Print this Post


Volumul „Cu o săptămână înainte de niciodată” – lansat și în comuna Mălaia, județul Vâlcea

Într-o atmosferă pitorească, montană, Dumitru Sârghie și-a lansat deja cunoscutul volum de poeme „Cu o săptămână înainte de niciodată” și în comuna Mălaia, județul Vâlcea. Manifestarea pusă la cale de Primăria comunei Mălaia, prin primarul liberal Grigorie Gabriel Tolea, și Editura Arena Artelor, din Slatina, a fost prilejuită de sărbătorile dedicate zilelor acestei minunate localități, străjuite de Munții Căpățânei și Munții Lotrului.

lansare malaia sirghie 1Din partea locului, au fost prezenți educatorii și dascălii din localitate, elevi interesați de poezie, precum și funcționari ai Primăriei din localitate, în frunte cu primarul lor. De asemenea, n-a lipsit de la această inedită lansare, de pe cochetul stadion din localitate, nici fostul prefect liberal al județului Vâlcea, Mircea Nadolu.

Autorul a fost însoțit de soția sa, prof. Elena Sârghie, de scriitorii Nicolae Nistor și Ovidiu Cristian Dinică, ambii membri în conducerea Societății Culturale Anton Pann, din Rm. Vâlcea, dar și de prof. Doru Firescu, scriitor și critic literar. Din „garda de corp” a poetului, a făcut parte și cântărețul slătinean de muzică folk, Viorel Ștefănescu, fost membru al Cenaclului Flacăra, alături de actorul Cristian Alexandrescu, de la Teatrul Anton Pann, din Rm. Vâlcea..

lansare malaia sirghie 3Despre personalitatea jurnalistică și scriitoricească a lui Dumitru Sârghie au vorbit Nicolae Nistor, moderatorul manifestării, membru al Uniunii Scriitorilor Europeni de Limbă Română, scriitorul Ovidiu Cristian Dinică și prof. Doru Firescu. Actorul Cristian Alexandrescu a recitat dumnezeiește din creația autorului, iar Viorel Ștefănescu, cu chitara lui fermecată, a „comis” un moment muzical de rară virtuozitate, care a încântat publicul prezent.

Dumitru Sârghie a primit o diplomă de excelență, din partea Primăriei Mălaia, diplomă pe care i-a înmânat-o primarul Grigorie Gabriel Tolea.

A fost o după-amiază minunată de muzică și poezie, spre disperarea unui grup minor de pe stadion, care, timp de două ore, a fost privat de plăcerea de a asculta manele. Primarul Tolea le-a mulțumit trubadurilor și le-a spus că este dispus să repete și cu alte ocazii asemenea manifestări rarisime, în astfel de vremuri huliganice.

Ionuț Dumitrescu

lansare malaia sirghie 2

Permanent link to this article: http://linia1.ro/volumul-cu-o-saptamana-inainte-de-niciodata-lansat-si-in-comuna-malaia-judetul-valcea/