Print this Post


ZOOLOGISMUL SANGUINAR AL CLASEI NOASTRE POLITICE

Una dintre cele mai fățișe ipocrizii ale așa-zisului nostru liberalism românesc, întruchipat de această conservă încă vie (PNL + PDL) și ALDE Tăriceanu+ Liliana Mincă (PC, PP-DD, PND, UNPR, PSD, ALDE), celebra vânzătoare de LOZ ÎN PLIC, este patriotismul de mucava al liderilor acestor formațiuni coșmarești.

Un patriotism tras la indigo cu cel practicat de PSD, care “moare mortal prin deces, sucombând”, de dragul investitorilor autohtoni, dar, pe care, i-a adus întotdeauna pe aceștia la sapă de lemn. De remarcat faptul că onor clientela politică, a falșilor noștri liberali, atâta câtă este, nu se deosebește cu nimic de cea a așa-ziselor partide de stânga, având ca port-drapel PSD.

Cadoul făcut de istorie acestor partide nesăbuite, de la dreapta la stânga și împrejur, REVOLUȚIA DE LA 1989, cu toate mișeliile ei inerente, a fost risipit de o generație post-decembristă, care a pustiit totul în calea ei, simulând democrația și executând ordinele poliției politice izvorâte din fosta Securitate ceaușistă.

De altfel, toți au guvernat cu toți. PNL cu PD, respectiv cu PDL, PNL cu PSD, apoi, din nou, PNL cu PDL, ALDE cu PSD, mai nou se întrezărește o frățietate PSD-PMP-ALDE (după circul macabru făcut de Băsescu și Tăriceanu în Parlament). Un Tăriceanu, aflat sub nivelul intelectual al peremiștilor scandaloși din PSD, Olguța Vasilescu și Codrin Ștefănescu. Ambii reprezentând un fragment al junimii politice românești care a lins clanțele unor neocomuniști decrepiți.

Dacă românii care mai cred încă în virtuțile democrației, treziți acum din somnul cel de moarte, nu mai au nicio speranță în „liberalul” Tăriceanu și nici în ceea ce există astăzi în fruntea acestui PNL, făcut harcea-parcea de PSD, poate că în câțiva liberali-liberali s-ar mai încumeta să creadă. Dar ne întrebăm unde sunt acei liberali-liberali și dacă Ludovic Orban, ieșit victorios din lupta cu înscenările securistice la care a fost supus de binomul care-l protejează pe Iohannis (aici PSD neavând vreo contribuție), ar fi de ajuns pentru a întoarce mortul de la groapă…

Fiindcă, exceptând anumite personalități atât din fostul PDL, cât și din fostul PNL, ceilalți liberali, aliați în diferite formule cu partidele de sorginte comunistă, au instalat putreziciunea, întunericul și dezgustul unei alte generații, curate până la proba contrarie, care, iată, astăzi, manifestă împotriva acestor fanariote încrengături politice stânga-dreapta, care ne-au circumscris dictaturii de tip Lukașenco, ca să nu-l jignim pe Ceaușescu, cel care n-a murit, ci a trăit și își trăiește a doua viață în carnea și spiritul urmașilor săi „Văcăroi”: Iliescu, Năstase, Victor Ponta, Băsescu, Tăriceanu, Liviu Dragnea etc.

USR este o altă mașinațiune obscură, care n-are nimic cu valorile eterne ale justiției (vezi acuzațiile care i se aduc acestui imberb Nicușor Dan, un individ dubios, fabricat de mâna lungă a neantului internaționalist), cu liberalismul autentic de dreapta sau cu patriotismul economic, pe care, uneori, îl clamează, deranjându-l în mormânt până și pe guralivul fără acoperire în fapte, Vadim Tudor.

Teamă ne este că și „tinerii frumoși și liberi”, care au aprins făclia dezrobirii și învierii unei Românii muribunde, nu sunt chiar atât de frumoși moral și nici chiar atât de liberi, cum ar vrea să ne spună Klaus Iohannis, el însuși un fost aliat al forțelor răului, strâns unite , deunăzi, în jurul Motanului Felix, la Grivco, sau – ceva mai recent, aliat cu toate figurile de tristă amintire instruite de Traian Băsescu aflate azi în MARELE INFIM PNL… Teamă ne este că și ei sunt manipulați cumva și că toți politicienii cu probleme juridice din toate partidele existente astăzi pe scenă își doresc cu ardoare Ordonanța 13, care , negreșit, va trece într-o formă sau alta, spre disprețul întregului popor și al lumii civilizate. Și spunem asta, fără să preluăm fantasmagoriile pesedistoide, care cultivă teoria conspirației, în privința dispariției României sau a intruziunii companiilor transnaționale în manifestările străzii.

Și mai credem că toți acești „tineri frumoși și liberi” au obosit și se vor conforma, în curând, zoologismului sanguinar al clasei noastre politice.

Deie Domnul să nu avem dreptate!

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/zoologismul-sanguinar-al-clasei-noastre-politice/

2 comments

  1. Rusu C. Silviu

    Domnule Sârghie,

    Nu am avut somn .noaptea ce tocmai a trecut. Ceva mă frământa . Când s-a ” crăpat de ziuă ” am realizat ce se intâmplase. Citisem aseară interesantul Duneavoastră articol dar m-am culcat cu impresia că nu înțelesesem ceva. Așa și era . Nu înțelesesem ce înseamnă cuvântul ” ZOOLOGISM”. Am încercat să aflu dar resursele precare de care dispun nu mi-au fost de ajutor. M-am gândit că funcționează analogia cu ” Ecologie- Ecologism”. Confuzia mea a sporit. Sunt convins că ați utilizat o ” metaphtonymie”. V-aș fi recunoscător dacă ați explica și muritorilor ce ați dorit să ” semnificați”. Vă mulțumesc .

  2. Rusu C. Silviu

    Interesant . Felicitări !

Comments have been disabled.