Ziua de 10 august este una cu rezonanță istorică pentru țara noastră. La 10 august 1913 a fost semnată Pacea de la București, care a consfințit sfârșitul Războaielor Balcanice și înfrângerea Bulgariei. Grecia și Serbia și-au împărțit atunci Macedonia, iar România a anexat Cadrilaterul…
Sâmbătă, 10 august a.c., Fundația Mișcarea Populară Olt, avându-l ca lider pe charismaticul primar al comunei Studina, d-l Marian Vasile, a organizat un mini-turneu de fotbal, sub genericul „Cupa Mișcarea Populară”, la care au participat peste 70 de tineri, ce au reprezentat localitățile: Brastavățu, Grădinile, Studina (inclusiv satul Studinița), Vlădila, Nicolae Titulescu, Deveselu și Municipiul Caracal.
Arc peste timp, reprezentanții Mișcării Populare din Olt semnează astfel (metaforic vorbind) Pacea de la Studina, avându-se în vedere faptul că alături de tinerii fotbaliști au participat și majoritatea primarilor ori, după caz, a viceprimarilor localităților care și-au trimis sportivii la această frumoasă confruntare sportivă.
De remarcat spiritul de fairplay de care dau dovadă liderii Mișcării Populare Olt, ei reușind, prin activitățile pe care le desfășoară în cadrul manifestărilor dedicate „Toamnei Mișcării Populare”, să dărâme zidurile politicianiste dintre primarii rurali ai partidelor de guvernământ din Olt (care sunt câtă frunză și iarbă) și cei de altă culoare politică (foarte puțini la număr).
Relațiile de bună vecinătate, de prietenie și colaborare, pe care le cultivă primarul Marian Vasile cu omologii săi din localitățile Brastavățu, Grădinile, Vlădila, Nicolae Titulescu, Deveselu, Caracal și de pretutindeni fac și ele parte din strategia Fundației Mișcarea Populară, strategie care se traduce astfel: înainte de a fi pesediști, liberali, conservatori, pedeliști ori populari, suntem oameni! Este un îndemn pe care liderul Fundației Mișcarea Populară Olt, Marian Vasile, îl adresează tuturor primarilor din județ, cărora – într-un fel sau altul – li s-au interzis de către șefii lor politici din divanele județene ca să colaboreze cu primarii aflați în Opoziție.
Întrecerea sportivă sus-amintită, desfășurată pe modernul teren de sport al localității Studina, teren dotat cu instalație de nocturnă, a fost una foarte disputată, fiecare dintre echipe dorindu-și un loc cât mai sus. Destinul însă le-a surâs fotbaliștilor din Caracal, care au câștigat finala, întrecându-se, spectaculos, cu sportivii din Studinița. Toate echipele participante au primit diplome și medalii, iar finalistelor li s-a oferit câte o cupă din partea Fundației Mișcarea Populară Olt.
Faptul că la această întrecere sportivă, dominată de tinerețe, voie bună și civilitate, au participat reprezentanții atâtor localități (sportivi și oameni din administrație) reprezintă în sine o victorie a Mișcării Populare, a bunului-simț și a fairplay-ului. Felicitări organizatorilor!
LINIA ÎNTÂI