Print this Post


Viitorul apropiat va da un răspuns ferm noului PNL Olt și celor doi lideri importanți: Liviu Voiculescu și Gabi Buliteanu!

Ca cetățean neimplicat direct în politică, poți iubi necondiționat liberalismul românesc, nu neapărat PNL, care e, totuși, altceva: un ceva diluat și fesenist! Spunem asta, deși lipsa unui liberalism autentic pentru căderea țării, în general, și a Județului Olt, în particular, nu e o cauză în sine… E doar o stare disperată a unui fragment de Românie (din păcate, deocamdată, un fragment mai mic decât uriașul elefant cu picioare de lut întruchipat de PSD), dar, totuși, o forță care, în numele Tatălui, al Fiului și-al Sfântului Duh, ar putea să stopeze, odată pentru totdeauna, restaurația comunistă care se pune acuma la cale.

Liberalismul autentic poate opri mersul spre dezastru al acestei Românii, care poartă numele unei prăzi inepuizabile, dar care așteaptă pe cineva, un Mesia terestru, capabil de a gândi că a venit vremea când tâlharii, hoții și tăinuitorii acestei țări vor trebui să dea socoteală pentru fărădelegile lor și să redea patriei măcar o parte din pradă.

Și când vorbim despre prădători nu ne referim doar la PSD. Nu! Vizăm toate partidele care-au guvernat „pas de deux” plus „soluțiile imorale”, bașca UDMR, de la Revoluție încoace. Bineînțeles, că avem în vedere, pe lângă capo di tutti cappi, adică PSD, și PNL, mai avem și UNPR, PMP, ALDE, USR etc., stele căzătoare, care-au jucat un rol confraten în devalizarea României.

buliteanu si liviu voiculescu pnlNu poți să fii orb la nesfârșit, dar nici clarvăzător, în sensul mistic al cuvântului, să nu vezi că aceste furnici roșii și galbene ale partidelor și-au jefuit până și arborele în care s-au născut, ca să-l parafrazez pe celebrul Claudiu Iordache, revoluționarul de la Timișoara.

Oricât de socialist, de popular și de liberal ai fi, nu poți să nu constați faptul că bieții noștri copii cresc anevoios, într-o lume strâmbă, cu „modele” rău famate, aflate în capul statului care, iată, au devenit și vânătorii urmașilor noștri, asta după ce ne-au hăituit pe noi și ne-au ucis destinele.

Așadar, istoria post-decembristă a liberalismului nostru românesc trebuie rescrisă, în fiecare județ în parte și cu atât mai convingător în județul nostru, unde PNL, de la Revoluție încoace, a fost o anexă a PSD.

La noi, la Olt, doi lideri trebuie să se ocupe de această rescriere a liberalismului alutan, iar ei se numesc, Liviu Voiculescu și Gabriel Buliteanu, respectiv președintele PNL Olt și președintele PNL Slatina. I-aș pune în această ecuație și pe liderii USR Olt care, în ciuda bâlbâielilor ideologice ale celor de la Centru, pot să se alinieze la redefinirea dreptei de pe malul Oltului.

Așa cum s-au prezentat Liviu Voiculescu și Gabriel Buliteanu, până în aceste momente, speranțele oamenilor de schimbare a macazului politic pe plaiurile noastre sudice au fost reconfigurate. Operează, în acest sens, pe de o parte, Liviu Voiculescu, care are, spre deosebire de foștii șefi ai PNL Olt, o bună recunoaștere publică, el știind să evite, cu abilitate și chiar cu diplomație, capcanele întinse de marele PSD Olt, iar, pe de altă parte, Gabi Buliteanu, un bun vorbitor de limbă românească literară, care poate mobiliza oamenii, atât prin inteligență și capacitate managerială, cât și prin poziția sa socială, dând astfel un conținut cât mai veridic liberalismului nostru lipsit până acum de virtuți electorale importante.

Cu cei doi, la cârma PNL Olt, acest partid poate reveni la matca lui originară, cultivând competiția competențelor și dând mari șanse de reformare unui liberalism de paradă care s-a vândut, până mai deunăzi PSD, ca proasta-n târg, pe un pumn de arginți. Despre justețea și pragmatismul noii ordini din PNL Olt, sub steagul lui Voiculescu și Buliteanu, se va vorbi în curând.

Vom vedea cu toții ce răspuns ne va oferi viitorul cu privire la rezultatele pe care le vor repurta cei doi lideri și partidul pe care-l conduc. Noi le dorim succes!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/viitorul-apropiat-va-da-un-raspuns-ferm-noului-pnl-olt-si-celor-doi-lideri-importanti-liviu-voiculescu-si-gabi-buliteanu/

1 comment

  1. Iulian

    Toate partidele politice din Romania sunt grupuri infractionale de crima organizata.Din pacate!

Comments have been disabled.