Print this Post


VEȚI MURI ȘI VEȚI VEDEA…

Ca și alți mulți lideri politici români, după prototipul „Traian Băsescu”, Liviu Dragnea este și el omul „serviciilor”, capabil să-și sacrifice propriul șorici, pentru bunăstarea acestora. Al „serviciilor patriotice”, spune mangafaua de la Teleorman. „Al serviciilor care sunt sub sfera de influență a rușilor”, spunem noi, „rezistenții pro occidentali”. „Serviciile, oricare ar fi ele, nu trebuie să controleze partidele și justiția”, spun „cei mulți și proști”, adică majoritatea românilor, care dezavuează actuala putere politică, dar privește cu neîncredere opoziția de dreapta, care pare a fi controlată de aceleași „servicii patriotice”.

Când ești șantajabil, fie că ești politician, fie judecător sau procuror, „serviciile” de toate zilele și nopțile, cele care moștenesc tarele fostei Securități ceaușiste, te pot controla și manipula cu ușurință, iar când își termină treaba cu tine, te aruncă la coșul de gunoi al istoriei. Așa cum l-au aruncat pe Bombonel, pe grobianul Traian Băsescu, pe mitomanul și plagiatorul Victor Ponta, așa cum îl vor arunca și pe manglitorul național Liviu Dragnea.

În aceste momente triste pentru țară, mulți români se întreabă de ce Liviu Dragnea nu a pornit o ofensivă de schimbare din funcția de președinte al PSD Olt a lui Paul Stănescu, fostul vicepremier al Guvernului Dăncilă, care a cutezat să vorbească deschis despre dictatura și stilul stalinist de conducere ale lui Liviu Dragnea. Mai ales că, pentru lansarea unei astfel de acțiuni blitzkrieg, führerul  de la Teleorman îl are ca unealtă eficace pe Darius Vâlcov, cel care știe unde sunt nisipurile mișcătoare în PSD Olt.

Personal, am convingerea că și în această cauză „serviciile patriotice” își fac „datoria”, față de marioneta lor Dragnea, spunându-i că încă nu-i momentul să demoleze PSD Olt sau poate că acel moment nu se va ivi niciodată… Dar, orice am zice noi cu privire la mitocănia, incultura și năravurile sale mafiote, nu putem neglija un lucru evident: acela că fostul țărănoi, cu șosete flaușate, în sandale romane, nu e prost, în așa hal, ca să deschidă, în acest moment, un front de luptă în PSD Olt. O organizație în care, în ciuda cataclismelor de la Centru, nu există destule fisuri pentru detronarea lui Paul Stănescu. Nici nu prea ar avea pe cine să pună în locul său… Din punct de vedere politic, Florin Iordache e un nimeni, el nu poate convinge nici măcar o scară de bloc din Slatina să-l voteze, cu atât mai puțin  aproape 100 de primari PSD social-democrați din Olt… Și, apoi, Stănescu, alături de preferatul său, Marius Oprescu, președintele CJ Olt, dețin încă, pe deplin, controlul asupra a ceea ce se numește coloana vertebrală a PSD Olt, iar Dan Ciocan, un alt om influent în partid, nu este dispus, încă, să-l vândă pe Paul Stănescu.

Mă încăpățânez să cred în onestitatea lui Paul Stănescu, spunând că el e capabil de o mișcare mult mai onorabilă, aceea de a ceda președinția PSD Olt. Anume, retrăgându-se,  din propria-i inițiativă, de la conducerea PSD Olt, propunându-le fanilor săi politici din PSD Olt să-l urmeze pa Marius Oprescu, singurul care poate conduce cu maximă competență PSD Olt, în aceste vremuri de restriște și jale ale pesediștilor din întreaga țară. De altfel, cei care l-au urmărit de-a lungul vremii pe Paul Stănescu, l-au auzit de multe ori, vorbind despre succesorul său la conducerea PSD Olt, Marius Oprescu.

Știu, veți spune că, în momentul declanșării unei acțiuni politice de tip vendeta, împotriva lui Stănescu, pregătită în laboratoarele  diabolicului Vâlcov, trădătorii de meserie vor merge pe mâna acestui lup siberian (în limba rusă, vâlc înseamnă lup), acesta sperând că ei, primarii, se vor conforma la ordin, în raport cu promisiunile și minciunile fantasmagorice, pe care le vor lansa Dragnea și Vâlcov în eter. De data asta, cred însă că primarii PSD Olt, câtă frunză și iarbă, nu vor mai înghiți gogoșile acestor șuți și farisei, și le vor arăta, cu evlavie, „degetul mijlociu”.

„Vom trăi și vom vedea”, spunem noi… „Veți muri și veți vedea”, ne răspund, disperați, Dragnea și Vâlcov!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/veti-muri-si-veti-vedea/

1 comment

  1. Grig

    Ca de obicei, Salve Maestre” ”Gala Scriitorilor” ce va fi pe data de 21/03/2019, de „Ziua Internațională a Poeziei”, va propus pentru meritele literare și jurnalistice să acceptați să primiți ”TROFEUL LITERAR”.

Comments have been disabled.