S-au scurs 100 de ani de la nașterea lui Corneliu Coposu. Lumea în care trăim este cu mult mai cinică, mai agresivă, mai lipsită de Dumnezeu, decât lumea în care a trăit Corneliu Coposu.
Înseamnă oare asta că valorile morale promovate de Senior sunt sortite dispariției? În fond, valorile promovate de Corneliu Coposu sunt cele fundamentale, adică valorile creștine: „Să nu furi, să nu minți, să nu ucizi, să-ți iubești aproapele.”
Minciuna, cinismul, agresivitatea și lipsa de bun-simț sunt valorile la modă, îmbrățișate de majoritatea românilor, rătăciți în „meandrele concretului”, ca să folosesc o expresie a liber-cugetătorului Ion Iliescu.
Promovând asemenea valori, românii se îndreaptă cu pași repezi spre un faliment sigur: moral, social, economic. Se spune că „tot răul este spre bine”, cu condiția ca răul să fie dus până la capăt.
De-abia atunci va apărea șansa basculării spre normalitate. Doar atunci românii se vor întoarce la valorile fundamentale aflate sub deviza familiei regale „NIHIL SINE DEO”. La valorile slujite de Corneliu Coposu o viață întreagă. O viață plină de sacrificii, inclusiv cele impuse de rigorile închisorilor comuniste și de degringolada morală post-comunistă. O viață care a durat 81 de ani!
CITATE DIN CORNELIU COPOSU
„Patriotismul este o dragoste discretă pentru țară, o disponibilitate de a-ți da oricând viața pentru ea și de a nu mărturisi acest sentiment. Găsesc că afișarea patriotismului este indecentă. Un om care simte dragostea pentru țară, un om care este decis ca în interesul țării să-și sacrifice propria existență nu are să se bată pe piept cu sentimentul acesta”.
„Deceniile de comunism au făcut mai mult rău României decât au făcut cele doua Războaie Mondiale la un loc, întrucât acestea nu i-au denaturat spiritualitatea.”
„Puterea noastră născută din morminte s-a adăugat la puterea de viață și la curajul celor care, înfruntând primejdiile, au zidit o țară care nu mai poate fi dărâmată. Stăpânirile și domniile sunt vremelnice, națiunile vrednice sunt eterne, neamurile înaintează peste opreliști pe drumul destinului lor, vrednicia marilor înainte-mergători se împletește în viața celor care sunt și a celor care vor veni.”
„Datoria de onoare a fiecărui român conștient este de a contribui la lupta pentru apărarea democrației și pentru instaurarea principiilor generate de spiritul moralei creștine”.
Ioan Paul Popescu