AcasăOpiniiLiberalismul, doar un cuvânt pentru poporul român

Liberalismul, doar un cuvânt pentru poporul român

Este liberalismul benefic pentru popor? Răspunsul este dat de evidenta greutate cu care suportă o varietate de clase sociale de oameni repercusiunile deciziilor luate de conducătorii de partide care pun liberalismul printre primele priorități. Aceste decizii sunt luate în speranța lor de a obține acces de la popor în a face contribuții la diversele surse de beneficiere a diferitelor categorii de oameni. Cazurile variază de la unul la altul, așa că nu se poate spune clar dacă este benefic sau nu. Deciziile luate privind o anume categorie de oameni pot afecta o altă categorie de oameni, acestea fiind decizii care nu au legătură cu categoria care suferă consecințele.

Partidul Național Liberal, deși cantitativ din punct de vedere al promisiunilor și al candidaților se poate deosebi față de Partidul Social Democrat,  nu se poate deosebi cu nimic față de PSD, când vine vorba de calitate.

mihai robert barbu foto linia intai 7111
Mihai Robert Barbu

Toate partidele țării reprezintă doar niște etichete puse una peste alta (cele care sunt mai în față având voturile mai multe decât cele care se află în spate) ale aceluiași borcan, rezultând că fiecare decizie luată nu reprezintă importanță atât de mare cât reprezintă inflexibilitatea deciziilor luate acum mai multe decenii. Urmele comunismului rămân și până astăzi, ceea ce înseamnă că mentalitatea națiunii nu s-a schimbat aproape cu nimic.

Deși cuvintele democrație și liberalism” nu sunt sinonime, punctul comun pe care îl au partidele care le reprezintă este încercarea de vindecare a rănii date de comunismul de dinaintea anilor 90. Aceste încercări de repunere pe picioare a poporului asuprit de comunism (indiferent de comunismul care a fost înainte de 1990 sau de comunismul mascat de astăzi) eșuează lamentabil, pentru că reforma n-a fost, și nu va putea niciodată să fie implementată în România. România este în general prima țară din Uniunea Europeană care trebuie să accepte experiențele inovatoare, dar neplăcute, cum ar fi noile cărți de identitate. Această inferioritate a statului nostru față de restul Uniunii Europene afectează pe cetățeni, indiferent de ce partid este la cârma țării.

Ca urmare a generalei idei de democrație care domină aproape în toate partidele țării, se poate ajunge la concluzia că sunt diverse clase sociale de oameni care beneficiază sau nu beneficiază (pe nedrept) grație partidului ales. Rana de moarte a comunismului, rană care nu s-a vindecat, împiedică progresul la care aspiră statul și poporul privind democrația.

Mihai Robert Barbu

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments