AcasăEvenimentCrâmpoia. Flori de cântec românesc, a V-a ediție

Crâmpoia. Flori de cântec românesc, a V-a ediție

Sâmbătă, 21 mai a.c., locuitorii comunei Crâmpoia s-au îmbrăcat în straie de sărbătoare pentru a lua parte la Ziua comunei desfășurată, în acest an, sub genericul „Flori de cântec românesc”. Aflată la cea de-a V-a ediție, Ziua comunei Crâmpoia a fost organizată de Primăria comunei Crâmpoia, prin primarul Ionel Mirea, și Consiliul Local, și s-a ținut pe stadionul comunal.

Alături de edilul comunei, au fost prezenți: Siminica Mirea, Sulfina Barbu, Cristina Trăilă (ambele primind, anul trecut, diplomă de cetățean de onoare al comunei Crâmpoia), Gigel Știrbu, Constantin Ciobanu – președintele Grupului de Acțiune Locală Vedea – Găvanu – Burdea, din care face parte și comuna condusă de Ionel Mirea, precum și primari ai localităților învecinate.

crampoia sarbatoare 2016 1Manifestarea a fost deschisă prin discursul primarului Ionel Mirea:

„Au trecut patru ani de mandat, când, împreună cu d-voastră, aici, pe același stadion, am hotărât cu toții ca Ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena să devină Ziua comunei  Crâmpoia. O decizie luată cu credința că este de bun augur și, iată că, Dumnezeu ne-a ajutat. De aceea, vreau ca, din toată inima, să doresc celor care astăzi poartă numele Sfinților Împărați Constantin și Elena un sincer La Munți Ani!, multă sănătate și numai bucurii.

Noutățile sărbătorii din acest an sunt interpreții de muzică populară care, până acum, nu au mai fost alături de noi. În acest an, ne-am organizat mult mai bine, prin a pune la dispoziția cetățenilor comunei Crâmpoia tot felul de trupe de teatru și circ, tiribombe, magazine ambulante, dar și multe altele. Nu în ultimul rând, ediția aceasta dispune de mai multă bună dispoziție, prin prisma faptului că avem niște realizări în comună cu care ne  mândrim.

Astăzi, este o zi deosebită, de sărbătoare mare pentru comuna noastră. Nu vreau să politizez în niciun fel această zi, nu vreau să vă vorbesc despre proiectele mele și ale d-voastră. Sunt convins că d-voastră sunteți judecătorii faptelor fiecăruia dintre noi și veți analiza foarte bine acest lucru. Este o zi frumoasă, ocazie cu care vreau să vă doresc petrecere frumoasă, multă sănătate și să vă dea Dumnezeu gândul cel bun”.

De asemenea, Ionel Mirea a înmânat diplome de merit unor copii minunați, precum Cristina Neaga din Crâmpoia – o tânără interpretă de muzică populară care promite mult și căreia primarul i-a promis că o va sprijini în tot ce-și propune în viață, de așa natură, ca, în câțiva ani de zile, să devină o vedetă a comunei Crâmpoia; Marga Dârnea și Crina Cimpoaie – din comuna Văleni, care fac parte din Ansamblul Folcloric „Poarta Olteniei” din GAL-ul Ghimpețeni. Diplome de merit au primit și Ansamblul Folcloric „Cântecele Boianului” din Crâmpoia, coregraf – Marian Stănescu, și Ansamblul Folcloric „Poarta Olteniei” din Ghimpețeni, înființat și reprezentat de Constantin Ciobanu, din partea căruia comuna Crâmpoia primește, în toate acțiunile pe care le întreprinde, un real sprijin.

Totodată, au fost înmânate diplome de excelență celor 16 cupluri din localitate, care au împlinit 50 de ani de la căsătorie.

„Avem peste 250 de persoane care, astăzi, își sărbătoresc ziua. Avem și 16 cupluri, care au depășit 50 de ani de căsătorie, și pe care vrem să le omagiem și cărora o să le înmânăm câte o diplomă de excelență”, a mai spus Ionel Mirea.

Apoi, petrecerea a continuat până târziu în noapte, cu recitaluri ale unor îndrăgiți soliști de muzică populară. Cei aproximativ 1000 de participanți au cântat și jucat, fiind antrenați de Niculina Stoican, Petrică Mâțu Stoian, Mariana Căpitănescu, Nicu și Nina Spânu, Marcela Fota, dar și de membrii Grupului Vocal „Rapsozii Oltului de Jos” din Drăgănești-Olt.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments