sprijinul angajatorilor informându-i că pot beneficia, în conformitate cu prevederile Legii nr. 279/2005, actualizată, privind ucenicia la locul de muncă, de o sumă în cuantum de 1.125 lei/lunar, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pentru fiecare ucenic încadrat.

„În sensul prezentei legi, ucenicia reprezintă formarea profesională realizată la locul de muncă, în baza unui contract de ucenicie, iar ucenicul este o persoană cu vârsta de peste 16 ani care, din voința proprie, încheie un contract de ucenicie cu un angajator, în scopul obținerii unei calificări.

uceniciaDurata contractului de ucenicie se stabilește în funcție de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregătească ucenicul, fără a putea fi mai mică de 12 luni și mai mare de 3 ani, după cum urmează: 12 luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competențelor corespunzătoare unei calificări de nivel 2 (360 ore); 24 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competențelor corespunzătoare unei calificări de nivel 3 (720 ore); 36 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competențelor corespunzătoare unei calificări de nivel 4 (1080 ore)”, a declarat Marian Cristinel Cîrloganu, director AJOFM Olt.

Angajatorii care doresc să organizeze activități de ucenicie la locul de muncă potrivit domeniilor de activitate pot depune situația privind locurile de muncă vacante, la sediul instituției din Slatina, str. Prelungirea Crișan nr. 2 sau o pot transmite pe adresa de e-mail a instituției: ajofm@ot.anofm.ro, dar și prin fax, la numărul 0249/432.276.

Pentru mai multe informații cu privire la următorii pași pe care trebuie să-i urmeze, în derularea activității de ucenicie, angajatorii pot apela la specialiștii din cadrul  AJOFM Olt.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/ucenicia-la-locul-de-munca/