E clar ca apa de izvor, în zorii dimineții: fosta măreață capitală a Romanaților, orașul lui Poroineanu, se află astăzi într-o fundătură istorică. La această „operă” au contribuit mai toate administrațiile pedeseriste-pesediste, poate mai puțin cea a lui Gheorghe Anghel, dacă luăm în calcul furia, răzbunările de neam prost și mizeriile, cu care tot ei, pedeseriștii-pesediștii din Caracal, l-au scos pe acesta din viața publică. Paradoxul zilelor noastre este, însă, că, la Caracal, în cursa pentru Primăria Slatina se află trei pesediști: Toto Stănescu (Pro România), Cristian Conea (PNL) și Marian Doldurea (PSD). Prin structura sa intelectuală și morală, prin situația sa socială și economică, prin aportul său la dezvoltarea economiei și culturii locale (el fiind și președintele Asociației „Fiii și prietenii Caracalului), Marian Doldurea este cel mai puțin pesedist, în comparație cu ceilalți doi candidați, care au slujit cu sârg PSD-ul, cale de peste 13 ani.
Așadar, în „Orașul minunilor”, paradoxul este la el acasă. Liderul PSD Caracal, Marian Doldurea este cel mai puțin afectat de tarele și năravurile pesediste, chit că el a preluat frâiele unei organizații care , vai!, făcuse implozie, ca urmare a nesocotinței și abuzurilor unor conducători ce au călcat în picioare, ani de-a rândul, voința de stânga a electoratului.
Socotiți și dumneavoastră, dragi cititori… Dacă Toto Stănescu, care s-a dus în brațele lui Ponta, cel care a vrut să construiască o Moschee, cel care și-a plagiat doctoratul și cel care a gestionat execrabil situația de la Colectiv, mai poate să câștige inima Caracalenilor… Stați strâmb și judecați drept: mai poate fi credibil doctorul Cristian Conea, dacă a slujit atâta amar de vreme un PSD Caracal, care a făcut din acest municipiu o Vale a plângerii? Credeți că doar schimbarea emblemei din PSD în PNL îl poate credibiliza, în fața poporului, uitându-i-se aportul neprecupețit la nefastele administrații pesediste trecute, care au lăsat doar haos în urma lor? Personal, cred că nu, cu toată simpatia mea pentru PNL și, mai ales, pentru liberalism
Orice logică a bunului simț duce la ideea că, dintre cei trei pesediști (altă alternativă nefiind pe piața politică a Caracalului), Marian Doldurea este cel mai solvabil din punct de vedere moral. Dacă mai adăugăm la această virtute și faptul că el e pesedist de formulă nouă, care n-a pus umărul la imaginea detestabilă a Caracalului și care nu mai e la vârsta experimentelor politice, atunci domnia sa va fi următorul primar al Caracalului. Această credință a caracalenilor se bazează și pe faptul că Doldurea nu este omul care să stea în poziția de drepți, așa cum au stat Ciocăzanu și Liviu Radu, în fața unor ștabi ce au acționat discreționar și au sfidat onoarea și bunul simț al unei comunități care, în perioada interbelică, dădea ora exactă în privința culturii, economiei și politicii alutane…
Dumitru Sârghie