Print this Post


USAMV SLATINA – Festivitate de absolvire!

Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară – Filiala Slatina a dat țării cea de-a XIII-a promoție de absolvenți în domeniile sus amintite. 73 de tineri și tinere, alături de dascălii lor, de conducerea facultății, girată profesional de prof. dr. Ion Bozgă (director USAMV Slatina) și de decanul facultății, prof. univ. dr. Dinu Toma, au celebrat cum se cuvine acest moment special din viața studențească: momentul absolvirii!

La manifestare au mai participat profesorul de matematică Silviu Neacșu – prefectul județului Olt, precum și Virgil Delureanu – vicepreședinte al Consiliului Județean Olt.

Evenimentul, în integralitatea sa, a fost moderat de prof. dr. Ion Bozgă, sufletul viu al unei instituții care devine, cu fiecare an care trece, una foarte importantă pentru județul Olt și pentru țară, având în vedere importanța disciplinelor care se studiază aici: Management, Inginerie Economică și Dezvoltare Rurală, precum și Medicină Veterinară.

Prezentăm, în conitnuare, fragmente din discursurile unora dintre cei care au cuvântat au această ocazie.

usamv absolvire 2017 1Toma Dinu, Decanul Facultății:

ESTE FORATE IMPORTANT SĂ AVEM SPECIALIȘTI ÎN AGRICULTURĂ!

„Ca pondere în economia facultății, filiala Slatina înseamnă 300 studenți (plus-minus) în fiecare an, circa 60 de absolvenți în fiecare ani, circa 80 nou-veniți în fiecare an și circa 20 de studenți la Masterat.

Am senzația însă că filiala Slatina e mai importantă pentru autoritățile locale și pentru județul Olt, deoarece acești absolvenți, ca locuri de muncă, se regăsesc, în marea lor majoritate, în județul Olt. Au propriile lor afaceri, lucrează în administrația publică, în învățământ, în sistemul privat și sunt oameni de nădejde, care contribuie la dezvoltarea economiei județului Olt.

Eu cred că este foarte important să avem specialiști în agricultură, în primul rând pentru doza de cunoștințe pe care le-o oferă studiile superioare – pe de o parte, iar pe de altă parte – pentru oportunitățile care apar pentru un proaspăt absolvent de facultate: mă gândesc la accesarea de fonduri europene, la nevoia de a demonstra studiile cu o diplomă recunoscută și, nu în ultimul rând, la satisfacția personală a absolventului: o persoană care-a absolvit o facultate se simte mult mai bine decât una care n-a absolvit”, a declarat decanul Toma Dinu.

usamv absolvire 2017 2Ion Bozgă, directorul USAMV – Filiala Slatina:

MULȚI DINTRE OAMENII CU CARTE DIN JUDEȚUL OLT SE ÎNTREABĂ CUM AM REUȘIT!

„În urmă cu mulți ani, un nucleu mic-mic de tot de oameni inimoși au înființat filiala de aici, împreună cu profesorul universitar Gheorghe Stan și cu academicianul – pe atunci rector al universității noastre – Ion Nicolae. Domniile lor au avut curajul să înființeze la Slatina o universitate.

Mulți dintre oamenii cu carte din județul Olt se întreabă cum am reușit. Valoarea filialei noastre este dată de competența cadrelor universitare. Avem sute de foști studenți cărora li se recunosc diplomele și lucrează pe funcții de conducere în toată lumea, dar mai ales în Europa. Dar noi am dori să rămână și în România, să producă.

Domnul director al Direcției Agricole îmi spunea la un moment dat: «Avem atâtea sute de miliarde de lei alocate județului Olt pe proiecte, implicați-vă în ele, produceți-le, concepeți-le, iar dacă nu, coordonați activitatea economică din arealul agricol, în așa fel încât România să nu mai importe alimente!»

Dacă vom reuși acest lucru – și eu sunt sigur că vom reuși –, veți pune o cărămidă la temelia societății românești”, a reliefat prof. univ. dr. Ion Bozgă.

Virgil Delureanu, vicepreședinte CJ Olt:

USAMV SLATINA –  UN LUCRU EXTRAORDINAR!

„Învățământul agricol este foarte important pentru județul Olt, dar și pentru toată țara, deoarece România este o țară eminamente agrară. România trebuie să producă bunuri care să fie exportate. Eu consider că această generație care termină astăzi va aduce beneficii României și, în speță, județului Olt. Sunt specialiști în acest domeniu, unii dintre ei fermieri. Este un lucru extraordinar și pentru asta trebuie felicitați atât ei, cât și părinții lor pentru că i-au îndrumat să urmeze cursurile acestei facultăți”, a spus Virgil Delureanu.

Festivitatea a fost întregită de discursurile profesorilor prezenți aici și de inefabilul și nostalgia din luările de cuvânt ale studenților eminenți. S-au împărțit diplome de absolvire și flori și fiecare absolvent și-a aruncat toca spre cer, în semn de izbândă. Felicitări tuturor!

Dumitru SÂRGHIE 

usamv absolvire 2017 3

usamv absolvire 2017 4

Permanent link to this article: http://linia1.ro/usamv-slatina-festivitate-de-absolvire/