AcasăInterviuCAMPANIA DE PRIMĂVARĂ A SILVICULTORILOR – LUNA PĂDURILOR

CAMPANIA DE PRIMĂVARĂ A SILVICULTORILOR – LUNA PĂDURILOR

Perioada 15 martie-15 aprilie, cunoscută ca luna pădurilor, este perioada în care agenda silvicultorilor este foarte încărcată, fapt pentru care am luat legătura cu domnul inginer  Ion CIOCÂRLAN, Șeful Ocolului Silvic Corabia, pentru a afla ce lucrări se vor derula în această perioadă

Așadar, d-le inginer, ce ne puteți spune despre campania de primăvară din acest an?

Principalul obiectiv al campaniei din această primăvară îl reprezintă finalizarea lucrărilor de împădurire pe suprafața de 13 ha, împăduriri integrale.

În paralel, se vor executa lucrări de îngrijire a arboretului tânăr, adică  lucrări de curățiri și rărituri pe toate suprafețele care necesită aceste  lucrări.

În plus, ca urmare a revărsării Dunării în aceste zile, vor fi verificate și inventariate suprafețele  afectate din zona inundată, urmând a se stabili lucrările ce urmează a se executa după retragerea apelor, când se va permite accesul în zonă.

silvic corabiaDe unde procurați materialul săditor?

70% din materialul săditor provine din pepiniera proprie.

Cine  execută aceste lucrări?

Lucrările sunt executate de firme specializate cu care încheiem contracte și în regie proprie.

Ce suprafață dețineți în administrare?

Ocolul Silvic Corabia are în administrare o suprafață a pădurilor statului de 5700 ha, din care 1600 ha teren degradat, preluat de la ADS.

Ce măsuri s-au întreprins la nivelul  Ocolului Silvic împotriva deșertificării, cunoscând faptul că zona de sud a județului se află în mare pericol din această privință?

În acest scop s-au efectuat lucrări de ameliorare pe cele 1600 ha de teren degradat preluat de la ADS, suprafața fiind împărțită în cinci perimetre de ameliorare, pe care s-au efectuat plantații într-un sortiment de peste 20 de specii, pădurea, în prezent, fiind în stadiul de masiv.

Despre ce specii este vorba?

Speciile folosite sunt, în principal, plopul, salcâmul, stejarul, salcia, glădița, sălcioara, în funcție de tipul de sol. Am enumerat doar câteva.

Pe lângă răspunsurile la întrebările pe care vi le-am adresat, doriți să mai adăugați ceva?

Este o bună ocazie de a face cunoscut un citat din ilustrul silvicultor, cunoscut la nivel mondial, profesor Marin Drăcea (1885-1958): „Pădurile sunt înainte de toate liniștea pământului, scutul agriculturii și garanția bunei întocmiri a vremii și, ca atare, unul din temeiurile existenței poporului român.”

Georgiana Ispas

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments