Print this Post


Ultimul tren al României. Probe, nu minciuni! – editorial Rareș Bogdan

De ce candidez, de ce PNL, de ce sunt cruciale europarlamentarele pentru omul obișnuit care se trezește dimineața, merge la serviciu, își privește copiii crescând, se roagă la Dumnezeu să fie sănătos, achită rate? Oamenii așteaptă de la mine argumente, vor să aibă încredere. Au uitat sentimentul acesta… Unii se îndoiesc că un om căruia nu-i lipsește nimic, e celebru, e fericit în familie, a văzut lumea, renunță la o importantă emisiune de televiziune pentru politică fără un motiv ascuns.

Dragii mei, distanța cea mai scurtă dintre două puncte este linia dreaptă. Adevărul este că sunt sentimental. Politicienii nu spun asta, iar consultanții îi laudă: bravo, nu trebuie nimeni să știe ce simți! Însă dacă aș da cu bidineaua peste ceea ce cred unii că sunt minusurile unui om politic nu aș deveni exact ceea ce criticam ca realizator de televiziune? Așadar: uneori mă bucur, alteori mă doare; uneori sunt nervos, alteori sunt liniștit ca un copil în burta mamei. Recunosc că proporțiile la care mă manifest trec uneori de canoanele urbane, dar am 44 de ani, nu mă mai schimb acum!

PrintFiind sentimental, mă raportez mereu la experiențele copilăriei, la cărțile citite, învățăturile de-acasă, la pasiunea din adolescență, istoria. M-au fascinat Brătienii, înflăcărarea cu care vorbeau despre neam. Propunerea PNL de a candida a venit într-un moment în care vorbeam cu invitații mei despre riscurile de securitate pe care politicieni condamnați penal le aduc unui popor întreg. Care, biet popor, s-a și împuținat cu vreo 5 milioane de suflete, plecate să-și caute patrii de împrumut! Cele mai emoționante clipe din ultimii ani au fost atunci când i-am ascultat pe părinții unor tineri plecați din țară cum plâng de dorul lor, sau când am discutat cu tații copiilor morți la #Colectiv. Pentru mine, aproape totul are legătură cu copiii. Viitorul lor. Aici, în interiorul frontierelor.

Nu vreau să-mi fie rușine peste ani, când băiatul meu, Mihai, sau fetița pe care o așteptăm Florina și cu mine ne vor întreba de ce nu am făcut totul pentru a ne salva țara de la ruină! Și exact când eram măcinat de aceste gânduri, a venit propunerea PNL. S-a nimerit să fie formulată în miezul unor dezbateri despre tentativele de a aduce procurorii la ordine de partid, ca în perioada 2003-2004, când se decidea la ședințele PSD cine trebuie anchetat, condamnat… În ziua când Laura Codruța Kovesi a fost audiată în Comisia LIBE și 5 eurodeputați PNL s-au bătut ca leii și au influențat votul în favoarea ei am fost foarte mândru! În paralel, Ludovic Orban îmi arăta sondaje, vedeam că am o bună cotă de încredere, îmi spunea că sunt perceput drept principalul luptător cu ticăloșiile PSD-ALDE, că adevărurile dureroase spuse în emisiune după momentul OUG 13 au mobilizat cetățenii. În plus, arătam cifrele economiei reale, aduceam experți care explicau românilor cât de mult au fost mințiți în 2016. Totodată, aduceam analiști de politică externă care demonstrau că România, căzută în mâinile unui grup infracțional organizat, riscă să fie eliminată de la masa țărilor civilizate. Acesta este contextul în care am acceptat propunerea PNL.

Vocea mea va fi auzită, să nu vă îndoiți! Nefericiții din PSD și ALDE au luat România prizonieră, cu tot cu românii din ea! Nu mă voi opri decât atunci când îi voi convinge pe toți cetățenii cu care voi interacționa, într-un fel sau altul, că, dacă vor prosperitate, trebuie să-i dăm jos pe infractori.

Ei se justifică astfel: am câștigat alegerile. Da, dar printr-o fraudă morală. Românilor nu li s-a suflat o vorbă, în campanie, despre faptul că prioritatea PSD-ALDE va fi dezincriminarea corupției, anularea sentințelor, terorizarea magistraților, salvarea lui Dragnea și a acoliților săi. Iar închisoarea ca închisoarea, dar și-ar pierde și averile colosale!

Știau românii că PSD și ALDE vor prăbuși leul, că alimentele vor costa ca în Elveția, că ne vom ruga să scadă benzina sub 6 lei? Cât costau ouăle, cartofii, macaroanele, untul, roșiile în decembrie 2016? Știau românii în toamna lui 2016 că Guvernele Dragnea vor împrumuta aproape 9 milioane de euro pe oră, la dobânzi faraonice? Știau că promisiunile legate de spitalele regionale, școli, autostrăzi, locuri de muncă sunt gogoși?

M-am săturat să vorbesc despre Dragnea, Tăriceanu, Nicolicea, Șerban Nicolae, Iordache, Grapini, Plumb, Codrin, Vâlcov! Vreau să vă arăt România pe care ne-o dorim, țara din vis! Dar mai întâi trebuie să-i alungăm pe bandiții care o jefuiesc de 30 de ani, pe șmecherii care și-ar vinde mamele pentru un vot, slugile care confundă Balcanii cu balcoanele, proștii care scufundă visteria, când nu și-o îndeasă în buzunare. Să-i dăm jos pe cei care pretind că investesc în educație și sănătate fără să sufle o vorbă despre cele 2600 de școli cu toaletă în curte, despre oamenii care mor cu zile în spitale mizerabile! Pe cei care au afirmat, cu subiect și predicat, că „autostrăzile pot să mai aștepte”! M-am săturat de pile, de odrasle în posturi călduțe, de nepotismul instituțional. Din cauza lor ne pleacă tinerii din țară. Mereu, și mereu, și mereu! Suntem tot mai puțini și mai triști!

Ce Românie vrem? Nu vrem toți o țară în care să nu se mai dea legi pentru salvarea unui singur om? Nu vrem toți ca, în democrație, hoții să stea la pușcărie, nu în Guvern sau în Parlament? Nu visăm ca oamenii cinstiți, harnici, inteligenți să fie recunoscuți, promovați? Nu vrem să putem protesta împotriva nedreptăților fără teama că suntem gazați, bătuți, umiliți, dați afară?

Am dovada că țara cu spitale moderne, drumuri curate, servicii ca în vest este posibilă! Fapte, nu vorbe! Vizitați Clujul, Oradea, Alba Iulia, Sibiul, Timișoara, Brașovul, Suceava, Aradul, Sinaia! PNL are primari și șefi de consilii județene care au atras aproape un miliard de euro și au adus bunăstare! Există orașe din care românii nu mai pleacă, ci unde vin să trăiască! Da, în România!

Am colegi în PNL care au negociat la sânge în Parlamentul European și au șters taxe, au apărat locuri de muncă, au adus bani pentru fermieri. Datorită lor, România a stat în primul rând! Iar asta va deveni o regulă. După ce câștigăm aceste alegeri vom birui și la prezidențiale, și la locale, și la parlamentare. Dar valul pornește acum! E mobilizare generală!

Patriotism înseamnă să faci ceea ce promiți oamenilor, nu să-i iei de fraieri. A lăsa țara din nou pradă bolșevicilor nu înseamnă că o aperi, ci că o trădezi! Gata cu lașii, proștii, trădătorii și infractorii!

Aveți încredere și veniți cu noi! Aveți încredere, pentru ultima oară! Urmați-vă instinctul, oameni buni! Eu am pornit pe acest drum și nu mă voi abate de la el. Așa să-mi ajute Dumnezeu!

Rareș Bogdan

Permanent link to this article: http://linia1.ro/ultimul-tren-al-romaniei-probe-nu-minciuni-editorial-rares-bogdan/

3 comments

 1. Marin TULUS

  Gigele, la puscarie cu tine!!!! Vă ajunge hotiile pe care le/ati facut!!Vreti sa va salvati cu Rares Bgdan, voi cei care nu ati facut nimic in viata voastra decat infractiun si nici nu ati apartinut PNL/lui de la infiintarea sa sau de la data cand trebuia sa intrati in politica?! Eu am făcut Liceul Militar si am fost elev al Scoili de ofiteri! Nu am fost impostor, nu am făcut ca voi politica de doi bani si nu am fost DAt afara din armata, ci a fost vointa mea ,manifestata prin demisie si greva foamei dar tortionarii au vrut sa mi aplice corectia cum ati facut si voi! Am fost primar PNTCD trei mandate si nu am conditionat lumea sa ma voteze ca voi cu bani, ligheane si caldari!!!Nu vedeti ca nu aveti nicio idee de reforma a justitiei obiectiva. reala si in acord cu principiile si valorile democratiei! Pe cine vreti să păcăliti?!!!Am facut pe avocatul in baza actelor mele de studii si nu in baza hotiilor din sistemul de justitie si avocatura!!! Am făcut avocatura fără bani!!!Toate sentintele cu suspendare au fost anulate si s/a demonstrat hotia unor borfasi din justitie sustinute de clanurile de interlopi!!!Voi ati angajat la Primării avocatii lor ca sa va apere de rigorile legii.Dă-ti numele, infractorule!!!Desteaptă/te , române!!!!

 2. Gigi

  ce ai luptat tu , impostorule de avocat care esti ?
  cred ca ai ceva probleme psihice , de aia te-ai dat afara si aia la liceul militar…
  apropo, te mai lauzi ca Tulus , fost procuror la DNA e varul tau?
  ai scapat de inchisoare cu executare, ti-au dat decat cu cuspendare ca faceai pe avocatul si le luai banii oamenilor
  si acum iar iar esti pe tupeu , nimeni nu e bun , bineinteles nimeni in afara de tine…
  Impostorule !
  HAI SICTIR de aici !

 3. Marin TULUS

  Genială, dle Rares, alocutiunea dvs.dintr-un anumit puct de vedere, al redactorului de presa, povestitorului de ..adormit copii! Numai că noi cei care am luptat in… Linia Intai am cunoscut dezastrele pe pielea noastră si niciun liberal postdecembrist nu a fost salvatorul nostru,în principiu, al poporului umilit si nedreptățit de hoardele tătare din politică si administratie, inclusiv din justitie! Nu punem la indoială buna dvs. credintă, ci doar dorim să va atragem atentia că în România niciun partid nu a avut o strategie/reformă a societății si implicit a justitiei demnă de a fi aplaudată si recunoscută!Vorbiti de justitie si aici nu puteti nici acum să aveti ca partid o strategie in plină campanie electrorală credibila si reporsabila. Taberele beligerante in care este inclus si Presedintele K.I nu sunt deloc de apreciat si demne de a fi exemplificate!Rationalul vă lipseste cum de altfel lipseste si UE in această privintă!Vrem s/o luăm cu inceputul,adică cu… nasterea!Stiti cum se fac magistratii ,avocatii si notarii?!In esentă tot cum se fac numirile si angajările in institutiile publice,adică după criteriile arbitrare ale interesului BOSULUI si nicidecum după valoarea dată de invatamânt ,la fel cum învătământul este si el supus acelorași păcate!Toată lumea de bună reputatie din politică si administratie, din țară si străinatate, vorbeste de independenta justitiei si mai nou etichetează drept infractorii Romaniei doar pe cei de la PSD, dar uită cum se face justitia in Romania .Cel mai concludent vorbitor si…,,profesor’ a fost T. Basescu care a spus următoarele: ,,,Nu există niciun sistem de justiţie în interiorul UE care să fi făcut atâta rău vreunei ţări cât rău a făcut românilor şi României. Au făcut-o din nepăsare, din credinţa că sunt Dumnezei şi din dispreţ şi pentru interesul naţional, din dispreţ şi pentru interesul românilor de a trăi într-o ţară în care sunt protejaţi de lege. Asta este, avem o justiţie independentă, care consideră că ei i se cuvine tot, iar de români nu-i pasă.””
  ,,Nu trebuie sa ne uitam numai la averile politicienilor. Uitati-va si la averile judecatorilor. Nu vreau sa credeti ca aceasta categorie poate sa mearga la nesfarsit ca un stat in stat. In Romania nu s-a facut o curatare a justitiei. Au ramas foarte multi judecatori care nu au nici o legatura cu democratia. Dupa cum merg dosarele de mare coruptie, procentul acestora e mare”"domnul judecator da casa celui care ii da spaga, nu celui care are dreptate”

  “Justitia a facut mult mai mult rau Romaniei decat politicienii si decat romanii care cersesc pe la Roma sau Paris. A facut rau din punct de vedere al credibilitatii” ,,Vine PNL, care era în USL, și striga că „nu luăm puterea până nu controlăm și justiția”, iar acum apără absurd Legislația din 2004. Eu vă spun că se va păți o mare boroboață. După ce ne trece febra, vor fi multe recursuri în casație. În loc să dea prioritate să modifice în 45 de zile, s-au ocupat de bătălii fără sens. S-au dat condamnări pe articole care nu au fost suspendate. Veți vedea că se vor întâmpla minuni din nerespectarea Constituției. La CEDO, România va pierde multe procese. Mă uit și la cei de la Bruxelles, nu au cunoaștere a legilor pe care le critică”, a spus fostul președinte.
  In principiu, concluzia este ca toti vor la unison independeta justitiei dar uita ca aceasta independenta nu a servit scopului, in spetă, aplicării legii, ci al lipsei totale de respect față de cetățean, exclusiv distrugerea destinului acestuia prin hotarari nelegale,fără ratiune, izvorate din interesul magistratului care se considera deasupra legii si care nu poate fi pedepsit(asa cum el de fapt susține!).
  Legislatia a permis ca hotararile nelegale să nu poata fi atacate pe o cale extraordinară, gen recurs in anulare -cum a fost redenumită după Revolutie aceasta cale- la Curtea Supremă,iar ca si act de justitie nu se poate accepta imprumutul modelului american cu jurati, o forma radicala de reforma, cu scopul de inlocuire a… copiilor de la gradinita si a celor fără caracter ,fără reputatie corespunzătoare de magistrat,dar si afacerilor mafiote.
  In speță,Referendumul anunțat de Presedinte K.I. nu are ca temă acest fapt!
  Un alt aspect.Toată lumea vede in L.Kovesi magistratul ideal si caracterul desăvârșit, dar pot să vă argumentez că in perioada cand a fost Procuror General nu s/au întâmplat mare lucru cu dosarele grele ,respectiv, dosarul Revolutiei si Mineriadelor, in primul rand;dar vă dau si alt exemplu, unul care schimbă total perceptia publica asupra justitiei române si a reprezentantilor (sau fostilor) gen L:Kovesi; persecuțía avocatilor inscrisi la UNBR Bota si favorizarea de către justitia din Romania a clanului gen SRL ,respective, a UNBR condus in prezent de Ghe Florea,
  SRL care acordă profesia de avocat, fără a avea acte de infiintare si suprapunându/se sistemului de invațământ.Dacă vei fi absolvent de Drept, nu ai decât șansa să fii infractor dacă nu te acceptă sistemele gen SRL enumerate mai sus!Profesia nu o acordă sistemul de invatamânt ,iar din această poveste tragem concluzia(morala) că justitia din Romania nu este legitimă, iar, drept consecință, actul de justiție este unul fals , deghizat( cu exceptiile de rigoare in functie de caracterul magistratului), după chipul si asemănarea clasei politice!!
  De toate aceste aspecte concrete nimeni nu vorbeste!Dar vrem să fim alesi in divanele cele mai inalte cu povesti adresate unor …naivi, de parcă am fi la …..grădiniță!!!Deșteaptă-te, române!!!

Comments have been disabled.