AcasăActualitateBilanțul IPJ Olt pe anul 2013

Bilanțul IPJ Olt pe anul 2013

La începutul acestei săptămâni, Inspectoratul de Poliție Județean Olt și-a prezentat bilanțul activităților desfășurate în anul 2013. Evenimentul a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Județean Olt, la care au participat chestorul de poliție Gheorghe Popa – adjunct al Inspectorului General al Poliției Române, comisarul șef Cătălin Florescu – inspectorul șef al Poliției Olt, comisarii șefi Nicolae Băduică și Nicolae Trifu – cei doi adjuncți ai instituției Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu, Cătălin Rotea – prefectul de Olt, Emil Marinescu – subprefectul județului Olt, cei doi vicepreședinți ai CJ Olt – Marius Oprescu și Ioan Ciugulea, Minel Prina –  primarul municipiului Slatina, precum și alți șefi ai instituțiilor care colaborează cu IPJ Olt.

ipj bilantChestorul Gheorghe Popa s-a declarat mulțumit de eforturile depuse de efectivele din cadrul IPJ Olt în anul care s-a încheiat: „Rezultatele obținute de către IPJ Olt, în anul 2013, sunt preponderent pozitive. Conducerea Poliției Române apreciază eforturile pe care echipa managerială le-a făcut, în decursul acestui an, apreciază eforturile pe care toți polițiștii din IPJ Olt le-au depus în acest an, mai ales că, într-o perioadă scurtă de timp – fac referire la semestrul doi al anului 2013 – au reușit ca să obțină indicatori pozitivi la majoritatea  activităților care au fost desfășurate. Unul dintre obiectivele Poliției Române, creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, s-a îndeplinit la nivelul acestui județ deoarece majoritatea infracțiunilor care creează un climat de siguranță civică nu tocmai corespunzător au înregistrat un trend descendent, iar la anumite genuri de infracțiuni, chiar scăderea este considerabilă”.

Prioritățile stabilite pentru anul 2013, care au constituit fundamentul acțiunilor organizate de polițiștii olteni, au fost următoarele: eficientizarea serviciului polițienesc în domeniul prevenirii și combaterii criminalității; creșterea gradului de siguranță publică și redimensionarea relației Poliție-Comunitate. O atenție deosebită s-a acordat realizării unui climat de cooperare și încredere, atât în interiorul instituției noastre, cât și în relațiile cu cetățenii, precum și cooperării cu celelalte forțe, pentru menținerea ordinii și liniștii publice a comunității din județul nostru.

În ceea ce privește situația operativă, în anul 2013, la nivelul I.P.J. Olt, au fost sesizate 14.176 infracțiuni. Comparativ cu anul trecut, numărul infracțiunilor sesizate a scăzut cu 725 fapte. Privind infracțiunile contra vieții, integrității corporale și sănătății, în această perioadă, la nivelul I.P.J. Olt, au fost constatate 94 de infracțiuni grave și au fost declinate 22 fapte. Din analiza situației pe genuri de infracțiuni, se constată o scădere cu 6 fapte la infracțiunile de omor, cu 15 la infracțiunile de tâlhărie și o creștere cu 9 fapte la vătămarea corporală gravă. De asemenea, scăderi s-au constat în cazul infracțiunilor de tâlhărie stradală (-28%), furtul din auto (-33,8%), furturi din societăți comerciale (-32,6%) și furtul de auto (-48,68%).

„Se constată o scădere semnificativă atât a infracțiunilor sesizate, cât și a infracțiunilor stradale, chiar dacă aceste infracțiuni stradale nu sunt infracțiuni cu un pericol social deosebit, în schimb sunt infracțiuni care au un impact direct și foarte mare asupra populației. Se constată o scădere a acestor infracțiuni stradale la nivelul polițiilor orășenești și o creștere foarte mică a lor la nivelul sectorului rural, spre exemplu la Secția de Poliție Coteana și zona Poliției Osica de Sus“, a declarat comisarul șef Cătălin Florescu.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments