Print this Post


UN PORTRET PE SĂPTĂMÂNĂ! Azi: MARIAN VASILE, primarul comunei Studina

Unul dintre cei mai rentabili (electoral vorbind) și activi politicieni de dreapta ai județului Olt este, fără îndoială, Marian Vasile, primarul comunei Studina. Recent, domnia sa a fost nevoit ca să-și dea demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Olt.

Deși în motivarea acestei demisii, pe care, sincer, eu am prevăzut-o, domnia-sa a dat dovadă de civilitate și respect față de partid, de marea masă a liberalilor, dar și față de foștii săi camarazi, cocoțați vremelnic la vârful PNL Olt, ,,secretul lui Polichinelle” este acela că toată lumea știe despre disensiunile care au apărut între liderul PNL Olt, Liviu Voiculescu și domnia sa. Personal, cunosc culisele acestor disensiuni, precum și nedreptatea care i se face lui Marian Vasile, dictată de la pupitrul de comandă al liderului PNL Olt, însă, pentru a nu tulbura apele și mai mult în PNL Olt, prefer să nu intru în bucătăria acestei filiale de partid de la care se așteaptă atât de mult și care a făcut atât de puțin, de când, Ludovic Orban și ai lui au preluat, prin forceps, puterea guvernamentală.

marian vasile net 783Îl cunosc pe Marian Vasile. Îi știu și puterea de caracter. El nu putea să stea, la infinit, în această funcție, onorantă de altfel, în timp ce era lucrat mișelește pe la spate. Nu putea să persiste într-o atmosferă veșnic regizată, unde el era ignorat la comandă și unde meritele sale politice remarcabile nu erau sub niciun chip recunoscute.

Să știți că Liviu Voiculescu nu este principalul vinovat de demisiile din ultimul timp din PNL Olt, la care adăugăm și debarcarea lui Mario De Mezzo, de la candidatura Primăriei Slatina ci, un aport semnificativ în aceste turbulențe din PNL Olt îl are și mașina de vot din jurul ,,,conducătorului iubit”, care aprobă, ca la PCR, fără discernământ, tot ce-i trece acestuia prin cap. Un partid cu adevărat democratic nu se bazează pe unanimități și pe o masă amorfă, care se închină stăpânului până pământ.

Un lucru e clar, ca apa de izvor: Marian Vasile are conștiința împăcată, fiindcă, din poziția sa de prim-vicepreședinte și-a slujit partidul cu folos și cu o credință nestrămutată, neașteptând vreo răsplată pentru rezultatele sale electorale. Cu siguranță, își va servi partidul cu aceeași pasiune și de pe poziția de primar și, probabil, de președinte al PNL Studina. Despre un politician experimentat, călit în bătăliile cu PSD și cu o popularitate greu de atins de vreun liberal actual din Olt, așa cum se prezintă azi Marian Vasile, se poate spune, păstrând proporțiile, parafrazându-l pe I. G. Duca, în discursul său despre Brătianu: Marian Vasile a ieșit din această vâltoare a deziluziilor și a nedreptăților pământești, mai nobil și mai întărit moral decât ca fost vreodată. Felicitări, Marian!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/un-portret-pe-saptamana-azi-marian-vasile-primarul-comunei-studina/