După Aristotel, în politică, trei elemente își dispută întâietatea: libertatea, avuția și meritul! Dacă la capitolele libertate (în sens filosofic) și avuție (în sens material), senatorul Darius Vâlcov stă nemeritat de bine, în ceea ce privește meritele sale (e vorba de cele în folosul umanității), acestea sunt admirabile și înfloritoare, dar lipsesc cu desăvârșire, ca să ne exprimăm în stil caragialesc.
Despre noblețea acestui politician mioritic, care și-a injectat, în ultimul timp, în vene, o doză considerabilă de marxism cubanez e greu să vorbim. Noblețea este o urmare nu doar a avuției, dar, mai ales, a meritului și nu-i cazul să o aducem în discuție, fiindcă, la Darius Vâlcov, noblețea există fără a fi.
Așadar, nu poți fi nobil, dacă nu ai nici un merit și ai doar avere. Mai ales atunci, când ești parlamentarul unei puteri politice, care a teoretizat în epocă două concepte diametral opuse: cel al „bogăției extreme” și cel al „sărăciei extreme”.
Averea extremă și sărăcia extremă
Se știe că „averea extremă” a baronilor PSD a stat și va sta întotdeauna la un pas de „sărăcia extremă” a celor „mulți și proști”, care sunt ușor de cumpărat și care votează pe bani puțini. În concepția comunistă a PSD, „clasa de mijloc”, cea în care se poate găsi tot ce este mai bun în toate, nu există, deoarece „averea extremă” și „sărăcia extremă” au adus – iată – demagogia extremă a guvernului Ponta, oligarhia extremă iar, în viitorul apropiat, se profilează tirania extremă, toate acestea putând să genereze – Doamne ferește! – o Ucraină mioritică sângeroasă și să ne ofere un tiran imberb, pe Victor Ponta, omulețul acesta plângăcios, prizonier al mogulilor Voiculescu și Ghiță, care a făcut recent în pantaloni, în fața națiunii.
Asta în timp ce Crin Antonescu și-a redobândit respectul și demnitatea, în fața românilor, retrăgându-și la timp „trupele” din acest război al USL dus de toți corupții României, în frunte cu Dan Voiculescu, împotriva poporului român.
Demagogia unui „membru simplu”
Demagogia de plâns a lui Victor Ponta este similară, respectând proporțiile, cu demagogia lui Darius Vâlcov, senator de Olt. Ca senator, Vâlcov nu există, deși orice lingușitor politic de talia lui poate ajunge întotdeauna la loc de cinste. În Senat, însă, nu-i ca la o conferință de presă ținută de Vâlcov în cabinetul său de la Slatina. Adică, unde unii ziariști locali, de ceva timp încoace, îl provoacă, abil, ca să-i înjure pe liberali, iar alții, care au două mâini stângi, îi tot cerșesc o declarație din care să reiasă că el ar putea să fie ministru.
De parcă – Doamne-ferește! – l-ar pune cineva în fruntea vreunui minister. Tocmai pe el, „membru simplu” al PSD, calitate pe care am auzit cu toții că o are până’ și celebrul minoritar slătinean, supranumit Pele, care oricum se pricepe la politică mai ceva decât Vâlcov. Căci, se vede de la o poștă că senatorul pesedist habar nu are ce înseamnă ideologie, ce înseamnă doctrină și ce înseamnă să ai onoare, atunci când poporul te-a cocoțat atât de sus.
Bășcălia și țâfna lui Vâlcov, care nu au nicio acoperire în fapte, sunt singurele lui virtuți politice. El spune cu emfază că nu-și dorește ruperea de PNL, dar îi jignește grosier pe liberali, echivalându-i cu zero. Răspunde peiorativ la întrebări serioase, cu privire la atitudinea PSD din Camera Deputaților, aceea de a vota pentru protejarea infractorilor, mutând discuția spre un accident nefericit al colegului său de partid, Marius Oprescu.
Îl trimite la învățătură pe prefectul județului (deși el însuși e școlit până la genunchiul broaștei), îl măscărește pe vicepreședintele CJ Olt, Ioan Ciugulea, așa cum face de ani de zile, iar pe Bircea – liberal pervertit la socialism – îl mângâie ironic și-l protejează, fiindcă – nu-i așa? – e copilul său de trupă și purtătorul lui de galoși, când portocalii, când roșii…
Delirul și mediocritatea lui Vâlcov au continuat cu aceeași minciună de tip pedelist-pesedist, cu privire la Centura Slatinei, apoi a intrat în prelungiri, cu un atac sub centură la adresa partidului care l-a înfiat, spunând, sus și tare, că niciun candidat din USD Olt (USD despre care a spus că este PSD plus acel zero lăsat liber de liberali) nu se ridică la nivelul cerut de o candidatură pentru Parlamentul European. Când Darius Vâlcov vorbește despre bunul-simț, ca ziariști care știm rosturile locale, în acel moment ar trebui să părăsim încăperea…
Festivalul de ipocrizie al lui Darius Vâlcov a avut destule momente jenante, culminând cu discursul său despre teoria bunului-simț și despre faptul că el, mărețul membru PSD, nu dorește să candideze la Parlamentul European.
„– Nici măcar dvs.?”, insistă un ziarist de bună-credință…
„– Eu nu-mi doresc. Nu! Deloc!”, răspunde Prințul Cianurilor, dându-ne de înțeles că e sub nivelul lui intelectual o astfel de ofertă, care ar putea veni din partea amărâtului de PSD.
Jocul mortal al democrației originale
Ne și imaginăm niște țepe portocalii sau roșii, asemănătoare ca formă și penetranță cu cele pe care Vâlcov le-a înfipt cândva în dorsalele pesediștilor, țepe în al căror vârf va trona, în ordinea golăniilor înfăptuite, însuși eroul nostru, alături de alți indivizi aparținători ai aceleiași specii născute cu instinctul haitei ierarhice.
Scenariul prezentat aici, dragi cititori, face parte din jocul mortal al democrației originale, brevetate în epocă de mentorul spiritual al lui Darius Vâlcov, tovarășul Ion Iliescu. Amin!
Din puțul gândirii lui Darius Vâlcov
« • PSD, sigur nu își dorește ruperea USL.
• PSD nu va da, în niciun caz, PNL afară de la guvernare.
• Dacă se va separa USL, eu pariez că PSD va da președintele României. Iar acesta este Victor Ponta.
• E bine că a stat în arest doctorița Buzău, când noi, toți slătinenii, când avem nevoie, mergem la dumneaei? Dar e pușcăriașă, nu? Când vă duceți la ea îi spuneți d-na doctor sau cum îi spuneți?
• Și atunci votul din Camera s-a vrut o stopare a abuzurilor, probabil.
• Acel om va fi judecat și, dacă va fi găsit vinovat, va sta în închisoare. Doar că va fi judecat în libertate, cum văd că noul Cod Penal le dă mult mai multora șansa. Nu chiar tuturor, pentru că unii n-au venit să opereze libertatea…
• Unii care vor avea bun-simț își vor da demisia, fie că sunt dintr-o parte, fie din cealaltă, depinde cine pleacă. Iar cei care nu au bun-simț vor păți ce au pățit și cei dinaintea lor care n-au avut bun-simț. Și anume vor fi urmăriți până vor fi înlăturați. Așa am văzut că se întâmplă, ăsta e istoricul…
• Poate aicea să fie singura problemă a liberalilor. Dar oricum USL, cum parafraza cineva, e un ministru și încă nimic. Deci rămâne PSD cu zero și asta va fi și rezultatul de la europarlamentare.
• Referitor la Centura Slatinei, pot să vă spun că proiectul este semnat între CNADNR și proiectant. Dar, din păcate, nu sunt alocări pentru acest an. Din discuțiile pe care le-am avut cu d-l ministru Șova, anul trecut în decembrie și în prima parte a acestui an, mi-a promis că începând cu trimestrul al doilea, undeva în aprilie, mai, va face alocări pentru a demara acest proiect măcar. Să facem proiectul, pentru că nu poate începe centura, până nu e gata proiectul.
• Bineînțeles, ca să-ți exprimi dorința (aceea de a candida la europarlamentare – n.r.!), trebuie să ai și măsura valorii tale. Și se pare că nici un candidat al USD din Olt n-a considerat că se ridică la acel nivel sau că-și dorește acest lucru. Și atunci, dacă nimeni nu a vrut…
• USD la Olt este PSD plus ceva. Haideți să fim realiști. Sunt partenerii noștri, dar unele răni rămân, se mai cicatrizează, dar nu dispar. Și eu cred că și cei doi lideri ai celor două partidulețe din Olt au măsura valorii și potențialului partidulețelor lor față de PSD-ul din Olt. Totuși, trebuie să fim realiști.
• Prefectul este un băiat simpatic, un băiat drăguț, dar se întoarce înapoi la școală, învață și se pregătește pentru următoarea șansă.
• Cine, d-l Ciugulea e la liberali? Serios? Am văzut că e cu PDL acum…
• Mi se pare logic, dar trebuie să-l întrebați pe d-l președinte Stănescu. Eu sunt un simplu membru în politică.
• Cine? D-l Bircea e și el liberal? Părerea mea este că el e un băiat extraordinar de bun și chiar nu văd de ce ar trebui să plece. Asta e părerea mea.»
Bai,Marcele,nu le mai spune boieri acestor parveniti lipsiti de scrupule…Boierii erau nobili,aveau o anume educatie si onoare…Cum sa le spui astora boieri?
scriam cu ani in urma un articol care nu a mai ajuns la tipar, stii, domnule director. Cat de actual este si acum .Il redau spre stiinta celor amarati de clasa politica; mai actual decat oricand…
România vorbeşte dincolo de …….moarte despre faptele boierilor politici
România se pregăteşte de doliu naţional. Ruptura dintre stat şi cetăţean este tot mai evidentă şi ireconciliabilă.
Strângerea curelei se cere poporului, omului simplu, înjosit şi manipulat dintotdeauna de cei aflaţi la putere.
Numai sunt bani pentru salarii şi pentru pensii dar pentru investiţii aducătoare de profit , pentru firmele politicienilor sunt destui. Teoria că blocarea investiţiilor ar duce la o criză şi mai adâncă, este propaganda care se face în momentul acesta de către cei aflaţi la putere pentru a –şi justifica măsurile, zice-se, benefice pentru stoparea crizei. Investiţii precum alimentarea cu apă şi canalizare , sunt trâmbiţate de putere, spre exemplu pentru mediul rural. Câtă forţă de muncă ar înghiţi aceste investiţii se cunoaşte.Destul de puţină. Dar ţăranului nu i-a mai rămas decât să bea apă pe nemâncate şi s-o arunce din nou, pe căile naturale, în canalele construite de mahării politici. El va rămâne tot săracul care nu are după ce bea apă şi care se uită cu jind după averile boierilor politici pe care tot el i-a votat pentru o sticlă de ulei şi o pungă de zahăr.Zecile de miliarde date primăriilor pentru fel de fel de investiţii de conjunctură şi fără a determina un trai decent pentru populaţie, au doar scopul de a îmbogăţi clasa politică. Sutele de mii de euro stau prin vilele boierilor politici, rezultat al afacerilor pe care ei le derulează din banul public în timp ce, spre exemplu, ţăranul nu are bani pentru arat,semănat şi,mai grav, pentru întreţinerea sa zilnică.El nu are cum să facă grevă pentru a determina clasa politică să susţină şi să finanţeze şi activitatea lui.Agricultura este o activitate care ne poate scoate din criză şi trebuie să-i acordăm atenţia cuvenită, spuneau politicienii înainte de alegeri.
După alegeri, se mai vorbeşte,oare, despre toate aceste proiecte? Mai nimic.Teoriile filozofice despre om şi despre stat se pot verifica acum pe viu în societatea românească. Este statul salvator pentru destinul omului simplu? Nimeni nu prea crede în această teorie.
Exemplificând, m-a consternat destinul, unor oameni aflaţi în pragul disperării şi care au sfârşit tragic.Oameni simpli, a căror bucurie este mica lor gospodărie,pământul lor care le produce sacul de grâu recoltat vara, căruţa de porumbi şi câţiva saci de struguri culeşi toamna.Evident bucurie este şi familia lor,copii lor..
.