Print this Post


Visul lui Fundulea – la Slatina

Primăria Municipiului Slatina, Asociația Culturală Center Inter Art și Centrul Cultural Eugen Ionescu Slatina organizează joi, 13 iunie a.c., teatrul „Visul lui Fundulea”, pus în scenă de actorii Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște.

„Vidul lui Fundulea…” după William Shakespeare este un spectacol de improvizație, pe textul meșteșugarilor din „Visul unei nopți de vară”.

Din distribuție, fac parte Liviu Cheloiu, Corneliu Jipa, Ioana Farcaș, Maria Nicola și Sebastian Bălășoiu, scenografia – Valentin Codoiu.

afis visul lui fundulea net«Nu mulți sunt cei care se încumetă să-l „remixeze” pe Shakespeare, cu toate că Shakespeare însuși aplică pentru prima oară un astfel de tratament textelor sale și lumii teatrului în general, folosindu-se de tehnica „teatrului în teatru”. Căci, în fond, despre asta este vorba în „spectacolul” pe care îl pregătesc meșterii, în frunte cu Fundulea, în „Visul unei nopți de vară” – un remix, o parodie genială a tragediei clasice, a stereotipurilor teatrale și a celebrului orgoliu actoricesc. În „Visul lui Fundulea”, intenția parodică a lui Shakespeare este preluată și dusă „până în pânzele albe”, devenind o altfel de redare a poveștii inițiale, din perspectiva lui Fundulea cel Măgar, a meșterului plin de sine și tăntălău, cu vise de vedetă și de mare regizor, mereu bine intenționat în ignoranța lui. Comicul shakespearian este lăsat să se desfășoare în întregime, să preia controlul asupra întregii povești și întregului spectacol, într-o explozie de hilaritate care l-ar face mândru până și pe Puck.

„Prea trista comedie și prea tragica moarte a lui Pyram și-a Thisbeii” își intitulează meșterii de mai sus „producția” pe care speră să o aducă în fața curții. Cu icnete, poticneli, sperieturi, cu decoruri și costume improvizate din te miri ce ei reușesc să ducă la bun sfârșit acest „proiect” și să provoace toate stările posibile și – mai ales – imposibile în rândul audienței», a declarat Valeru Ciurea, referent artistic în cadrul Centrului Județean de Cultură și Artă Olt.

Biletele se pun în vânzare începând de joi, 6 iunie 2019, ora 16:00, la casieria Centrului Cultural Eugen Ionescu.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/visul-lui-fundulea-la-slatina/