Print this Post


Victor Ponta a rămas în cofragul de ghips al faptelor și mentalităților sale orientale

Cu ceva timp în urmă, la emisiunea „Poezia politicii” de pe OLTv Slatina, am avut un invitat foarte tânăr, student la celebra Universitate Babeș Bolyai, destul de inteligent pentru vârsta lui, mai inteligent decât Vâlcov, când purta cercel în ureche, dar nu atât de inteligent ca să-și dea seama că Victor Ponta e un farseur. Spun asta pentru că Ovidiu Gherghina, tânărul despre care vă vorbesc acum, este coordonator tineret PRO România, la nivelul județului Olt, dar și la nivel național.

M-a surprins în mod plăcut comportamentul junelui PRO România, buna lui credință cu care și-a argumentat apartenența la partidul criptocomunist născocit de Victor Ponta, formațiune rezultată în urma luptelor patologice dintre două perso-nulități politice de factură orientală, adică dintre Plagiator și Flaușat. Mi-au plăcut chiar naivitatea și ingenuitatea tânărului Pro-Românist, buna lui credință, prin care și-a apărat partidul și conducătorul, precum și consecvența cu care a urmărit promovarea ideilor noii formațiuni politice.

ponta victor 753Decența sa, gradul de educație, dat probabil și de cei șapte ani de acasă, dublate de o dulce naivitate, caracteristică tinerilor politicieni, m-au determinat, oarecum, să nu-l bruschez și să-i tai aripile, ascultându-l cu bunăvoință, cu interes și prietenie. Totuși, pe parcursul dialogului nostru, i-am amintit de minciunile lui Ponta, de dragostea lui pentru Erdogan și Putin, de plagiatul lui grosier, de aroganța și stupiditatea cu care a abordat alegerile prezidențiale, aroganța lui cu pop-corn, care l-a dus, de altfel, la pierzanie, în lupta cu Klaus Iohannis.

Tânărul politician nu s-a pierdut cu firea și, deși emoționat și oarecum timid, și-a susținut cauza „până în pânzele albe ale capătului”, cum ar spune Nichita Stănescu, acceptând, cu fair play, faptul că Ponta a făcut și greșeli, dar că, în noua conjunctură politică, el, Victor Ponta, și partidul său pot să salveze, cumva, România din ghearele satrapului de la Teleorman. Că Liviu Dragnea vizează restaurația comunistă, că Tăriceanu e antieuropean până-n prăsele, că onor chiriașul actual de la Cotroceni e tern, delăsător și nepatriot și nu prea a rupt inima târgului din poziția lui de președinte al Republicii, că opoziția liberal-useristă și cioloșistă n-are forța și determinarea să bată elefantul cu picioare de lut al PSD și, bineînțeles, că Ponta reprezintă viitorul.

„Reprezintă pe Dracul”, am vrut să-i spun, însă m-am abținut. Tânărul din fața mea, înflăcărat și inocent, chiar nu era și nu este cu nimic vinovat de păcatele și prostia șefului lui, Victor Ponta…

M-am tot gândit ulterior, după emisiune, cum mai poate un prăpădit ca Ponta, care mai avea puțin și cerea azil politic în Turcia lui Erdogan, să sucească mințile unor tineri instruiți, ultra educați, cu mentalitate occidentală, precum e și junele nostru, care lucrează la o multinațională și care a citit până la vârsta asta, mai mult decât au citit Dragnea, Vâlcov, Viorica, Olguța și Ponta la un loc… Apoi, parcă m-am îndoit de radicalismul gândurilor mele, acceptând oarecum poziția tânărului, anume că Ponta și-a dat seama de greșeli, că nu le va mai repeta, că va fi un politician model pentru tinerele generații…

Dar, vai! La puțin timp după emisiunea respectivă de pe OLTv, l-am reauzit pe Mitoman reluându-și tezele politice care l-au consacrat, dovedind astfel că e prea tânăr ca să devină un bărbat de stat și prea bătrân ca să se lepede de gândirea și sechelele lui orientale. Mai întâi, a spus că, dacă ia Dragnea președinția României el emigrează… Mă și întreb unde: în Mama Rusia, în Turcia sau în Venezuela? Apoi, nevârstnicul mădular comunist a spus că, în turul doi, la prezidențiale, va vota cu Tăriceanu. Trebuie să fii tâmpit ca Ponta să votezi cu un subordonat de-al lui Dragnea, care siluiește limba română și îi pupa-n cur pe unguri, chiar pe limba lui Atilla. Apoi, colac peste pupăză, Dottore o face și mai lată. Ne spune că-l regretă pe marele specialist în finanțe, Orlando.

Cel care nu știa că a absolvit o școală de informații, deși i-a venit acasă o diplomă de absolvire, cu „Magna Cum Fraude”… Ponta și-a exprimat public regretul că Orlando a rămas pe mâna lui Dragnea, cel care-l manipulează și-l pune să semneze ce vrea mușchii lui. Mă și mir că Ponta-Cârlanul nu-l regretă și pe genialissim-ul Vâcov, despre care, cândva, la o conferință de presă de la Olt, spunea că este buricul pământului și, mai-mai să mă ia la înjurături, când eu l-am contrazis flagrant. Noroc de Paul Stănescu, care mi-a făcut un semn discret să cedez eu primul, ceea ce am și făcut, conform principiului care spune că „înțeleptul cedează, în fața prostului”.

Faptul că Orlando Teodorovici e un neica-nimeni, atât în profesiune, cât și în comportament, s-a dovedit zilele trecute, când i s-a adresat unui lider liberal ca la ușa cortului: „Băi, chiparosule, după ce că ești urât, mai ești și prost!” Iacătă pe cine regretă maimuțoiul Ponta, cel care nu se poate dezice nici de fratele său de sânge, Sebastian Ghiță, fugarul care i-a amenințat cu bătaia pe cei ce vor mai protesta împotriva modificării legilor justiției. Mai mult, Ponta a elogiat PRU, partidul lui Ghiță, exprimându-și satisfacția și speranța că prietenul său va face un scor bun la următoarele alegeri.

Ce zici, tinere student, Ovidiu Gherghina, ăstea sunt modelele tale morale? Ponta și tovarășii lui? Știi bine că, pe lume există o logică la a cărei căldură fiecare individ își pârguiește faptele, dar și putința de a și le asuma, mai ales în cazul persoanelor publice. Că omul, în general, este prizonierul faptelor sale. Și vezi bine că Ponta, șeful tău politic, a rămas, din păcate, în cofragul de ghips al faptelor și mentalităților sale orientale, cu sediul la Istanbul…

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/victor-ponta-a-ramas-in-cofragul-de-ghips-al-faptelor-si-mentalitatilor-sale-orientale/