Vineri, 1 noiembrie a.c., a fost redeschis Centru de Permanență din comuna Crâmpoia. Centrul, modernizat la standarde în concordanță cu vremurile actuale, deservește 20 de mii de oameni din Crâmpoia și comunele alăturate: Mihăești, Seaca, Văleni, Nicolae Titulescu, Șerbănești și Ghimpețeni.
În urmă cu trei luni de zile, primarul Ionel Mirea a început demersurile pentru redeschiderea Centrului de Permanență de la Crâmpoia, conștient fiind de faptul că sănătatea oamenilor este pe primul loc. De altfel, de când a preluat frâiele comunei Crâmpoia, Ionel Mirea și-a pus în slujba consătenilor săi toată priceperea și toată puterea de muncă.
Dacă până la alegerea lui Ionel Mirea ca primar, comuna era lăsată de izbeliște, din 2012 și până acum, localitatea a reintrat pe făgașul normal al civilizației, centrul inaugurat pe 1 noiembrie fiind încă o dovadă că Ionel Mirea vrea să facă din Crâmpoia o comună europeană, unde cetățenii săi să beneficieze de servicii de calitate, cum ar fi, de exemplu, actul medical.
Modernizarea Centrului de Permanență Crâmpoia a costat aproximativ trei miliarde lei vechi. O parte dintre acești bani au fost susținuți de către Consiliul Județean, altă parte din fonduri proprii ale primăriei… De asemenea, au fost și sponsori și, așa cum ne-a spus primarul Ionel Mirea, „foarte multă muncă voluntară”.
Centrul beneficiază de dotări performante, iar șapte medici se vor ocupa de problemele de sănătate ale oamenilor din Crâmpoia și din localitățile învecinate.
Clădirea în care va funcționa Centrul are 104 ani și, prin acest demers, a fost readusă la viață. Pentru că, așa cum spune d-na dr. Victorița Diaconescu, „această clădire are un suflet, nu putea să moară”.
La eveniment, alături de primarul Ionel Mirea, au ținut să fie prezenți dr. Victorița Diaconescu – directorul DSP Olt, Florin Ciocan – directorul CAS Olt, reprezentanți ai Ambulanței Olt, medicii și asistenții care-și desfășoară activitatea în noul centru, precum și foarte mulți locuitori ai comunei.
În continuare, vă prezentăm fragmente din discursurile celor trei pioni importanți în realizarea acestui important obiectiv pentru comuna Crâmpoia și nu numai.
Ionel Mirea, primarul comunei Crâmpoia:
Sănătatea este pe primul loc în agenda mea…
„Pentru deschiderea Centrului de Permanență s-au implicat mai multe persoane și mai multe instituții. Aici aș vrea să nominalizez, în primul rând, pe d-na dr. Victorița Diaconescu, d-l Florin Ciocan – directorul CAS Olt, conducerea Consiliului Județean. Mulțumesc, de asemenea, echipei din primărie, care a fost alături de mine permanent. Vreau să mulțumesc echipei de medici care au acceptat să deservească acest Centru de Permanență și cărora le promit că voi alături de dumnealor pentru orice problemă ce se va ivi de acum încolo.
Cetățenii comunei Crâmpoia sunt oameni muncitori care merită, cu prisosință, acest Centru de Permanență. Sănătatea este pe primul loc în agenda mea…
Aici, pe vremea copilăriei mele, era spital. Cu laborator de analize, cu sală de nașteri… Acum începem să punem bazele serioase ale unui Centru Medical de amploare. Avem acest Centru de Permanență fix, avem un cabinet stomatologic, avem două cabinete individuale de medici de familie. Urmează un cabinet de fizioterapie, un laborator de analize. Pentru anul viitor, Primăria, împreună cu un ONG existent în comună, își propune, tot aici în proximitatea centrului, să facă un cămin de bătrâni. Atunci eu mă voi declara mulțumit…”
Dr. Victorița Diaconescu, directorul Direcției de Sănătate Publică Olt:
Această clădire are un suflet, nu putea să moară…
„Această clădire veche a reînviat pentru că toată lumea și-a dorit acest lucru. Sunt foarte bucuroasă și încântată de ceea ce a realizat d-l primar Mirea. Împreună cu d-l Ciocan am luptat pentru acest Centru de Permanență. Ne-a ajutat foarte mult și Consiliul Județean, pentru că altfel nu reușeam. Sunt încântată de faptul că această clădire, care are 104 ani, a reînviat. Această clădire are un suflet, nu putea să moară…
Țin foarte mult la aceste Centre de permanență, pentru că Sănătatea ajunge mult mai aproape de populație. Sunt probleme în fiecare localitate iar distanțele sunt foarte mari până la Spitalul de Urgență.
Următoarele Centre de permanență vor fi la Vișina și la Potcoava… Cred că până la sfârșitul anului sau începutul anului viitor să deschidem și aceste două Centre de Permanență.
Avem șase centre de permanență în județ, șase centre care vin în sprijinul oamenilor. Am adus și ambulanță, pentru ca actul medical să fie realizat cât mai repede. Lucrurile mai mărunte se pot rezolva în Centrul de Permanență și dacă este urgență, ambulanța va transporta pacientul la Spital. Următorul meu obiectiv este să fac, la Drăgănești-Olt, Spital de Cronici.”
Florin Ciocan, directorul CAS Olt:
Deschiderea noastră este totală pentru Centrele de Permanență
„Este o idee venită din partea DSP Olt, este o idee care a fost susținută de Casa de Sănătate. Deschiderea noastră este totală pentru Centrele de Permanență. Este al patrulea centru deschis la nivelul județului Olt. Am cerut și am obținut finanțarea pentru acest centru și pentru centrul de la Potcoava. Cred că la începutul anului viitor va fi inaugurat și acolo. Sperăm ca în următoarea perioadă, cu ajutorul DSP Olt, să mai deschidem centre de permanență. Este o directivă a Ministerului Sănătății aceea de a înființa aceste centre, pentru a dezvolta medicina primară și prevenția, astfel încât cât mai puțini oameni din comunele limitrofe să meargă spre spitale…”
Dragoș SÎRGHIE
Fa-i o plangere penala ,daca te-a nedreptatit,,,Doar estiu avocat,cunosti legile
Iata pe Ciocan mare sef! .vedeti ce fac prieteniile politice.Iar Cocanelu isi bate joc de mine, MTULUS atunci cand ii solicit sa calculeze corect contributiile CAS.Nu mi se ia in seama platile anterioare.Stiti cum scria el “cu fata la perete”;acum este cu fundul la oameni.Va veni timpul sa dea socoteala