Avem în Olt 112 primării, conduse tot de atâția primari, care aparțin unor formațiuni politice diferite. Fiind preponderent roșu, județul Olt a votat 74 primari PSD, 23 primari PNL, 5 primari UNPR, 4 primari PP DD, 4 primari PDL, un primar PRM și unul aparținând Mișcării Populare.
Din cauza mașinațiunilor politice subversive, coordonate din umbră de actualul senator Darius Vâlcov, fost lider PDL Olt, actualmente PSD, Opoziția județului nostru a fost pulverizată, singurului partid veritabil (PDL) rămânându-i, în fapt, doar doi primari, Ionel Mirea, de la Crâmpoia și Gheorghe Ristea, de la Valea Mare.
Din cauze lesne de înțeles, cei patru primari ai PP DD sunt nevoiți să facă anumite compromisuri de ordin ideologic în fața majorității PSD, având în vedere și faptul că partidul violet al lui Dan Diaconescu este și la Centru în cădere liberă, iar cei trei parlamentari ai PP DD Olt sunt cu un picior în partidele care alcătuiesc USL, în special, în PSD și UNPR.
Liberalii din Olt, până mai ieri încremeniți în proiect, parcă s-au trezit din letargie, odată cu venirea la cârma PNL Olt a actualului ministru Gigel Știrbu, căruia nu-i mai surâde rolul de subordonat al PSD, rol pe care înaintașul său, Ioan Ciugulea, l-a jucat atâta amar de vreme, adică vreo două cincinale.
Conservatorii, care nu au niciun primar, sunt absolut obedienți marelui partid roșu, iar PRM nu poate să emită vreo pretenție, singurul său primar, Costin Vâlceleanu, șeful administrației comunei Perieți, citind zilnic „Cărticica șefului de cuib”, editată de PSD Olt și participând chiar la ședințele acestei formațiuni de extracție comunistă.
Cu voia senatorului Ion Toma (șeful suprem al UNPR), singurul care ar putea schimba arhitectura politică fatală a acestui județ (însă nu are niciun interes), cei cinci primari ai UNPR conviețuiesc, la rându-le, cu PSD, încercând să facă și ei ceva pentru comunitățile care i-a ales.
Partide de futilitate publică și supremația PDL în Opoziția din Olt
Speranța celor care sunt absolut dezamăgiți de guvernul Ponta și, deci, de trâmbițele sale din teritoriu, și mă refer aici doar la județul Olt, se îndreaptă spre fragmentul de Opoziție care a mai rămas din fostul PDL, partid condus de d-na Siminica Mirea, și spre mai nou înființatele formațiuni pro-Băsescu, cum ar fi Mișcarea Populară și Forța Civică.
Dacă Mișcarea Populară din Olt s-a ridicat – cu chiu cu vai – până la genunchiul broaștei, liderul său, Marian Vasile, primarul comunei Studina, având ezitări flagrante în lupta sa declarativ anti-USL, Forța Civică de pe plaiurile noastre există fără a fi, iar bătrânul PNȚCD semnalizează că se mai naște odată, sub conducerea lui Marian Florescu, a cărui „bătălie” politică se rezumă, ca și în cazul PMP, doar la semnarea și lansarea on-line a unor comunicate de presă. Bine făcute, de altfel!
Astfel stând lucrurile, spre disperarea oamenilor care s-au lecuit de „binefacerile” USL, PMP, FC și PNȚCD n-au intrat în conștiința opiniei publice din Olt, cele trei formațiuni fiind considerate ca fiind niște partide de futilitate publică. Adică, inutile și ineficiente, într-un context în care populismul și demagogia USL au atins cote paroxistice.
În ciuda destructurării PDL de către Darius Vâlcov și camarila sa, acest partid deține încă supremația Opoziției din Olt, având, încă, structuri politice solide în tot județul și dispunând de simpatia unor grupări intelectuale și a unor oameni de afaceri, care-i permit să renască, precum pasărea Phöenix, la prima ruptură majoră, ce se va produce în USL. Ruptură care, după toate câte se întâmplă astăzi, este iminentă.
Echipa PDL Olt (singurul partid de pe aceste meleaguri care a abolit misoginismul) este condusă de d-na Siminica Mirea, cea care are de partea domniei-sale vocea străzii, o voce absolut dezamăgită de minciunile flagrante ale acestui guvern, precum și de jugul de fier pe care Ponta și Antonescu l-au atârnat de gâtul românilor.
Aceleași pofte de spoliere și umilire…
Oamenii de bună-credință din Olt, ca și cei din restul țării, nu înțeleg, nici să-i pici cu ceară, ce au în cap liderii formațiunilor din Opoziție, de nu se reunesc în jurul PDL. Prin atitudinea lor publică incoerentă, prin orgoliile lor fără fundament, acelea de a-și anunța fiecare câte un candidat la președinția României, prin ieșirile uneori caraghioase și absolut neserioase ale lui Mihai Răzvan Ungureanu, Eugen Tomac și Aurelian Pavelescu, prin clientela lor compromisă, PMP, FC și PNȚCD nu fac altceva decât să dea apă la moara celor doi apărători ai pușcăriabilului Adrian Năstase, Victor Ponta și Crin Antonescu. Nu poți constitui o clasă politică nouă, capabilă să reformeze România din temelii, cu aceeași traseiști politici și indivizi intriganți și lingușitori (cum ar fi, bunăoară, Funeriu, Vișan, Maria Stavrositu ori Pirpiliu), care caută, prin politică, ca și cei din USL, să-și satisfacă poftele de spoliere și umilire pe care le-au exercitat, la rându-le, asupra majorității populației acestei țări.
Ziariștii din Olt și dragostea lor paroxistică față de PSD!
Desigur că, la acest comentariu, trebuie adăugat și semnalat și aportul – într-un fel sau altul – al presei locale. Este un lucru absolut vizibil că mass-media din Olt, cea aservită în special PSD (liberalii noștri având statut de paria, în ceea ce privește mediatizarea partidului lor în presa locală), nu se mai străduiește să-și camufleze dragostea paroxistică față de liderii PSD. Organele de presă ale acestui partid sunt angajate pe față (așa cum se întâmplă și la Antena 3, ca să-i elogieze pe cei mai iubiți fii ai poporului, acoperindu-le matrapazlâcurile, incultura și prostia lor debordante.
Într-un fel, acest lucru este firesc, dacă PSD plătește. Se știe însă că, atunci când faci parte dintr-o familie politică, în calitate de ziarist, și – mai ales – când existența ta materiale depinde exclusiv de aceasta, atunci judecățile tale de valoare nu mai au nicio greutate. Credibilitatea sentinței pe care o emiți la adresa adversarilor politici ai partidului care te finanțează este zero în fața opiniei publice.
Opinia publică din Olt este intrigată la culme de faptul că liberalii noștri nu se străduiesc, sub nicio formă, să contracareze mediatic atacurile la care sunt supuși de către organele de presă ale „fraților” lor mai mari din PSD, iar acest aspect ar trebui să-l preocupe mai mult pe ministrul Gigel Știrbu, dacă dorește să obțină, așa cum și-a propus, 25% din sufragiile electoratului din Olt la alegerile europarlamentare.
Ce s-ar întâmpla dacă ziariștii din Olt și-ar da mâna!
Un lucru trebuie să mai adăugăm aici și anume faptul că, în județul Olt, avem o seamă de ziariști tineri și deștepți, capabili să facă presă de performanță. Din păcate, ei sunt ținuți la cutie, dezbinați, prost plătiți și descurajați de actuala Putere pe care o deservesc, Putere care îi asmute împotriva celor care nu iubesc PSD, ținându-i astfel legați de glie și sugerându-le că, fără PSD, ei nu mai pot trăi.
O solidarizare a presei din Olt (așa cum am afirmat și la decernarea Premiilor Gazetei Oltului, de la sfârșitul anului trecut), bineînțeles cu o susținere financiară independentă, ar putea arăta lumii întregi cine sunt, cu adevărat, Darius Vâlcov, Paul Stănescu, Daniel Bărbulescu și Emil Moț, ca să-i amintim doar pe cei care trag sforile în acest județ, la nivelurile cele mai înalte.
Imaginați-vă, stimați cititori, ce ar putea face o alianță – in integrum – a celor mai buni ziariști din Olt, ziariști care s-ar putea desprinde de sub talpa actualei Puteri! Altfel, băieții ăștia care ne conduc astăzi pot să ne stăpânească până la adânci bătrâneți, având în vedere și faptul – atenție! – că ei își mai pot schimba încă o dată și ori de câte ori este nevoie culoarea părului politic… Fără nicio rușine și fără să roșească.
