Print this Post


Viceprim-ministrul Paul Stănescu – prezent la comemorarea a 146 de ani de la moartea lui Avram Iancu

Astăzi, 9 septembrie a.c., viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a fost prezent la „Serbările naționale – Țebea 2018”, unde s-au comemorat 146 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

Viceprim-ministrului Paul Stănescu a spus, în discursul său, faptul că Avram Iancu a fost și continuă să fie simbolul luptei pentru drepturi a românilor transilvăneni, așa cum îndemnul lui a străbătut timpul: «Iar când va veni dușmanul

Să vă ia pământ și drept, / Români, scuturați gorunul / Ca din somn să mă deștept!»

vpm paul stanescu net 2„Avram Iancu rămâne un revoluționar prin excelență, exponentul celor mulți și «năcăjiți», un patriot desăvârșit. Aș dori să trăim acest moment, al comemorării acestui erou, cu o emoție aparte, în acest an, când marcăm Centenarul devenirii noastre. Un an în care ar trebui să ne aplecăm mai mult asupra a ceea ce ne unește, decât asupra a ceea ce ne dezbină. Să nu ne lăsăm dezbinați de mesaje de ură ori de jigniri. Aceste lucruri nu ne fac bine.

Guvernul este alături de autoritățile centrale și locale și susține, în mod constant, programe care vin în sprijinul românilor. Pentru că ne-am propus mai mulți români în clasa de mijloc, iar acest lucru nu este deloc un slogan.

Așadar, astăzi, la Țebea, să aducem cu umilință, împreună, un omagiu celui care a fost eroul Transilvaniei. Cred că nu există om care să vină aici și să nu se simtă mândru. Acest loc are ceva aparte, ceva din măreția celui care a fost supranumit Crăișorul Munților.

Marșul lui Iancu ne îndeamnă: «Astăzi cu bucurie, Românilor, veniți, / Pe Iancu în câmpie cu toți să-l însoțiți!»

Așadar, sărbătoarea de astăzi trebuie să fie prilej de bucurie și de unitate! Așa cum, în 1848, pe câmpia Blajului, spunea Crăișorul Munților: «Uitați-vă pe câmp, românilor, suntem mulți, ca cucuruzul brazilor, suntem mulți și tari, că Dumnezeu e cu noi!»

Și azi, ca și atunci, putem spune că Dumnezeu e cu noi! Suntem respectați și apreciați peste tot în lume, pentru angajamentele asumate în spiritul libertății, democrației și statului de drept. Trebuie să mergem, în continuare, pe acest drum: al curajului, responsabilității, integrității și al încrederii în forțele proprii!

Dumnezeu să binecuvânteze România și pe români, oriunde s-ar afla! Doamne ajută!”, a declarat Paul Stănescu.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/viceprim-ministrul-paul-stanescu-prezent-la-comemorarea-a-146-de-ani-de-la-moartea-lui-avram-iancu/