Print this Post


Un nou experiment Anghel-Ciocăzanu, la Caracal, va scoate PSD din joc!

La Caracal, PSD are vocația să-și mănânce liderii, așa cum Revoluția îi mănâncă pe cei care au înfăptuit-o. Mai întâi, a fost bătrânul marxist Gheorghe Anghel, unul dintre primarii PSD, care – inițial – era croit după chipul și asemănarea partidului unic. Destul de conservator, din punct de vedere ideologic, popular, nostalgic comunist și, de asemenea, un bun și convingător vorbitor în toate împrejurările prilejuite de evenimentele cetății: politice, culturale, administrative.

Din 1992 și până în 2012, el a făcut parte din coloana vertebrală a PSD Olt și a condus destinele celebrului Municipiu Caracal două decenii, după ce, înainte de Revoluție, le condusese tot cam atât.

În momentul în care el n-a mai răspuns comandamentelor PSD, Gheorghe Anghel a fost linșat mediatic, șters din opțiunile social-democraților din Olt, repudiat politic. Un lucru e clar, problemele pe care Gheorghe Anghel le are actualmente în justiție au fost declanșate și cu „ajutorul neprecupețit” al primarului Edi Ciocăzanu, pesedistul care i-a urmat lui Anghel la Primăria Caracal, bătrânul comunist având pe lângă el și oameni care l-au lucrat pe la spate.

A urmat, așa cum v-am spus, brebantul Edi Ciocăzanu. „Omul care aduce lumina în Caracal”, care a câștigat primăria cu o campanie fulminantă și costisitoare, organizată de Darius Vâlcov. N-a durat prea mult și „luminătorul Caracalului” a intrat și el în dizgrația partidului care l-a făcut „om”.

Edi Ciocăzanu, cel care pusese umărul la detronarea și înjosirea lui Anghel, a fost el însuși ținta atacurilor propriului partid. Evident că, la alegerile care-au urmat, Edi Ciocăzanu (devenit, între timp, liberal) a pierdut alegerile cu brio în favoarea unui liberal care a candidat din partea PSD – actualul primar Liviu Radu. Băiat spălat, medic recunoscut, echilibrat și, mai ales, sincer, cumpătat și onest.

liviu radu primar caracal li 730De la o vreme încoace, Liviu Radu a intrat în „mașina de tocat primari” a PSD. Că nu mai răspunde comandamentelor majore ale partidului de guvernământ. Că nu este tocmai „omul potrivit la locul potrivit”, așa cum spuneau despre el pesediștii, în campanie.

Părerea mea este că, în cazul în care vrea să repete Experimentul Anghel-Ciocăzanu, PSD, la Caracal, o va da în bară. Liviu Radu are un potențial fantastic și, spre deosebire de înaintașii săi primari, deține o impresionantă cantitate de moralitate, dublată de corectitudine și cinste. El va putea candida chiar din partea liberalilor (care, la Caracal, sunt în plop și plopu-n aer) și va câștiga. Un al treilea experiment Anghel-Ciocăzanu va fi, pentru PSD, un eșec lamentabil.

Așa că, dragi pesediști, țineți bine de Liviu Radu, ca de ochii din cap! Caracalul – veche vatră de cultură și civilizație, s-am cam trezit din somnul cel de moarte. Grație, mai ales, acelui festival de teatru la care participă toți marii actori ai României, care le-a descleștat caracalenilor mințile și sufletul, și dorul de democrație.

Așa că nu riscați… S-auzim de bine!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/un-nou-experiment-anghel-ciocazanu-la-caracal-va-scoate-psd-din-joc/