AcasăActualitateDeputatul Gigel Știrbu: „Pe mine să nu vă bazați pentru distrugerea gospodăriei...

Deputatul Gigel Știrbu: „Pe mine să nu vă bazați pentru distrugerea gospodăriei românești!”

Gigel Știrbu, deputat PNL, s-a arătat nemulțumit de proiectul de lege cu privire la noi reguli pentru crescătorii de porci, proiect trimis spre aprobare în Camera Deputaților.

Iată ce a declarat deputatul cu privire la acest subiect:

„Pe mine să nu vă bazați pentru distrugerea gospodăriei românești!

Am aflat, cu uimire, că Senatul a aprobat, recent, Legea porcului, care prevede, printre altele, o serie de reguli pentru crescătorii de porci, inclusiv cei care cresc maximum cinci porci în gospodărie, al șaselea devenind ilegal și aducând o amendă de minimum 5.000 de lei?!? Proiectul a fost deja trimis spre aprobare Camerei Deputaților, care este for decizional.

Eu NU voi vota această inițiativă legislativă, când va fi pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților! Consider că actul normativ susține interesul unora, cu prețul distrugerii gospodăriilor românești!

Cum să procedeze gospodarii români, dacă scroafa lor va făta 6, 8 sau 10 purcei? Să arunce animalele, să se încadreze în «limita legală» de 5?

Producătorii de carne de porc din România preconizează că, la momentul actual, aproximativ 80% din carnea care se va găsi în galantare, în această perioadă, va proveni din importuri, iar prin aprobarea acestei inițiative riscăm să nu mai găsim deloc carne de porc românească, pe piața noastră. Mai mult, alte consecințe ale adoptării acestui act normativ ar fi: scumpirea purceilor și a cărnii de porc, încurajarea importurilor de carne de porc, închiderea definitivă a târgurilor de animale, distrugerea gospodăriei țărănești și a economiei locale.

Aproape jumătate din populația României (aprox. 44%) trăiește în mediul rural, iar politicile publice nu au reușit să abordeze încă, în mod adecvat disparitățile regionale și inegalitățile urban-rural din țară. Consider că nu este necesar să creștem mai mult aceste disparități, prin adoptarea unor inițiative nefericite…”

Mihaela Sîrghie 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments