Print this Post

Mihai Niță, coordonator Pro România:

Victor Ponta este un adevărat lider politic, iar în 2024 va fi președintele României!

D-le președinte, partidul lui Victor Ponta, în care vă aflați și dvs., scârțâie rău de tot. Deciziile tot mai controversate, la nivel înalt, au produs rupturi masive, ceea ce a făcut din această formațiune un partid nefrecventabil. Care e poziția dvs.?

Pot să vă spun că PRO România – partidul condus de Victor Ponta, a produs o surpriză destul de mare atunci când „prietenii adevărați” i-au întors spatele. Îi întorci spatele unui prieten, îi spui „la revedere!” unui prieten ce poartă numele de Victor Ponta și iei în brațe un personaj cu nume mai dificil de pronunțat…Apoi spui că „Victor Ponta m-a dat afară, că Ponta rupe partidul”. Adică, pleci pentru avantaje personale, fără vreun avertisment și dai vine pe altcineva că rupe partidul.

Și eu am primit oferte, dar le-am refuzat. Dacă mergeam în echipă cu ei (Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu – n.r.!), trebuia să spun că Ponta a rupt partidul? Nu, nu înțeleg. Spuneți că nu este un partid frecventabil. Multă lume pleacă după…ciolan, după locuri eligibile la Parlament. La PRO România sunt locuri numai pentru cei care vor să construiască și să lupte pentru democrație, pentru afirmarea valorilor naționale, pentru apărarea pământului românesc, pentru micii întreprinzători, pentru binele general.

PRO România nu promite nimic. PRO România luptă să păstrăm ce a mai rămas din această țară și să restituim populației țării drepturile pierdute. Să restituim țării inclusiv adevărul despre istoria adevărată a României. Aceasta este poziția mea!

mihai nita 22 netSe spune că Pro România Filiala Olt nu există în realitate și că dvs., prin modul de a lucra, ați reușit să terminați două partide: ALDE și, iată, PRO România! Ce le răspundeți celor care vă acuză?

Activitatea unui președinte de filială este evaluată după locul pe care-l ocupă filiala în cadrul organizațiilor din țară. Când am condus ALDE Olt am avut trei rânduri de alegeri și la fiecare dintre ele am ocupat un loc între primele 12 organizații din țară. Rezultă, cumva, că am coordonat defectuos, ori că eu am… terminat această organizație?

La europarlamentare, când tendința de vot a fost împotriva PSD și ALDE, am fost pe locul 8 sau nouă la nivel național. Un număr de 37 de organizații județene nici n-au atins pragul de 5%. Oare nu mai putem fi cât de puțin cinstiți cu noi înșine, încât să nu mai recunoaștem adevărul? Dacă vorbim, acum, despre PRO România, a spus cineva că partidul se află la apogeu? Actualmente, la nivel județean, noi construim acest partid. Partidul PRO România va deveni, în scurt timp, un partid cunoscut, care va conta mult pe scena politică din teritoriu. După jumătatea lunii februarie, anul viitor, vom avea o organizație pe măsura activității și aspirațiilor noastre. Am planificat toate etapele pe care le vom parcurge. Îmi cunosc puterea, cunosc bine colegii alături de care am plecat la drum și nimic nu ne poate împiedica să realizăm ceea ce ne-am propus. Cred că nu e cazul să comentez mai mult pe tema aceasta. Vor apărea și rezultatele. Cei care mă acuză, ori nu cunosc adevărul, ori nu sunt prea …binevoitori. Oricum, până în prezent este lucru demonstrat că aceia care au plecat de lângă mine au pierdut. Cine nu are capacitatea să înțeleagă anumite lucruri, ar putea măcar să fie ceva mai reținut în aprecieri. Cât despre cei care ne poartă de grijă – mie și partidului, îi asigur că pot sta liniștiți, întrucât partidul se află pe mâini bune.

Victor Ponta, politicianul român care primește zilnic tot felul de apelative destul de suburbane, îi elimină pe toți fondatorii Pro România, în special pe cei care au avut relații de prietenie cu Daniel Constantin și cu profesorul Sorin Câmpeanu. Mihai Tudose, Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu, alături de o seamă de parlamentari și lideri locali, se întorc în PSD. Sorin Câmpeanu și Daniel Constantin sunt oamenii PNL. În cel mai scurt timp, Victor Ponta rămâne fără partid. Ce mai așteptați?

Apelativele necuvenite pe care i le atribuie unii lui Victor Ponta, doar pentru a-l denigra, simțind că reprezintă un pericol pentru adversarii politici, sunt regretabile, dacă ținem cont de performanțele obținute de către actualul președinte al PRO România, atunci când a preluat guvernarea după Ungureanu. A plătit în termen scurt restanțele salariale, a reașezat salariile și a realizat o creștere economică remarcată la nivel european. Este politicianul care a avut puterea să-și dea demisia de onoare din funcțiile de premier și de președinte al PSD, în conjunctura acelui moment. Nu cred că se pot lăuda prea mulți cu un caracter atât de ferm.

Ponta n-a dat pe nimeni afară din partid. Au plecat ei, din motive personale. Mi s-a propus și mie să merg cu ei, dar am refuzat categoric. Despre Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu nu am nicio informație, că ar dori să părăsească partidul. Am fost recent la o întâlnire cu ei și cu alți colegi și am pus bazele reorganizării în plan teritorial a partidului. Cei care n-au încredere în PRO România, în liderii partidului, în președinții de filiale, sunt liberi să plece, pentru a nu impieta dezvoltarea formațiunii noastre politice. Victor Ponta este un adevărat lider politic, el va obține rezultatele scontate pentru partid, iar în 2024 va fi președintele României.

Din câte știu, dvs. ați fi avut loc la PNL. Și poate că varianta asta ar fi fost cea mai plauzibilă, mai ales că Victor Ponta este catalogat de către adversarii politici ca fiind un politician neserios și un „încurcă lume”. Ați avut sau nu fler, când ați ales Pro România?

Este foarte adevărat, am primit invitația de a merge la PNL, cu promisiunea că mi se va asigura un loc eligibil pe listele unui județ, la alegerile parlamentare. Ar fi fost, pentru moment, varianta cea mai avantajoasă pentru mine, dar nu sunt omul care se lasă păcălit cu vorbe frumoase și nici liderul care-și părăsește colegii alături de care a muncit atâția ani.

După ce am fost pus pe liber de un partid, am ținut să rămân neafiliat o perioadă. Am analizat toate partidele care m-au invitat la discuții. Am analizat, de asemenea, perspectiva șefilor acestor partide. Am conchis că singurul conducător de perspectivă este Victor Ponta. Victor cunoaște foarte bine direcția către care se îndreaptă din punct de vedere politic, este bine pregătit pentru a conduce și la fel de bine pregătit în profesia sa. Știe să fie bun, dar la fel de bine știe să fie dur cu oamenii neserioși, lipsiți de caracter. Nu este, nicidecum, un încurcă-lume, cum îl etichetează unii cărora nu le convine de el. Este un om de cuvânt, dar important este să aibă față de cine să-și țină cuvântul. Există mai multe exemple care confirmă realitatea.

Ce ar mai fi de spus?

Ce bine ar fi dacă am face un minim efort pentru a ne cunoaște mai mult pe noi înșine! Și la fel de bine ar fi dacă am reuși să-i schimbăm pe cei de lângă noi, în cazul când aceștia disting mai greu ce e bine și ce nu e bine. Eu am militat mereu pentru o asemenea cauză și voi continua lupta în această direcție, iar flerul personal îmi spune că va fi bine. Nu mă bazez, totuși, numai pe fler, ci și pe capacitatea de înțelegere și analiză a diverselor informații, legate de viitorul scenei politice.

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/victor-ponta-este-un-adevarat-lider-politic-iar-in-2024-va-fi-presedintele-romaniei/

2 comments

  1. Marius

    se va desfința acest partid cu sigurata!!!!

  2. Marius Balasa

    Tupeu făra margini la acest rebut politic care are pretenţia de mare orator. Acest personaj, sulfuros care are ca principal scop sa fie stapân de sclavi politici, sef peste trei gică sicofanţi, se crede guru politic. Fals! Nu mai are loc nicăieri. Acum jumătate de an spunea că viitorul preşedinte al României va fi Tăriceanu, acum o lună de zile Dăncilă, iar astăzo VV Ponta. Maine dacă se va mili de el un partid cu potenţial electoral care să îl pună pe liste pe un loc eligibil, va spune că acela este partidul visurilor sale. A făcut parte din PNL, PD, PDL, PC, ALDE, extremă falsă PSD, acum PRO România. Mai are la dispoziţie PMP, UDMR, sau ce partid va mai apare, doar sa mai pupe un post de parlamentar, că e bine. Ajunge!

Comments have been disabled.