AcasăNocturna Bibliotecilor 2017
Array

Nocturna Bibliotecilor 2017

Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu” găzduiește mâine, 27 octombrie a.c., Evenimentul Cultural Național „Nocturna Bibliotecilor 2017”, începând cu ora 16.30.

Ajuns la ediția a VII-a, proiectul este inițiat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR). Obiectivul principal al acestei campanii este acela de a atrage în spațiile de bibliotecă un public cât mai divers și de a avea o mai bună legătură între bibliotecari și diferite segmente de public, într-o manieră relaxantă și prietenoasă.

biblioteca olt afis nocturnaBiblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu” sub genericul „Cititul – Plăcere și Necesitate” propune vizitatorilor un program interesant, ce va cuprinde activități sub formă de vizite ghidate în bibliotecă, prezentări de cărți rare, proiecții de film, teatru, muzică, ateliere de creație, lansări de carte dar și activități specifice bibliotecii (împrumut de carte până târziu în noapte, eliberări de permise etc.).

În continuare, vă prezentăm programul zilei de mâine: începând cu ora 16.30, în Salonul de artă, va avea loc deschiderea Nocturnei bibliotecilor 2017, urmat  de vernisajul expoziției de pictură „Culori de poveste” a artistului plastic Constantin Mihalache.

În intervalul orar 17.00 – 19.30, la secția pentru copii și salonul de artă, se va desfășura momentul poetic „Pastel de toamnă”. În continuare, copiii de la Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina și de la Școala Gimnazială Oporelu vor susține un moment de dans popular, fiind coordonați de director Ramona Olteanu, prof. Laura Dițoiu și prof. Florentina Toma Vârtosu.

Se vor mai desfășura atelierele practice „Toamna – zâna melopeelor și a curcubitaceelor”, susținute de elevii de la Școala gimnazială „Eugen Ionescu” și Liceul cu Program Sportiv Slatina. Coordonatori: prof. Claudia Petre, prof. Ilie Camelia, prof. Vasile Cornea, prof. Constantin Alina, prof. Bărbuia Mihaela.

Elevii Școlii Gimnaziale „C. Brîncoveanu” din localitatea Brîncoveni, sub coordonarea prof. Stanciu Emilia vor susține piesa de teatru „Justiție” de I.L. Caragiale, monologul „Într-o gară”, „Alexandru Lăpușneanu” de C. Negruzzi.

De asemenea, va avea loc „Parada micilor vedete” – modele vestimentare prezentate de copii de la Palatul copiilor „A. Baran”, Slatina, sub îndrumarea prof. Șoaică Valeria; și „Acorduri lirice” – program muzical susținut de corul Voces Primavera al Școlii Populare de Arte și Meserii sub bagheta dirijorului prof. Fieraru Arald Marius

Între orele 19.30-20.30, cantautorul Ionuț Bălăiță – membru fondator și conducătorul Grupului Folk Slatina, va susține „Microrecital de muzică folk”; „Momente de Halloween” – expoziție de obiecte și alte… surprize oferite de elevii Școlii Gimnaziale „Ștefan Protopopescu”, clasele I A, a II-a B, a II-a C, coordonați de profesorii: Puțureanu Onuța-Neti, Stanciu Mădălina, Vîle Mihaela și Tihan Silvia, precum și „Eternitatea dansului” – moment coregrafic oferit de copiii Ilie Giulia Maria Elena și Ciuică Alexandru – dansatori ai Clubului de dans M.G.V. (Marea Generație Viitoare) slatina sub îndrumarea prof. Claudia Oporanu.

În holul de la etajul I al bibliotecii, în intervalul orar 20.30 – 22.00, se va desfășura: „Caricaturi la …minut!” – Sesiune de autografe oferite de renumiții artiști Gogu Neagoe și Cătălin Mihalache; „Momente, întâmplări, dezvăluiri mai puțin cunoscute din viața unor personalități” prezentate de scriitorul Dan Eugen Dumitrescu – autorul lucrării în 5 volume „Viața anecdotică a marilor pictori, sculptori și arhitecți ai lumii”; „Din comorile bibliotecii « Ion Minulescu »” – Cărți rare și bibliofile – expoziții de carte; Autori și autografe de colecție din județul Olt și Romanați;  prezentarea cărților  J. K. Rowling – Harry Potter și Bram Stoker – Dracula – prezentare cărți la secția în limba engleză.

Vor mai fi organizate „Centenar UNESCO – Lazăr Zamenhof  inițiatorul limbii esperanto” – în prezentarea autorului Marin Vochin – București; Publicații științifice slătinene: „Muzeul Oltului” prezintă Doru Neagu, muzeograf Muzeul Județean Olt; „Mici reprize de șah cu… participanții”, Atelier demonstrativ susținut de prof. Barbărasă Dumitru – coordonatorul voluntar al Clubului de Șah din bibliotecă.

De asemenea, organizatorii vor înmâna diplome colaboratorilor și voluntarilor cei mai activi în anul 2017.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -