Print this Post


USAMV – proiect pentru creșterea gradului de competitivitate a angajaților, antreprenorilor și a întreprinderilor

Marți, 31 iulie a.c., Sala de festivități a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București – Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală – Filiala Slatina a fost gazda conferinței de lansare a proiectului „Creșterea gradului de competitivitate a angajaților, antreprenorilor și a întreprinderilor care activează în domeniile SNC/SNCDI – Creștem Competitivitatea IMM”. Proiectul este finanțat în cadrul POCU, Axa prioritară 3 – „Locuri de muncă pentru toți”, Componenta 8 – „Promovarea unei ocupări sustenabile și de calitate a forței de muncă și sprijinirea mobilității forței de muncă”.

Valoarea totală a proiectului este 4.193.397,59 de lei din care 3.564.387,95 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE, 545.141,56 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național, 83.868,08 lei cofinanțare eligibilă a beneficiarului.

Proiectul se axează pe pregătirea angajaților și antreprenorilor din zona de management. Antreprenoriat – în anumite domenii, domenii care se înscriu în Strategia Națională a Competitivității și în Strategia Națională a Cercetării, Dezvoltării și Inovării. Proiectul cuprinde cinci județe din sudul țării și se adresează unui număr de 504 persoane

La eveniment, au participat prof. univ. dr. Toma Adrian Dinu – decanul Facultății de Management și Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, lector univ. dr. Victor Tița – director USAMV Filiala Slatina, prof. univ. dr. Ion Bozgă, managerul de proiect dr. Răzvan Panait – Șef Lucrări USAMV, precum și conf. univ. dr. Marius Vladu – Universitatea din Craiova.

usamv proiect 3 netProf. univ. dr. Toma Adrian Dinu – decanul Facultății de Management și Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală:

LA FINAL, TREBUIE SĂ PUTEM SPUNE CĂ PROIECTUL A FOST UN PLUS PENTRU OLTENIA, PENTRU JUDEȚUL OLT ȘI, ÎN PRIMUL RÂND, PENTRU FILIALA SLATINA!

„Felicitări echipei proiectului și felicitări Filialei Slatina și tuturor celor implicați în dezvoltarea și implementarea acestui proiect. Mă bucur că sunt atrași, în primul rând, studenții filialei, pentru că la filială ne-am gândit atunci când am răspuns cererii de ofertă a proiectului, la absolvenți. Proiectul se referă la întreaga regiune Oltenia. Doresc ca proiectul să se finalizeze cu succes, doresc să fiți cât mai implicați în reușita acestui proiect, pentru ca, la final, să putem spune că proiectul a fost un plus pentru Oltenia, pentru județul Olt și, în primul rând, pentru Filiala Slatina. Sunt convins că d-l manager de proiect a implicat, ca lectori, în primul rând oameni din zonă, pentru că este important să folosim resursa umană din zonă. Vă urez succes!”

Lector univ. dr. Victor Tița – director USAMV Filiala Slatina:

ÎN LEGĂTURĂ CU STUDENȚII, ÎI VOM AVEA CA GRUP ȚINTĂ PE CEI CARE AU AFACERI ȘI CEI CARE DORESC SĂ-ȘI DESCHIDĂ ANUMITE AFACERI!

„Sunt astăzi gazda unui proiect care vrea urmărește creșterea competitivității în cadrul IMM-urilor și, de asemenea, creșterea calității resurselor umane, în legătură cu angajații, dar și antreprenorii din regiunea SUD-Vest Oltenia.

În același timp, noi suntem bucuroși să găzduim un proiect al universității noastre, USAMV București, care ține astăzi, iată, în Filiala Slatina, conferința de lansare a proiectului.  Acest proiect se referă, mai ales, la Strategia Națională a Competitivității 2016-2020, dar și la Strategia Națională a Cercetării, Dezvoltării și Inovării. Proiectul vine în sprijinul antreprenorilor, angajaților, IMM-urilor, pe domeniul Managementul Resurselor Umane, dar – în același timp – și pentru ecoturism, bioeconomie etc.

În legătură cu studenții, îi vom avea ca grup țintă pe cei care au afaceri și cei care doresc să-și deschidă anumite afaceri, în așa fel încât să-și dezvolte perspectivele pe turism, ecoturism, economie creativă etc.”

Dr. Răzvan Panait – Șef Lucrări USAMV, manager de proiect:

CURSURILE ÎNCEARCĂ SĂ OFERE NOI COMPETENȚE ANTREPRENORILOR, MANAGERILOR ȘI UN AJUTOR CĂTRE UN NUMĂR DE 46 DE IMM-URI, DIN REGIUNEA SUD-VEST OLTENIA

„În principiu, proiectul se axează pe pregătirea angajaților și antreprenorilor din zona de management. Antreprenoriat – în anumite domenii, domenii care se înscriu în Strategia Națională a Competitivității și în Strategia Națională a Cercetării, Dezvoltării și Inovării. Domenii, într-adevăr, alese de către cei care finanțează proiectul pentru a fi dezvoltat.

Cursurile încearcă să ofere noi competențe antreprenorilor, managerilor și un ajutor către un număr de 46 de IMM-uri, din regiunea Sud-Vest Oltenia, care, ulterior să le ofere acestora un plus de competitivitate pe piața liberă, ca să spune așa. Este un proiect de pregătire, cu atestare a Autorității Naționale pentru Calificări.”

usamv proiect 1 netProf. univ. dr. Ion Bozgă:

PROIECTUL CUPRINDE CINCI JUDEȚE DIN SUDUL ȚĂRII ȘI SE ADRESEAZĂ UNUI NUMĂR DE 504 PERSOANE

„Proiectul durează un an de zile și se îndreaptă spre trei categorii de tineri: antreprenori, specialiști în resurse umane, manageri de proiect și de afaceri. Proiectul se încheie cu specializări în domeniu și absolvenții acestui proiect obțin o diplomă recunoscută de Ministerul Învățământului. Proiectul cuprinde cinci județe din sudul țării și se adresează unui număr de 504 persoane.”

Conf. univ. dr. Marius Vladu – Universitatea din Craiova:

DACĂ AȘ FI UN MANAGER ÎNTR-O COMPANIE DIN DOMENIILE VIZATE ÎN PROIECT, NU AȘ STA PE GÂNDURI, NICIO SECUNDĂ, ȘI M-AȘ ÎNSCRIE

„Vreau să vă sigur de tot sprijinul meu în implementarea acestui proiect. Este un proiect complet și complex. Dacă aș fi un manager într-o companie din domeniile vizate în proiect, nu aș sta pe gânduri, nicio secundă, și m-aș înscrie, să primesc partea de training, de formare profesională, partea de coaching și de strategie a companiei.”

Ionuț DUMITRESCU

usamv proiect 2 net

Permanent link to this article: http://linia1.ro/usamv-proiect-pentru-cresterea-gradului-de-competitivitate-a-angajatilor-antreprenorilor-si-a-intreprinderilor/