Mihai Căldăraru, un tânăr crescut în orfelinat, se zbate ca să-i ajute pe cei abandonați de lume. Viața lui este o continuă campanie umanitară
Mihai Căldăraru, 34 de ani, din București a luptat mult pentru a se ridica din “prăpastia” în care a fost aruncat chiar de aceia care i-au dat viață, părinții. A fost abandonat de părinți imediat după naștere. A îndurat viața grea din orfelinat, cu abuzuri și nedreptăți. Sănătatea i s-a șubrezit, dar nu s-a lăsat doborât și s-a ambiționat să își croiască un drum în viață, singur, doar el și Dumnezeu.
Voință de fier. Putere de a lupta. Perseverență. Dorința de a ajuta și de a face bine. Curaj. Demnitate. Omenie. Pasiune pentru adevăr. Toate aceste atribute îl caracterizează pe Mihai Căldăraru, a cărui poveste de viață emoționează și, totodată, inspiră.
Mihai Căldăraru este un tânăr de 34 de ani, din București, care și-a învins destinul. Viața nu a fost deloc blândă cu el și nu l-a menajat în niciun fel. Mai mult de jumătate din viață a petrecut-o prin orfelinate, unde a fost abandonat de părinți imediat după naștere. Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bătăile și abuzurile sexuale i-au deteriorat starea de sănătate. Totuși, aceste încercări l-au ambiționat pe Mihai să-și îndeplinească visul: de a ajuta și de a aduce bucurie copiilor care au trecut prin aceleași suferințe, asemenea lui. Lipsit de dragostea maternă și trăind printre străini, Mihai a luptat zi de zi să depășească provocările și să meargă mai departe.
Tânărul a ajuns să urmeze cursurile unei Școli de Arte și Meserii, după care a urmat Școala Populară de Artă și un curs de inspector de resurse umane. Abia după ce a părăsit orfelinatul, a putut înțelege drama copiilor instituționalizați, așa că și-a dedicat timpul, energia, resursele interioare pentru ajutorarea acestora. Prima slujbă a fost aceea de ajutor într-un restaurant, la spălat de vase.
Absolvent al Facultatății de jurnalism ,,Hiperyon”, Mihai Căldăraru împreună cu alți doi prieteni proveniți tot din centrele de plasament au înființat Asociația MicNews și două publicații, cu ajutorul cărora a desfășurat mai multe proiecte, printre care se numără taberele la mare și la munte pentru copii defavorizați, campaniile naționale „Sărăcia Distruge Omenia”, „Rechizite pentru viitorul tău” etc.
Mihai Căldăraru este un om mic, dar cu un suflet mare și o minte ageră, care a reușit să se remarce prin muncă, seriozitate și caritate.
Prin investigațiile și anchetele sale sociale a schimbat mentalități și a venit în ajutorul copiilor abandonați, abuzați și bolnavi. Iar cea mai mare recompensă pentru el este zâmbetul de pe chipul celor nevoiași.
Dorind să aducă speranța unor zile mai bune, în aceste timpuri pline de încercări, Mihai Căldăraru se află acum în plină campanie umanitară, unde încearcă să adune sponsorizări, pentru a le oferi celor care nu au posibilități financiare și trăiesc la limita sărăciei.
Campania Umanitară “Din ce dai îți clădești în Rai!”.
Obișnuit să facă fapte bune, Mihai Căldăraru, Director General Direcția Generală de Asistență Socială și Persoane cu Dizabilitati AEDOPS România, a organizat a doua tabăra destinată copiilor proveniți din Centrul de plasament
Copiii sunt bucuroși că datorită campaniei umanitare “Din ce dai îți clădești în Rai!” au avut ocazia unică până acum, de a vedea Marea Neagră și frumusețile stațiunii unde își desfășoară activitatea.
Mihai Căldăraru este conștient că fără bunătatea sponsorilor nu se putea face nimic, iar acum când totul s-a întâmplat, iar proiectul a avut succes, le mulțumește tuturor celor implicați, în special societății GETICA 95.