Print this Post


Ziua Pompierilor din România

Astăzi Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt aniversează 171 de ani de la cel mai important moment din tradiția armei pompierilor – lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de pompierii bucureșteni împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mișcarea revoluționară română. Începând cu anul 1953, ziua de 13 septembrie a fost declarată oficial Ziua Pompierilor din România.

Pentru a marca acest eveniment, în perioada premergătoare zilei de 13 septembrie, au fost organizate o serie de competiții sportive iar joi, 12 septembrie, începând cu ora 17.30, în Parcul Tineretului din municipiul Slatina, au fost organizate mai multe ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție, a manevrelor de prim ajutor dar și puncte de informare preventivă a populației.

isu ziua pomipierilor netActivitățile dedicate Zilei Pompierilor din România continuă și astăzi, începând cu ora 11.00, pe platoul din fața Prefecturii Județului Olt, unde va avea loc un ceremonial militar, care se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare și a autospecialelor din cadrul ISU Olt.

Tot vineri, în intervalul orar 10.00-12.00, în zona adiacentă Instituției Prefectului, vor fi organizate ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție, dar și un punct de prezentare a manevrelor de prim ajutor.

Ionuț Dumitrescu

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/ziua-pompierilor-din-romania/