Print this Post


Vergil Gealapu, primarul comunei Bărăști: Paul Stănescu are priceperea și știe să țină partidul strâns unit

D-le primar, ce scor ați obținut pentru partidul dvs. la aceste alegeri europarlamentare?

Am realizat un scor de 54%.

Merita PSD să îi dați acest scor, în condițiile în care, la nivel național, a pierdut cam peste tot?

La nivel național a pierdut din cauza oamenilor care nu au știut ceea ce a făcut acest partid. Ori acest partid a oferit o stabilitate, a reușit să țină în țară profesorii și medicii, care acum au un salariu bun. Pensionarilor le-au mărit pensiile. Asta nu știu cei ce stau toată ziua pe Facebook. Tanti Ioana, baba Floarea și nenea Gheorghe nu știu să stea pe Facebook, ei știu să muncească și să-și gospodărească puținul ăla bun pe care-l au. Asta știu să facă românii noștri în vârstă. Iar tineretul ăsta e cum e și democrația permite acest lucru.

gealapu pirmar barasti li 761Cum vă explicați eșecul PSD?

Într-adevăr, d-l Liviu Dragnea trebuia să facă mai demult un pas înapoi și poate nici nu era condamnat în ziua de azi. Cea mai mare greșeală a lui Dragnea a fost că nu l-a ținut pe Ponta lângă el. Ponta trebuia să fie prim-ministru.

Paul Stănescu este președinte executiv al PSD național. Cum vi se pare acest lucru?

Mă bucură acest lucru. Este de-al nostru, îl cunosc, am lucrat împreună cu dumnealui. Îl apreciez și îl stimez pe d-l Stănescu, pentru că este omul legii. D-l Stănescu are priceperea și știe să țină partidul strâns unit. Partidul își va reveni în curând. S-a pierdut o luptă, războiul continuă. Păi, ce treabă are Guvernul cu europarlamentarele? Acest guvern este investit de 45% dintre români.

Cum vă explicați că USR a scos scoruri atât de mari, având în vedere că n-are structuri teritoriale?

La noi, la Bărăști, din 1127 de votanți, USR a luat 53 de voturi. Informația de pe Facebook și de pe rețelele de socializare cu care lucrează tinerii a ajuns și la noi și au luat 53 de voturi. Au luat foarte multe voturi în Diaspora… În țară n-a fost chiar așa.

ProRomânia a scos ceva la dvs.?

Da, 83 de voturi. Sunt tot de-ai noștri, se vor întoarce la noi, pentru că Ponta a lucrat la programul de guvernare al PSD.

Despre Bărăști ce ne mai puteți spune? Cum stați?

Stăm bine, d-le Sârghie. Lucrurile pe care le fac eu în comună se văd și oamenii apreciază asta. Și, datorită acestui lucru, oameni vin să voteze. Mama mea mi-a spus așa: „Mamă, tu să faci lucruri frumoase în viață, să te placă oamenii!” Din nimic, Gealapu face ceva în comună. N-am fost niciodată ajutat cum au fost alții, ca Oboga, precum cei de la Colonești… Dar eu m-am descurcat cum ce am avut.

Aveți de gând să creșteți, pe lângă dvs., un viitor primar?

Bineînțeles, că n-am descoperit nemurirea! Cel care nu crește pe cineva mai tânăr nu se poate numi primar.

Reușiți să accesați proiecte europene? Aveți specialiști?

Nu avem specialiști… Ne chinuim! La Consiliul Județean sunt oameni bine pregătiți, care ne-au ajutat la fiecare proiect. Dar sărăcia de la comune nu ne permite să avem în organigramă un astfel de post. Dar ar fi foarte bun. Numai două proiecte dacă ar fi viabile, și-ar scoate salariul pe mult timp.

Ce proiect administrativ aveți în lucru, la ora actuală?

 Cu bani de la Guvern, avem un proiect: modernizarea sistemului de alimentare cu apă. Noi avem alimentare cu apă din 1977 și avem aproape 50 de km de conductă pe teritoriul comunei. Dar conducta de metal nu mai e la modă și trebuie înlocuită cu cea modernă. Avem 5 hidrosfere care s-au uzat sunt mâncate de rugină.

Paul Stănescu, fiind, cu ceva timp în urmă ministrul Dezvoltării, ne-a pus și pe noi pe listă cu acest proiect. Se lucrează la proiect…

Un mesaj pentru susținătorii PSD…

Le mulțumesc tuturor care au participat la vot și au avut încredere în noi.

 Un mesaj către toți locuitorii comunei…

Le mulțumesc pentru încrederea pe care mi-au acordat-o atâta timp și pe care mi-o acordă în continuare, pentru că ei știu că fac tot ce îmi stă în putință să dezvolt această comună.

Ce îi transmiteți d-lui Paul Stănescu?

Să-i ajute Dumnezeu să realizeze ce își propune și să se gândească, cu tărie, la județul Olt, ca să ajungem și noi printre primele județe dezvoltate din țară.

Dumitru Sârghie

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/vergil-gealapu-primarul-comunei-barasti-paul-stanescu-are-priceperea-si-stie-sa-tina-partidul-strans-unit/