Print this Post


VICE-PREȘEDINTELE VIRGIL DELUREANU – REPREZENTANT AL COMUNITĂȚII!

Virgil Delureanu este un reprezentant al comunității investit prin vot ca vicepreședinte al Consiliului Județean Olt. Prezența lui în instituția menționată întreține speranța că mâine va fi mai bine decât azi. Este un om obișnuit, deși pare un politician exotic botezat într-o apă celestă.

Se consideră un dușman declarat al teancului de dosare veșnic nerezolvate de cei care s-au înecat în mlaștina mediocrității. Din acest motiv soluționează probleme ce par complicate și greu de rezolvat. Deci, rămâne un om curajos, puternic, responsabil, dar tot timpul civilizat și surâzător. Afectivitatea și discreția lui sunt puse în slujba cetățeanului. Are o gândire combinativă în arta construirii și nu a dezbinării.

delureanu 2Când a intrat el în politică alții priveau cu nostalgie nisipul, fascinați probabil de mirajul pietricelelor. Prin urmare, n-a ars etapele evoluției personale și a așteptat răbdător să i se recunoască valoarea. Respectă ierarhia, dar nu se comportă ca un cățel atașat stăpânului. Are un rar bun-simț și o simplitate care-l apropie de colaboratori. Înțelege perfect starea de spirit a subalternilor pe care-i consideră colegi de serviciu. De multe ori a fost nedreptățit, dar a tăcut fiindcă nu are vocație de contestatar. Este un pacifist convins cu incapacitate de ordin războinic; este un bonom extrem de agreabil, ce transmite un salut plin de recunoștință celor care au crezut în el.

Dintr-o anumită zonă este suspectat, fiindcă are valoare penală egală cu zero. Prin urmare, cam deranjează pe unii că el este sensibil la interesele obștești, privite sub aspect etic și că disprețul lui pentru hoție are  proporții de neimaginat. Cred că are și o strângere dureroasă de inimă, când privește cu îngrijorare pietrificarea unor instituții cândva balșenizate. Așteaptă însă cu nerăbdare primăvara ca să admire copiii frumoși și liberi, care aleargă fericiți în urma fluturilor.

Prof. Teodor Nedelea – Slatina

Permanent link to this article: http://linia1.ro/vice-presedintele-virgil-delureanu-reprezentant-al-comunitatii/