D-le președinte, care este situația juridică a PRM, pe înțelesul tuturor?
Au avut loc trei evenimente politice, în vara anului 2013. În 15 iunie 2013, de ziua lui Eminescu, am avut un Consiliu Național la București, în cadrul căruia s-au adus modificări și completări la statutul partidului și a fost aleasă o altă conducere a partidului, care să organizeze Congresul de la Alba Iulia. Aceste documente ale Consiliului Național le-am depus la Tribunalul București, așa cum prevede și obligă Legea Partidelor Politice, pentru a fi verificate de către instanță și a fi acceptate ca să le putem, în mod legal, transpune în statutul modificat al PRM. În ziua de 20 iulie 2013, a avut loc un alt eveniment politic în PRM, respectiv fostul președinte al partidului, înlocuit din această funcție, la Consiliul Național din 15 iunie, a organizat, cu încălcarea Legii Partidelor Politice și a statutului PRM, un așa-zis Consiliu Național, format din oamenii adunați de pe stradă, din București și din jurul Bucureștiului.
De asemenea, acest Consiliu Național a fost, pe loc, transformat, fără nici măcar să fie înscrisă pe ordinea de zi, asemenea idee, în Congres Extraordinar al partidului, care a ales noua conducere a partidului și pe Vadim l-a ales președinte al partidului, cu mâna ridicată, ca pe vremea Partidului Comunist, fără buletine de vot. Nu a existat comisie de validare, nu a existat comisie de numărare, nu au existat buletine de vot. S-au făcut, chipurile, aceste modificări la statut și a fost aleasă conducerea partidului, cu încălcarea Legii Partidelor Politice și a statutului PRM. Al treilea eveniment a avut loc la 27 iulie 2013, când, așa cum a hotărât Consiliul Național din 15 iunie, a fost organizat, la Alba Iulia, un Congres Extraordinar al partidului, în cadrul căruia s-au adus modificări și completări la statut, conform Legii Partidelor Politice, pe buletine de vot, în mod secret, a fost aleasă noua conducere a partidului și, printr-o hotărâre a congresului, a fost exclus din partid fostul președinte Corneliu Vadim Tudor, pentru grave abateri de la prevederile statutului. Documentele acestor trei evenimente politice au fost toate depuse la Tribunalul București, în vederea verificării și admiterii sau respingerii lor.
La toate aceste trei dosare de la Tribunalul București, au apărut cereri de intervenție. Vadim a făcut aceste cereri împotriva Consiliului Național și a Congresului de la Alba Iulia, solicitând instanței să nu le admită, iar conducerea aleasă la Congresul de la Alba Iulia a făcut cerere de intervenție principală împotriva adunării organizată de Vadim, în 20 iulie, care, așa cum spuneam, a fost ilegală și nestatutară. Au fost multe dezbateri, multe date, multe termene și la Tribunalul București, la Curtea de Apel. S-a finalizat, până acum, un singur dosar, cel din mijloc, cu adunarea organizată de Vadim din 20 iulie anul trecut. Tribunalul București, prin sentința civilă nr. 40, de la sfârșitul lunii noiembrie 2013, i-a respins cererea lui Vadim, cu privire la modificarea statutului și cu realegerea sa în conducerea partidului. Și a motivat foarte bine, pe șapte pagini, judecătorul cauzele pentru care nu poate fi admisă o asemenea cerere, fiind grav încălcată Legea Partidelor Politice și statutul PRM.
Vadim a făcut recurs împotriva acestei soluții a Tribunalului, cu modificarea și trecerea la noul cod de procedură civilă, recursul a fost transformat în apel și Vadim a avut termen, până la sfârșitul lunii ianuarie 2014, să-l timbreze, să plătească o taxă de timbru de 150 lei și să prezinte motivele de apel. N-a făcut acest lucru. Curtea de Apel i-a transmis o comunicare acasă și i-a solicitat ca, în maxim 10 zile, să depună, în primul rând, taxa de 150 lei, dovada plății taxei de timbru și, de asemenea, motivele apelului. Dacă nu se întâmplă lucrul acesta, în comunicare s-a precizat că devine nul apelul. Vadim nu a făcut acest lucru. În această situație, Curtea de Apel a decis să judece în camera de consiliu dosarul respectiv, fără dezbatere publică, pentru că nu erau îndeplinite două condiții de fond impuse de codul de procedură civilă, respectiv Vadim nu a timbrat și nu a motivat acest apel.
În ziua de 26 februarie, Curtea de Apel a dat o decizie care este definitivă și executorie, prin care a anulat apelul lui Vadim. Ce înseamnă acest lucru, pe înțelesul tuturor? A stabilit Tribunalul și a menținut decizia și Curtea de Apel București, Corneliu Vadim Tudor, din 20 iulie 2013, nu mai este președinte al PRM, iar toate modificările, completările la statut și alegerea conducerii partidului s-au făcut nelegal și nestatutar, deci nu sunt recunoscute de către instanțele judecătorești. Ca atare, Vadim nu este nici membru al PRM, din 27 iulie anul trecut, nu mai poate să depună liste pentru participarea la Parlamentul European, nu poate candida pe listele PRM. Doar dacă-și face un alt partid, dar nu mai apucă acum, pentru că termenul este scurt. Poate peste cinci ani va candida din partea altul partid.
Care ar fi diferența esențială între PRM condus de Vadim Tudor și PRM condus de noua echipă în care sunteți d-voastră?
Obiectivele de bază ale partidului, programele partidului nu s-au modificat. Au apărut modificări în ceea ce privește persoanele care conduc partidul și, un lucru esențial, ca să răspund la întrebarea d-voastră, îl constituie faptul că a fost înlocuită dictatura unui singur om, a lui Corneliu Vadim Tudor în PRM, cu democrația în partid. Așa cum ați văzut și la întâlnirea desfășurată astăzi la Râmnicu-Vâlcea, colegii sunt invitați să-și exprime părerile pro, contra, să susțină, cu argumente, ceea ce propun, să critice pe alți colegi din Biroul Permanent, inclusiv pe președintele partidului, și, în final, să decidă prin vot, în mod democratic.
Această democratizare a partidului mai scurtează un pic din naționalismul consacrat al PRM?
Nu, dimpotrivă, căutăm să acționăm mult mai mult și uniți pentru apărerea interesului neamului românesc, pentru apărarea integrității teritoriale a României și pentru salvarea poporului român de la cel mai mare holocaust care a fost pus la cale de forțe oculte, încă din decembrie 1989, holocaust care se desfășoară de 25 de ani, în lagărul de exterminare numit România. S-a pus la cale împotriva poporului român, cel mai mare holocaust din istoria omenirii, cel din al doilea Război Mondial împotriva evreilor a fost floare la ureche, față de ce ni se întâmplă nouă românilor de 25 de ani. Acest holocaust are trei obiective: 1 – Exterminarea poporului român; 2 – România să nu mai existe ca țară, nici pe hartă și 3 – Aplicarea așa-zisului proiect Israel în România, adică mutarea statului Israel pe teritoriul României, în Grădina Maicii Domnului. Toate aceste trei obiective ale holocaustului se desfășoară de 25 de ani, împotriva poporului român, urmaș al geto-dacilor, al poporului primordial pe planeta Pământ.
N.R.: Interviu luat în data de 2 martie a.c.
____________________________________
PRM – ULTIMA ORĂ!!!
În ultimele zile, pe adresa redacției noastre, au sosit o serie de documente, prin care cele două fracțiuni ale PRM își susțin conducătorii: pe Corneliu Vadim Tudor și, respectiv, pe Gheorghe Funar!
Astfel, prin decizia nr. 6D din 06.03.2014, Biroul Electoral Central respinge întâmpinarea și cererile, privind modalitatea de formare și componența BEC, formulate de PRM, sub semnătura d-lui Gheorghe Funar. Tot cu antetul Tribunalului București, am mai primit un document, emis pe data de 04.02.2014, din care reiese că funcția de președinte al PRM este deținută, în continuare, de Corneliu Vadim Tudor, așa cum a statuat demult Decizia Civilă nr. 1703/21.08.2003, pronunțată de Secția a IV-a Civilă a Curții de Apel București.
În contrapartidă, din zona adepților președintelui Funar, primim niște documente de ultimă oră, care se află și pe site-ul Tribunalului București, la rubrica Partide Politice (PRM), emise unul în data de 6 martie a.c. și unul în data de 10 martie a.c., care-i dau câștig de cauză lui Gheorghe Funar, acestea constituind, până la această oră, ultimele documente înscrise în registrul și istoricul Partidului România Mare. Iată ce conțin aceste documente, emise de Tribunalul București, care înclină balanța în favoarea președinției lui Gheorghe Funar, documente care, în esență, anulează “Congresul-fantomă” organizat de Vadim Tudor în data de 20 iulie 2013, înaintea Congresului Național al PRM de la Alba Iulia, din data de 27 iulie 2013, care a menținut președinția lui Gheorghe Funar consfințită la Consiliul Național al PRM din data de 15 iunie 2013.
În concluzie, la această dată, președintele PRM este Gheorghe Funar, cu mențiunea că acțiunea în instanță, întreprinsă de gruparea Vadim Tudor, prin care se contestă Congresul de la Alba Iulia, este pe rolul instanței de judecată.
Menționăm pe această cale faptul că publicația Linia Întâi nu se află de o parte sau de alta a baricadei, ridicată în acest partid, aflat în plină disoluție și își rezervă dreptul de a nu mai da curs niciunui document venit dintr-o tabără sau alta, până la o hotărâre definitivă și irevocabilă a justiției, care să le arate celor interesați cine e „jupânul”: VADIM sau FUNAR.
«Modificare (06.03.2014) Sentința civilă nr. 40P pronunțată de Tribunalul București – Secția a IV-a Civilă în dosarul nr. 26028/3/2013, în ședința publică din data de 18.11.2013: Respinge acțiunea formulată de reclamantul-petent PARTIDUL ROMÂNIA MARE – prin președinte Corneliu Vadim Tudor, cu sediul ales în București, str. Gen. Dr. Mihail Butoianu, nr. 4, sector 5, ca neîntemeiată.
Respinge cererea de intervenție accesorie formulată de intervenientul MARINESCU IRINEL, cu domiciliul ales în Popești – Leordeni, str.Drumul Fermei nr.83J, județ Ilfov, ca neîntemeiată.
Anulează cererea de intervenție formulată de PARTIDUL ROMÂNIA MARE – FILIALA MEHEDINȚI, cu sediul în Drobeta Turnu Severin, str. Traian, nr.157, județ Mehedinți, ca netimbrată.
Admite cererile de intervenție formulate de intervenienții GHEORGHE FUNAR, cu domiciliul ales în sector 2, București, str. Ștefan Mihăileanu, nr.7, bl. Corp A – la avocat Tudor George Laurențiu, TEODORA CONDRUZ, domiciliată în sector 6, București, str. Apusului, nr.54, bl.48, sc.2, et.3, ap.33 și BĂLAN MIHAELA ANGELA, cu domiciliul în București, str. Istriei, nr.9, bl.C7, sc.4, ap.47, sector 3.
Cu drept de contestație la Curtea de Apel București în termen de 5 zile de la comunicare.
Notă:
Conform Certificatului de grefă eliberat de Grefa Curții de Apel București – Secția a IV-a Civilă, în dosarul nr.26028/3/2013, la data de 03.03.2014, ce are ca obiect ” partide politice – modificare statut”, apel formulat de apelantul reclamant – petent PARTIDUL ROMÂNIA MARE prin PREȘEDINTE CORNELIU VADIM TUDOR, împotriva sentinței civile nr.40P DIN 18.11.2013, pronunțată de Tribunalul București Secția a IV-A Civilă în dosar nr.26028/3/2013, în contradictoriu cu intimații intervenienți GHEORGHE FUNAR, TEODORA CONDRUZ, MARINESCU IRINEL, BĂLAN MIHAELA ANGELA și PARTIDUL ROMÂNIA MARE – FILIALA MEHEDINȚI, s-a pronunțat încheierea din Camera de Consiliu din 26.02.2014 astfel: ” Anulează apelul ca netimbrat. Cu drept de reexaminare în 15 zile de la comunicare.”
Certificatul a fost eliberat în 3 exemplare, la cererea intimatei interveniente Bălan Mihaela Angela, anulându-se taxa judiciară de timbru în sumă de 1 leu fiecare achitată cu chitanțele Nr.57899495/1, 57896900/1 și 57899786/1, toate din 28.02.2014.»
Dumitru SÂRGHIE