AcasăPoliticaÎn numele celor peste 280 de membri ai PMP Slatina, Marian Căruntu...

În numele celor peste 280 de membri ai PMP Slatina, Marian Căruntu cere suspendarea conducerii interimare a PMP Olt

Ieri, la ora 12.30, Sala Rotundă a Casei Tineretului a fost animată, până la refuz, de reprezentanții presei județene, care au dat curs invitației ex-președintelui PMP Slatina, Marian Căruntu, proaspăt pedepsit de președintele interimar Marian Vasile, pe motive de „rezultate bune la alegerile europarlamentare”. Cel puțin așa a înțeles opinia publică slătineană: faptul că președintele PMP Slatina, Marian Căruntu, a fost dat o parte pentru scorul de 9,56% obținut pe municipiu, scor cu care a bătut PDL Slatina și s-a situat la o aruncătură de băț de PNL.

Flancat de încă cinci foști membri ai conducerii PMP Slatina: Cornel Popescu – secretar-general, Sorin Costescu – vicepreședinte, Constantin Cristian – membru, Andreea Șerban – secretară, Mihai Nuță – membru, cea care a muncit în credință pentru obținerea scorului respectiv, Marian Căruntu a cerut, în numele celor peste 280 de membri ai PMP Slatina, suspendarea conducerii interimare a PMP Olt, adică a lui Marian Vasile și Marin Bobeș. Pentru grave încălcări ale statutului, pentru numirea unui președinte interimar al PMP Slatina, care e compatibil cu partidul așa cum ar fi aspirina administrată bolilor incurabile, precum și pentru faptul că a călcat în picioare voința celor aproape 1600 de slătineni, care au votat cu PMP.

caruntu conferinta 2După data de 29 mai, când – printr-o încălcare flagrantă a statutului PMP, Marian Căruntu a fost demis din funcția de președinte (fără măcar un proces-verbal, ori un document justificativ care să arate această hotărâre contestată la forurile centrale), organizația PMP Slatina n-a mai funcționat. Cei peste 280 de membri de partid așteaptă decizia conducerii centrale în această privință, însă i-au cerut imperativ lui Marian Căruntu să ceară, la rându-i, suspendarea conducerii PMP Olt, pentru cele arătate mai sus.

Marian Căruntu declară că nu se întoarce în partid, decât dacă se vor organiza alegeri libere, democratice și dacă onor-conducerea de la București îi va confirma că merită să continue acest proiect, care prinsese glas în Slatina, în campania de la europarlamentare, glas care a fost – iată – înăbușit chiar de Marian Vasile, președintele interimar al PMP Olt și de fostul pesedist, Marin Bobeș.

„Vrem să lucrăm ca un partid, nu ca o gașcă!”, a conchis Marian Căruntu.

caruntu conferinta 1Marian Căruntu:

Organizația PMP Slatina stă în așteptare…

 „M-am simțit nevoit să țin o conferință de presă, pentru că eram obligat față de colegii mei din PMP Slatina, cu care am lucrat în și până în alegerile europarlamentare. Trebuia să fac ceva pentru că, din păcate, după acel episod din 29 mai, când am fost revocat din funcția de președinte al organizației Slatina, practic organizația Slatina stă în așteptare. Toată lumea s-a retras, așteptând o decizie de la Centru. De fapt n-a fost doar plecarea mea, ci întreaga organizație a plecat, n-a mai funcționat.

Sunt două motive pentru care am făcut conferința astăzi. Astăzi suntem în 25 iunie și a trecut exact o lună de la alegerile europarlamentare. Alegeri unde noi am avut un succes real, adică ne-am clasat pe locul trei la Slatina. Am învins un partid cum e PDL cu 3 procente, iar lângă PNL suntem la o sută și ceva de voturi. PNL care are și consilieri locali, și consilieri județeni, și viceprimari și vicepreședinte al CJ. Un partid puternic față de noi, care suntem un partid nou cu o structură relativ simpluță.

Avem câteva absențe… Din păcate, după acel eveniment două persoane s-au retras din viața politică, au spus că n-o să mai activeze nicăieri, fiind dezamăgiți. Alte trei persoane n-au putut să ajungă astăzi lângă noi pentru sunt la serviciu”.

Cristian Petrescu invocă faptul că nu s-a constituit comisia de integritate a PMP!

„Eu am făcut o contestație la președintele Tomac, înainte de Congres. Am vorbit cu dumnealui și i-am prezentat situația de la Slatina. Dânsul mi-a zis că după congres se va lua în discuție această contestație. După congres, tot Eugen Tomac a spus că nu mai e de competența lui, nemaifiind președinte și nemaifiind nici în funcție pentru a rezolva această contestație. M-a trimis către d-na președintă Elena Udrea și către Cristian Petrescu, secretar-general al partidului. Le-am trimis acestora și materiale prin care-mi dovedeam nevinovăția față de acuzele pe care le aducea Marian Vasile la momentul respectiv.

Am vorbit cu Cristian Petrescu acum trei săptămâni și tot amână luarea unei decizii, invocând faptul că încă nu s-a constituit Comisia de Integritate a Partidului, după Congres, și să așteptăm până ne vor contacta dânșii.

Am zis că așteptăm pentru că practic nu e nicio grabă, dar, între timp, în cadrul filialei Olt, a apărut un eveniment, când Marian Vasile a numit, ca de obicei, a numit el pe cineva la Slatina, interimar. Un tânăr care nu contează pentru nimeni, n-am să-i prezint nici măcar numele.

Dar nu asta e problema, problema este că el n-a mai stat să aștepte rezolvarea contestației și deja a făcut un pas spre a numi o persoană care nu a activat în partid și care nu a făcut nimic pentru a merita această funcție”.

PMP Slatina a fost cea mai bună organizație din Olt

„În loc să încerce să aducă înapoi echipa care a lucrat la Slatina, dumnealui a preferat să constituie altă echipă. Lucru care nu mi se pare normal pentru că este prima oară în politica din județul Olt când o întreagă organizație este destructurată după ce a obținut un scor mare. Practic a fost cea mai bună organizație din partid și singura care a fost distrusă. Mă uitam pe lista Comitetului Executiv, cei care au votat pentru revocarea mea sunt cei care au obținut 2% la alegerile europarlamentare”.

Vasile și Bobeș au încălcat statutul de la un cap la altul

„Eu am contestat, de fapt, modul în care s-a făcut această revocare. Este profund nestatutar, Marian Vasile și Marin Bobeș, artizanii acestui fapt, au încălcat, de la un cap la altul, statutul. Amândoi au încercat să fie cât de cât statutar dar ori nu au citit statutul ori nu i-a interesat.

Eu am o înregistrare a ședinței respective în care cei doi domni au constituit un Comitet Executiv Județean, în condițiile în care pe mine trebuia să mă revoce Colegiul Județean. Diferența dintre cele două constă în faptul că onor-Comitetul Executiv este format din vicepreședinte, secretar și câțiva membri, iar Colegiul Județean este organismul format din delegați ai organizațiilor locale. O diferență foarte mare. Iar la articolul 28 din statut scrie clar: „Colegiul Județean poate decide aplicarea următoarele sancțiuni, pentru membri organizațiilor din cadrul județului: a) revocarea din funcția de nivel local sau județean. b) excluderea din partid”. De excludere nu era cazul…

Comitetul executiv pe care l-au creat Vasile și Bobeș poate da următoarele sancțiuni: avertisment scris, suspendarea din funcția de nivel local sau județean, suspendarea calității de membru. Deci, cel mult mă puteau suspenda calitatea de președinte al Organizației Slatina.

În afara de această încălcare a statutului, care este foarte clară și gravă, ei au făcut un Comitet Executiv ad-hoc. Nici pe acela nu-l aveau constituit, l-au făcut direct, atunci în sală. Pentru că am înregistrarea în care d-l Bobeș numește Comitetul executiv din care nici măcar nu făceam parte, dar eu fac parte oficial din Comitetul Executiv Județean, conform documentelor trimise de către Organizația Olt la conducerea centrală”.

Grupul lui Marian Căpățână de la Drăgănești

„Din aceste motive, pentru încălcarea flagrantă a statutului și pentru distrugerea organizației Slatina, eu – împreună cu colegii mei – am hotărât să cerem public suspendarea din funcție a conducerii filialei Olt, adică a d-lui președinte interimar Vasile Marian și d-lui prim-vicepreședinte Bobeș Marin.

De fapt, sunt trei puncte pentru care cerem suspendarea conducerii: din cauza încălcării statutului, din cauza promovării unor oameni în partid, oameni impuși de anumite grupuri de presiune din exteriorul partidului, grupuri transpartinice. Din acest grup face parte și Marian Căpățână. Eu am vrut să fac la Drăgănești organizație, aducându-i lui Marian Vasile doi domni din Drăgănești care doreau să facă organizație acolo. Iar Marian Vasile mi-a spus clar, textual, că acolo face Căpățână organizație, că el se ocupă. Am martori și vă mai pot aduce. Într-adevăr, la câteva săptămâni, Marian Căpățână a trimis un domn, care a participat la ședințele județene, săptămânal. Cred că Drăgușin în cheamă, nu mai știu exact numele… Care a spus clar în ședință că a venit ca reprezentat al lui Marian Căpățână în Biroul Județean Olt. Într-adevăr, pot să vă spun că Marian Căpățână nu este membru în PMP, dar a trimis un reprezentant acolo. În acest grup mai sunt și alte persoane, dar nu pot să vă dau numele pentru că n-am dovezile necesare, dar știu sigur că sunt.

Al treilea punct este dizolvarea organizației Slatina, organizație care a obținut cel mai bun scor din județul Olt”.

Partid, nu gașcă!

„Pentru aceste motive cerem această suspendare… O cerem pentru a se putea organiza alegeri locale democratice. Cerem, în același timp, ca de aceste alegeri să se ocupe un reprezentant de la București, care să poată supraveghea desfășurarea acestor alegeri. Pentru că dacă le face tot Marian Vasile va ieși la fel.

Noi vom participa probabil la aceste alegeri, pentru că suntem membri de partid. Statutul ne dă voie să participăm… Putem participa la aceste alegeri, pentru funcțiile pe care le vom dori la momentul respectiv. Iar cei mai buni trebuie să câștige! Pentru că noi am intrat într-un partid pentru a face altfel de politică. Nu am intrat într-un partid tip gașcă. Pentru că partide tip gașcă mai sunt în Olt, puteam să intrăm în altul.

Ne vom întoarce în acest partid doar dacă se vor organiza alegeri libere, democratice și dacă onor-conducerea de la București ne va confirma că merită să continuăm acest proiect care a da rezultate cel puțin la Slatina. Vrem să lucrăm ca un partid, nu ca o gașcă!”

Dumitru SÂRGHIE

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments