AcasăActualitateA murit Toma Zamfir

A murit Toma Zamfir

Primul golgheter al echipei Dinamo Slatina de la începutul anilor ’70, Toma Zamfir s-a stins din viață la numai 61 de ani. Vestea tristă ne-a fost transmisă de  Robert Gungiu, fiul lui Iosif Gungiu, vărul său și unul din foștii colegi de la Slatina, cu care a păstrat legătura.

A plecat în altă lume – poate mai bună și mai dreaptă – unde, cu siguranță, va  juca fotbal alături de George Marincel, de Petre Frățilă, de cel mai bun prieten al său, Custov, conduși de pe margine de Fane  Ștefan – Marlău.

toma zamfirFostul jucător al echipei Dinamo Slatina, în sezonul 1973-1974, Toma Zamfir, Tomiță, așa cum îi  spuneau prietenii, a rămas în istorie ca fiind primul golgheter al  fotbalului slătinean în eșalonul II al fotbalului românesc. Este primul jucător  promovat spre fotbalul mare de Dinamo Slatina.

Toma Zamfir s-a născut la 9 martie 1954, la Popești-Leordeni,  într-o comunitate bulgărească… A început fotbalul la Vâscoza București, avându-l antrenor pe Iosif Ungureanu. La Slatina a fost adus de Constantin Ștefan, la recomandarea lui Iosif Gungiu.

La 20 de ani, Toma Zamfir îmbracă tricoul lui Dinamo și joacă alături de  marele Florea Dumitrache, iar un an mai târziu devine campion național, debutând în Naționala de Tineret și în cupele europene.

Dumnezeu să–l odihnească în pace !

Întreaga sa activitate fotbalistică o puteți afla din articolul „Bulgarul din atacul lui Dinamo Slatina”, accesând site-ul: fotbalolt.wordpress.com

Florin Brutaru

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments