Print this Post


Vicepremierul Paul Stănescu a semnat o nouă serie de contracte de finanțare

Vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației publice și fondurilor europene, a semnat astăzi, 6 decembrie 2017, la Timișoara, 10 contracte de finanțare pentru proiecte derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Mă bucur că investițiile publice din județul Timiș avansează. Am semnat, astăzi, contracte de finanțare cu o valoare importantă. Peste 144 de milioane de lei alocați de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru refacerea infrastructurii rutiere din județul Timiș. Toate aceste investiții vor aduce mai multe oportunități de dezvoltare pentru agenții economici, mai multe proiecte finanțate cu fonduri europene, în final mai multă bogăție și o calitate a vieții mai bună pentru oameni și pentru comunitățile locale”, a declarat Paul Stănescu.

paul stanescu 6 dec 2017 liCele 10 contracte vizează finanțarea unor lucrări de asfaltare, lărgire și modernizare a peste 69 de km de drumuri.

Județul Timiș are alocate, prin PNDL, două fonduri, în valoare de 741,28 de milioane de lei, pentru 37 de contracte de finanțare, ce vizează 154 de obiective. Dintre acestea, 16 contracte au fost deja semnate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) și beneficiarii fondurilor, 10 au fost semnate astăzi, iar alte 11 sunt în diferite stadii de avizare.

Prin etapa I a PNDL, au fost alocate 832,56 de milioane de lei, pentru 142 de obiective, din care 31 de obiective au fost finalizate financiar, iar pentru 111 obiective mai sunt de decontat peste 5.000 lei – obiective nefinalizate financiar.

PNDL este un program de finanțare multianual, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

PNDL are ca obiective generale echiparea unităților administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educațională, de sănătate și de mediu, sportivă, social-culturală și turistică, administrativă și de acces la căile de comunicație, în vederea asigurării unui climat investițional atractiv pentru localitățile României.

Pot beneficia de finanțare, în cadrul Programului, unitățile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritățile administrației publice locale, respectiv comunele, municipiile și orașele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, județele, precum și unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite în condițiile legii, pentru investițiile realizate prin asociațiile de dezvoltare intercomunitară.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/vicepremierul-paul-stanescu-a-semnat-o-noua-serie-de-contracte-de-finantare/