Print this Post


Vreau să fac o plângere penală împotriva numitului polițist Andrei Viorel

Zilele trecute, ne-a vizitat la redacție cetățeanul Marian Cîrstea, din Brebeni, care se plânge de atitudinea retrogradă a agentului de circulație de la Brigada Poliției Rutiere Slatina,  respectiv Andrei Viorel. Prezentăm, mai jos, declarația lui Marian Cîrstea, precum și punctul de vedere al IPJ Olt.

Vreau să fac o plângere penală împotriva numitului polițist Andrei Viorel

„Mă numesc Marian Cîrstea și sunt din comuna Brebeni, județul Olt. Pe data de 17 septembrie 2014, în jurul orelor 18.30, am venit de la Brebeni pe raza Municipiului Slatina, vizavi de Petrom, punctul Zahana, împreună cu un cetățean din comuna Brebeni, Emilian Beleț. Am venit aici pentru a-mi lua restul de marfă din Piața Zahana, unde vinde soția mea. Vând produse naturale din zona Rucăr-Bran.

marian cirstea brebeniAm staționat mașina unde se permite staționarea timp de 5 minute, lângă terasa Algrup. Era mașina staționată de două minte, dată pe avarie, iar noi eram coborâți din mașină. Repet: mașina era închisă și staționată.

A venit la mine un polițist pe nume Andrei Viorel, de la Brigada Poliției Rutiere și mi-a zis: „Domnu’, actele și mișcați mașina d’aicea!” Eu i-am spus că am dreptul să staționez până la 5 minute. Așa sunt indicatoarele lângă Algrup. Sunt și camere de luat vederi ale Primăriei Municipiului Slatina, care să confirme spusele mele.

certificat medico legal carsteaEu eram dat jos din mașină și mi-a cerut actele, spunându-mi apoi: „Domnule, dumneata ai băut!” I-am spus că n-am băut și că nu-i dau actele pentru că mașina era staționată, deci eu nu eram în trafic. La terasa Algrup mai erau cel puțin 50 de persoane care pot confirma că eu eram pe trotuar și mașina era închisă, cu semnalele luminoase date drumul.

Eu aș vrea să-l întreb pe d-l polițist dacă el a văzut pe ce parte m-am dat eu jos din mașină, având în vedere că Iveco este o mașină cu volan pe dreapta. Iar polițistul vine la mine și spune că are doi martori. Martori care ar spune că eu am mers cu mașina. Dar acei martori nu știu nici ce culoare are mașina, nici nu mă cunosc pe mine.

Eu i-am spus polițistului că nu am ce discuta cu dumnealui, atâta timp cât eu eram pieton și nu conducător auto. În acel moment, polițistul s-a enervat, a început să tragă mine și m-a bruscat. În sprijinul spuselor mele este certificatul medico-legal pe care mi l-am scos a doua zi.

Agentul a mai chemat un cetățean civil, ca să-mi pună cătușele. Eu i-am spus că sunt cetățean pe domeniul public și nu conducător auto, așadar n-are dreptul să tragă de mine, ca să-i prezint actele de la mașină. Apoi a chemat alți doi polițiști și m-au dus la sediul Poliției Municipiului Slatina.

Dacă ei considerau că eu am fost la volan, aveau dreptul și posibilitatea să mă ducă la Serviciul Medical de Urgență pentru recoltarea probelor biologice, dacă eram în trafic, de a se face un proces-verbal, împreună cu medicul de gardă, în care să se consemneze dacă eu refuz recoltarea de probe biologice și medicul să semneze că eu am refuzat recoltarea de probe biologice.

Ei m-au întrebat doar dacă vreau să suflu în fiolă? Dar eu am spus că nu suflu, pentru că sunt un simplu cetățean pe domeniul public. Nu sunt conducător auto.

Am fost dus cu forța, am fost bruscat, am fost lovit și am multe vânătăi pe mâni. Nu am dat nici un fel declarație, nu a venit niciun martor. La poliție, m-au întrebat de ce am staționat mașina acolo… Nu m-au amendat, nu proces-verbal de contravenție, nu proces-verbal de constatare… La poliție, am avut o discuție mai aprinsă cu ei, cu înjurături de ambele părți. Apoi am plecat de la poliție, m-am dus la Piața Zahana, unde mă aștepta cetățeanul Emilian Beleț și am plecat la Brebeni.

Vreau să fac o plângere penală împotriva numitului polițist Andrei Viorel din cauza faptului că m-a bruscat, pentru simplul fapt că eram un cetățean obișnuit pe domeniul public.”

Marian Cîrstea va fi cercetat pentru ultraj de către Parchetul d.p.l. Judecătoria Slatina

Biroul de Presă al IPJ Olt, prin amabilitatea purtătorului de cuvânt, d-na Claudia Radu, susține că numitul Marian Cîrstea a refuzat vehement să i se recolteze probe biologice, că i-a adresat injurii polițistului Andrei Viorel, că l-a agresat fizic și că, în prezent, el este cercetat pentru ultraj de către Parchetul d.p.l. Judecătoria Slatina.

La rândul său, Marian Cîrstea va înainta o plângere penală privindu-l pe polițistul în cauză, prezentând dovezi medicale și martori care atestă că, de fapt, el a fost victima agresiunii agentului de circulație, numitul Andrei Viorel.

Vom trăi și vom vedea, dreptatea justiției noastre cea de toate zilele.

LINIA ÎNTÂI

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/vreau-sa-fac-o-plangere-penala-impotriva-numitului-politist-andrei-viorel/