AcasăActualitateEPO – cel mai nou membru al echipei Jandarmeriei Olt

EPO – cel mai nou membru al echipei Jandarmeriei Olt

Cel mai nou membru al echipei Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt este un patruped, în vârstă de doar cinci luni, încredințat plutonierului major Manolache Florin. EPO nu este doar un nume de cod, ci este numele unui câine de serviciu, care va fi dresat și folosit în misiuni de patrulare și intervenție.

Cățelușa EPO, provine din rasa Rottweiler și a fost selecționată la Centrul Chinologic Sibiu, după o perioadă scurtă de predresaj, aceasta fiind doar prima etapă a formării ei. Împreună cu conductorul ei, vor trece prin diverse stagii de pregătire și evaluare, pentru a fi formată în specialitatea sa.

Conductorul ei, plutonier major Manolache Florin este responsabil cu acomodarea cățelușei la misiunile pe care le are de executat și totodată, are grijă de sănătatea, hrănirea și continuarea antrenamentului specific.

Până când partenerul canin devine „viteaz” și pentru a se ridica la nivelul datoriei încredințate, este nevoie de multă muncă de dresaj, de răbdare și, mai ales, de loialitate și devotament, în ambele sensuri, între jandarm și partenerul său.

Este o perioadă de preformare delicată, pentru că trebuie găsit echilibrul între autoritatea câinelui și cea a dresorului.

Dresajul începe în primul an de viață al câinelui și, odată încheiat acest proces, câinele și dresorul său rămân împreună, la datorie, cel puțin șase-șapte ani, cât durează, în medie, activitatea de partener al patrupedului, și, de multe ori, și după aceea.

Mihaela Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments