Într-un oraș ca Drăgănești-Olt, în care administrația locală a rămas încremenită în proiect, ca și în alte multe zone ale țării, speranța locuitorilor acestei localități rurale, cu pretenții urbanistice, se îndreaptă spre OAMENI și mai puțin spre anumite formațiuni politice, care, se vede treaba, au dezamăgit in corpore.
Spre oameni care au spirit antreprenorial, care dezvoltă proiecte economice private, pentru a crea noi locuri de muncă, spre micii sau mai marii întreprinzători privați, care au, din tată-n fiu, conștiința valorilor creștine, a responsabilității sociale și care pun, pe primul loc, familia și comunitatea, indiferent de apartenența lui politică.
Un astfel de Om, dragi cititori, este fără îndoială, Viorel Nădescu, inginer silvic de meserie, consilier local și administrator al mai multor firme, printre care și S.C. NĂDESCU VIOSILV SRL., care produce, prin prelucrarea lemnului, semifabricate pentru export, toate având un număr important de angajați, număr care poate fi dublat, având în vedere următoarele proiecte economice ale lui Viorel Nădescu, anume crearea unui centru industrial pe locul fostei Filaturi de Bumbac din Drăgănești-Olt, care rămăsese de izbeliște, o Croitorie și o Fabrică de furnir, toate având o capacitate de a pune la dispoziție oamenilor din localitate peste 300 de locuri de muncă.
De menționat faptul că montarea Fabricii de furnir , care va fi echipată cu componente electronice atât din China, cât și din Europa, a întârziat din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina, dar și din cauza problemelor energetice, pe care le traversează România, în aceste momente. Viorel Nădescu ne asigură că, până la sfârșitul lunii august, aceste neajunsuri vor rezolvate , iar Fabrica de furnir va avea, încă de la începutul producției, 110-115 salariați pe schimb. Croitoria va avea până la 70 de locuri de muncă și va lucra pentru piața europeană.
„Progresul unei comunități, ne spune Viorel Nădescu, vine de la ceea ce se întreprinde pe plan economic. Autoritățile actuale ar trebui să propună și să ofere instrumente de comunicare cu locuitorii orașului Drăgănești-Olt, să construiască un spațiu de solidaritate cu opinia publică de aici, privind problemele sociale, economice și educaționale, pentru a se găsi soluții pentru rezolvarea multora dintre ele. Noi, grupul consilierilor social-democrați din Primăria Drăgănești-Olt (șapte la număr, din totalul de 17) suntem dispuși să ridicăm mâna la tot ce propune Administrația drăgăneșteană, în favoarea comunității. Niciodată nu am fost și nu vom fi împotriva progresului și a lucrurilor bune care se implementează în localitate. Din păcate, ideea actualei administrații, care, de fapt, e ideea unui singur om, ca-n vremurile de demult apuse, aceea de a concesiona piața centrală din localitate, este una de a împovăra și mai mult pe cei care muncesc cinstit pentru produsele lor legumicole și agricole, cineva dorind să pună încă un jug pe gâtul oamenilor și așa dezorientați de pandemia care, deși credeau că a trecut, pare să reînvie, de plățile uriașe la gaze și electricitate, precum și de spectrul războiului ruso-ucrainean.
Cât privește cultura orașului Drăgănești-Olt, vă pot spune cu tristețe că toate proiectele mărețe ale mult regretatului om de cultură, Traian Zorzoliu, nu numai că au stagnat, dar tot ce s-a făcut în timpul cât acesta trăia, a început demult să se degradeze. Cetatea Dacică, unică în țară și în Europa, este într-o stare precară, iar Muzeul Câmpiei Boianului, „perla coroanei” culturii noastre oltenești, în ciuda efortului doamnei directoare de aici, se află și el în impas, fiind neglijat de cei îndrituiți să conserve valorile culturale. Celelalte tradiții, legate de folclorul local, sunt și ele în stand-by, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în Drăgănești-OLT, de la Revoluție încoace.
Din punct de vedere politic, vreau să vă spun că noi cei șapte consilieri PSD am inițiat un proiect, care a și fost votat, prin care să promovăm olimpicii orașului nostru, ca un impuls pentru participarea lor la olimpiadele județene și naționale.
Cred și pe viitor în forța morală a acestei localități, care acum bate pasul pe loc, iar oamenii merită transparență și bunăstare, nu prin pomeni sporadice electorale, ci prin crearea unor condiții egale pentru toți, în dorința lor de a munci cu folos.
Vor libertate de opinie, dezbatere publică, în jurul unui proiect public, care ar putea să le afecteze sau, dimpotrivă, să le crească nivelul de trai și buzunarul, vor respectul pe care ei l-au acordat totdeauna celor ce au condus destinele acestui orășel, altădată atât de prosper, din punct de vedere agricol și cultural. Doamne-ajută!”
Dumitru Sîrghie