Print this Post


Un viitor pentru tineri, în România

Recent, deputatul PSD de Olt – Marius Iancu – a vorbit despre promisiunile onorate de partidul din care face parte, promisiuni care îi ajută pe tineri să rămână în țară pentru studii sau pentru a-și întemeia o familie.

„PSD și-a asumat că le va oferi tinerilor posibilitatea să rămână în România și să își construiască viitorul aici, acasă. Măsurile economice și sociale, adoptate de Guvern și Parlament, au fost de ajutor pentru cei au dorit să cumpere o locuință, o mașină sau sa ia credite pentru studii.

Din octombrie 2018, tinerii care nu au un loc de muncă sau care sunt în perioada studiilor pot lua credite fără dobândă de până la 40.000 lei, iar dacă se vor angaja pe perioadă derulării creditului, vor putea să solicite încă 20.000 lei, în baza unei adeverințe de la angajator. Garanția statului este de 80%, tot autoritățile urmând să acopere dobânda. Programele «Prima casă» și «Prima mașină» continuă, iar tariful mediu al polițelor RCA pentru tineri a fost redus cu 20%. S-au finalizat peste 100 din cele 1500 de locuințe sociale destinate familiilor dezavantajate, program care va fi implementat până în 2020.

marius iancu deputat 756Toți angajații din domeniul IT beneficiază de scutirea de impozit pe venit, de la 1 februarie 2018, această măsură fiind extinsă și pentru programatorii studenți. Sunt promisiuni onorate de PSD”, a declarat Marius Iancu.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/un-viitor-pentru-tineri-in-romania/