AcasăActualitateColoane care cresc necontenit

Coloane care cresc necontenit

Ieri, 30 ianuarie a.c., Școala Gimnazială „Braneț” din comuna Bârza, județul Olt, a găzduit prima ediție a proiectului cultural „Coloane care cresc necontenit”. Evenimentul a fost organizat de Asociațiile „Salvați Identitatea Satului” și „Renaștem Împreună”, în parteneriat cu Biblioteca Comunală „Pan. M. Vizirescu”, Școala Gimnazială Bârza, Primăria din Bârza, Muzeul Județean Olt și Studioul Media Art, și a constat într-o seară dedicată poeziei lui Pan M. Vizirescu.

Proiectul face parte din Programul național „Renașterea satului prin cultură și educație” realizat de Asociațiaasociatia identitatea satului „Salvați Identitatea Satului” începând cu anul 2010 și constituie o continuare a celor 10 „Seri de Poezie” desfășurate,  anul trecut, în comuna Dobrețu, județul Olt. De asemenea, proiectul reprezintă o alternativă de petrecere a timpului liber pentru tinerii din comuna Bârza și nu numai, prin care se dorește încurajarea lecturii, a dezbaterii literare și de idei în spațiile publice din mediul rural, un timp petrecut în preajma poeziei și a muzicii de calitate.

„Suntem onorați pentru că avem posibilitatea desfășurării unui nou proiect cultural în mediul rural. Personalități locale sau naționale, rar prezentate în media românească, timp de șapte luni vor fi descoperite de cei prezenți în Comuna Bârza, Olt. Asemenea ființe precum Pantelimon Vizirescu trebuie date ca exemplu de urmat pentru ca noi, cei care astăzi suntem contaminați de ignoranță și asimilați dacă nu chiar seduși până la sânge de orientalisme și periferisme și goliți de noblețe, să renaștem și să nu mai murim ca niște lași”, a declarat prof. Iulian Viorel Călugăru, președintele Asociației „Salvați Identitatea Satului”.  Invitatul de onoare a acestei prime întâlniri a fost Ilie Tudor, tatăl artistului Tudor Gheorghe.

M.C.

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments