Print this Post


Zilele Slatinei – în Centenarul Marii Uniri!

La sfârșitul acestei săptămâni, pe Esplanada din Slatina, vor avea loc o serie de manifestări cultural-artistice organizate cu prilejul evenimentului „Zilele municipiului Slatina – în Centenarul Marii Uniri”. Manifestările sunt organizate, în zilele de 29, 30 iunie și 1 iulie a.c., de către Primăria Municipiului Slatina, eveniment aprobat prin HCL nr. 80/27.03.2018.

primaria slatina li 735Deschiderea oficială va avea loc vineri, 29 iunie a.c., ora 18.00, cu Parada Portului Popular, pe traseul Casa Tineretului – bulevardul Alexandru Ioan Cuza – Esplanada Slatina, în următoarea componență: Fanfara Lyra Band în fruntea paradei, ansambluri folclorice din Ardeal, Moldova și Oltenia, 100 de călușari; membrii paradei vor purta 100 de drapele tricolore. Apoi, purtătorii celor 100 de drapele tricolore vor forma, pe Esplanadă, o „hartă vie” simbolică a țării noastre și se va interpreta un cântec patriotic. Seara se va încheia cu spectacol susținut de ansamblurile folclorice participante la paradă, dar și alți interpreți consacrați de muzică populară.

Sâmbătă, 30 iulie, începând cu ora 20.00, slătinenii vor lua parte la recitaluri oferite de trupa Alutus Slatina, Adda și formația 3 Sud Est.

În ultima zi a evenimentului, pe scena amplasată pe Esplanada din Slatina, vor urca: Dj Rynno feat Sylvia; Dj Sava și Inna, urmat de un extraordinar foc de artificii.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/zilele-slatinei-in-centenarul-marii-uniri/