Print this Post


USAMV Slatina și-a deschis porțile pentru a nouăsprezecea oară

Luni, 1 octombrie 2018, USAMV Slatina și-a deschis porțile pentru cei 500 de studenți care vor urma un nou an universitar. La deschidere, au participat Marius Oprescu – președintele Consiliului Județean Olt, Dinu Toma – decanul facultății, deputatul Marius Iancu, Adrian Bărbulete – inspector școlar general, precum și Victor Tița – directorul filialei Slatina.

„Este cea de a nouăsprezecea festivitate, în cadrul filialei Slatina, și ne bucurăm foarte mult că, în An Centenar, am reușit să ocupăm 100 de locuri la învățământ la zi. Avem, per total, peste 500 de studenți, însemnând învățământ la zi și învățământ la distanță. Ne-am bucurat de sprijinul facultății mamă. De asemenea, ne bucurăm de sprijinul comunității locale, al Primăriei Slatina și al Consiliului Județean. În același timp, vin, astăzi, în fața studenților, cu un mesaj pentru unitate și perseverență. Studenții noștri sunt cei care reușesc să transmită în perspectiva marketingului educațional faptul că noi, aici, oferim un produs educațional de calitate”, a declarat Victor Tița.

usamv deschidere an 2018Marius Oprescu a spus faptul că deschiderea anului universitar este un eveniment important pentru comunitatea din Slatina și din județul Olt, un eveniment foarte important pentru viitorul județului Olt: „Le urez succes studenților, să se pregătească bine pentru că avem nevoie de specialiști și de oameni bine pregătiți. Cred că este nevoie de specialiști atât pentru dezvoltarea unor afaceri proprii, cât și de specialiști pentru afacerile deja existente. Așa cum știți, ne confruntăm pe piață cu o criză a forței de muncă și cu o lipsă de oameni pregătiți în agricultură. Cred că de 20 de ani, filiala USAMV din Slatina și-a făcut foarte bine treaba și studenții pregătiți aici au răspuns nevoilor județului Olt, în domeniul agriculturii și nu numai”.

De asemenea, decanul Dinu Toma a dorit să le ureze succes noilor studenți, spunând, printre altele: „Deschiderea anului universitar de la Slatina este un prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi și ne mândrim să spunem că autoritățile locale au fost alături de noi la fiecare eveniment important al filialei. Sunt aproape 20 de ani de când suntem prezenți aici și vrem să ne permanentizăm prezența aici, iar faptul că în acest an s-a reușit acoperirea tuturor locurilor disponibile este un semn că, pe de o parte, colectivul își face datoria, iar pe de altă parte că noi am oferit un serviciu de calitate colegilor care deja au absolvit și ni s-a dus vestea că suntem o instituție de renume. Le doresc succes studenților în noul an universitar și să ne vedem cu bine la absolvire”.

Peste 500 de studenți frecventează cursurile Facultății de Management de la Slatina, dintre care 100 sunt la zi.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/usamv-slatina-si-a-deschis-portile-pentru-a-nouasprezecea-oara/