Print this Post


  Zilele medicale slătinene – ediția a III-a

  În zilele de 13 și 14 iunie a.c., Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina găzduiește ediția a III-a a evenimentului „Zilele medicale slătinene”. Zeci de medici renumiți din Slatina, cadre universitare din București și Craiova, vor prezenta lucrări științifice, vor dezbate metode și tehnici noi de tratament, cum ar fi patologia oncologică ORL; tumorile de parotidă; tumorile laringiene sau chirurgia laparoscopică, în malformațiile de tract urinar.

  Printre cei prezenți joi, 13 iunie a.c., la deschiderea evenimentului, s-au numărat și Silviu Neacșu – prefectul județului Olt, Marius Oprescu – președintele Consiliului Județean Olt, Cătălin Rotea – managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Wolfgang Meier – directorul general al Pirelli Tyres România; medicul Andrei Ștefănescu – director medical al SJU Slatina, Mirela Stăncioiu – director de îngrijiri medicale SJU Slatina și de Giana Dinică – director financiar contabil SJU Slatina.

  zilele medicale li net 766În deschidere, Cătălin Rotea – managerul SJU Slatina, a vorbit despre ceea ce urma să se întâmple la acest eveniment, despre prezentări ale unor tehnici chirurgicale, ale unor intervenții care s-au făcut în ultimul an în Slatina. Conform acestuia, calitatea actului medical la SJU Slatina a crescut, iar complexitatea cazurilor se regăsește într-un indice: ICM, care, în 2017, era 1,31, iar acum este 1,38, ceea ce spune multe despre patologiile tratate la Slatina, în prezent.

  „Anul trecut, tot pe această scenă, făceam o prezentare, de câteva minute, în care vă spuneam pașii care au fost făcuți pentru dezvoltarea spitalului nostru, ce ne-am propus și ce am realizat. Cu bucurie, aș putea spune că toate promisiunile pe care le-am făcut anul trecut au fost îndeplinite, sau unele dintre ele sunt aproape de finalizare. Un lucru care nu poate decât să mă bucure și care conduce către un scop final pe care noi, decidenții politici și administrativi, ni l-am propus, și anume ca, în doi ani de acum încolo, Spitalul Județean de Urgență Slatina să fie unul nou din toate punctele de vedere; toate secțiile să fie reabilitate, să avem echipamente medicale moderne și mobilier nou. Aceasta este promisiunea și obiectivul pe care noi ni l-am propus și sunt convins că el va fi îndeplinit

  Anul acesta, de la Consiliul Județean Olt, avem 200 de miliarde de lei vechi, cei mai mulți bani pe care un consiliul județean îi alocă către un spital. Sunt bani care se duc către construcții, reabilitări, renovări, dotări cu echipamente medicale, dar o sumă foarte mare merge și pe susținerea cheltuielilor de personal, adică norma de hrană, aproape integral suportată de Consiliul Județean”, a declarat Cătălin Rotea.

  Și președintele Consiliului Județean Olt – Marius Oprescu a luat cuvântul, felicitând medicii pentru studiile dumnealor, dar și pentru actul medical pe care îl fac, zi de zi, cu conștiinciozitate. Acesta i-a asigurat pe cei din SJU Slatina de tot sprijinul dumnealui și a instituției pe care o conduce:

  „Iată că am ajuns la a treia ediție a «Zilelor Medicale Slătinene», un eveniment important pentru branșa medicală din județul Olt. Dacă prima ediție a început timid, cu emoție, dar și cu satisfacția de a organiza un eveniment dedicat lumii medicale, a doua ediție a fost mai bună, prin complexitatea lucrărilor prezentate. Iată că, acum, am ajuns la a treia ediție, ediție mai bogată, atât prin complexitatea lucrărilor ce vor fi prezentate, cât și prin prezența, alături de noi, a unor reputați medici.

  Așa cum știți, și cred că am demonstrat acest lucru, în mine și în instituția pe care o reprezint, Consiliul Județean Olt, aveți un sprijin, atât din punct de vedere al planului investițional pe care îl facem, an de an, la SJU Slatina, dar și din punct de vedere al drepturilor care vi se cuvin. Și asta pentru că am înțeles cu toții că un act medical de calitate înseamnă spații reabilitate, înseamnă aparatură medicală performantă, dar înseamnă și medici buni, personal bine pregătit și motivat.

  Eu vă felicit pentru că investiți timp în pregătirea dvs. profesională și vă mulțumesc, fiecăruia, pentru ceea ce faceți în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina”.

  De asemenea, pe scenă, a urcat și prefectul de Olt – Silviu Neacșu, care a spus că se simte mândru tot timpul când este alături de astfel de medici și le mulțumește celor care au venit din centrele medicale din afara județului pentru a fi alături la acest eveniment.

  „Sloganul «Investim în sănătate», sub care se desfășoară această acțiune, cred că este în măsură să ne bucure pe toți. Angajamentele pe care și le-a luat domnul manager general, împreună cu președintele Consiliului Județean Olt, au bază în ceea ce s-a făcut până acum, astfel că nu putem decât să le mulțumim pentru ceea au făcut, pentru eforturile depuse. Sunt convins că, și pe viitor, această acțiune va continua. Vă mulțumesc și dvs. pentru eforturile pe care le faceți permanent pentru avea grijă de cetățenii, de locuitorii județului Olt”, a spus Silviu Neacșu.

  Ionuț DUMITRESCU

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/zilele-medicale-slatinene-editia-a-iii-a/