Primarii rurali din Olt, un model pentru ziariștii locali
N-ar fi rău dacă ziariștii cu ceva conștiință din județul nostru ar „plagia” modelul primarilor rurali din Olt, care – aflați sub patronajul ACoR (Asociația Comunelor din România) și împreună cu ceilalți primari din țară, indiferent de culoarea lor politică – au avut curajul să meargă cu jalba-n proțap la guvern, sugerându-le lui Ponta și Dragnea că sunt capabili să boicoteze următoarele alegeri. Tremurându-le izmenele în cur, imediat cei doi demnitari au găsit o soluție să-i liniștească, mărindu-le acestora salariile și recunoscându-le valoarea și importanța în arhitectura electorală a României.
Procedând astfel, primarii rurali au arătat că sunt solidari și că au valoare în fața baronilor tot timpul, nu numai în campaniile electorale. Iar valoarea lor constă în faptul că ei pot convinge oamenii să introducă în urnă voturile de care au nevoie ștabii de la județ și cei din Parlamentul României.
Curva-i curvă pân-o doare și marxistul până moare!
Grație acestor primari și de multe ori și cu ajutorul presei locale, o serie de indivizi, pe de o parte – absolut mediocri, pe de altă parte – absolut compromiși, au ajuns în Parlamentul României. Mulți la număr… Dacă până la alegerile parlamentare din 2012, pentru ridicarea pe verticală a județului nostru, „își aduceau aportul” doar zece negri mititei, adică 10 parlamentari, astăzi beneficiem de „contribuția inestimabilă” a 13 baroni, care sunt compatibili cu demnitățile pe care le ocupă în Parlamentul României, tot atâta cât e de compatibilă o nuntă fără lăutari. Aceștia reușesc însă să-i mai inducă în eroare doar pe oamenii sinceri, neexperimentați și pe cei mai nenorociți și inconștienți dintre săracii județului Olt, fiindcă majoritatea electoratului din Olt, după șocul pe care l-a generat USL, prin nefericita lui guvernare, și-a dat seama cu cine are de-a face. Vorba ceea: „Curva-i curvă pân-o doare și marxistul până moare!”
10 PENTRU JUDEȚUL OLT
Revenim la speranța pe care ne-o pot servi primarii noștri rurali, grație cărora lucrurile în acest județ se pot schimba în interes general, și nu așa cum au rămas încremenite, din 1989 până în prezent, doar în favoarea baronilor locali și a clientelei lor politice.
Cei 10 astfel de primari, pe care-i vom prezenta astăzi, sunt: Ionel Mirea (Crâmpoia), Ion Șofaru (Văleni), Alexandru Chirea (Rusănești), Virgil Gulie (Tia Mare), Ion Aliman (Deveselu), Alexandru Petrișor (Fălcoiu), Constantin Florian (Izvoarele), Florin Titutiu (Nicolae Titulescu), Dănuț Șărpău (Spineni), Tudor Marin (Fărcașele)…
Indiferent de partidul pe care-l slujesc, aceștia sunt niște conducători modești și muncitori, așa cum au fost și înainte de a fi primari. Ei lucrează fără prea mare zgomot în cercul atribuțiunilor pe care le au. Nu ies înaintea nimănui cu temenele ori cu laude de sine, nici nu se feresc de nimeni, pentru că sunt cinstiți. Nu au lucruri de ascuns, privind conducerea instituției pe care o slujesc și au curajul să se uite atât în ochii șefilor politici, cât și în ochii consătenilor lor.
În general, astfel de primari sunt reclamați doar de nebuni și asta fiindcă modestia, cinstea și munca lor sunt singurele calități care impun respect oamenilor normali la cap, fie că unii dintre aceștia le sunt adversari politici.
Primarii enumerați mai sus sunt întreprinzători, au soluții personale în situațiile cele mai dificile, cred în Dumnezeu și în viitorul comunelor lor, interesul lor identificându-se cu cel al consătenilor, precum focul se unește cu fierul, în contact de ardere vie și continuă.
Ionel Mirea a ales calea bunului-simț în politică
Născut și crescut în mentalitatea locului, pe Ionel Mirea nu l-a lăsat inima să privească cu indiferență la prăbușirea, din toate punctele de vedere, a comunei sale natale și, de aceea, a ales opțiunea implicării sale directe în viața socială, economică și culturală a concetățenilor săi. Popular, profesionist și fără ifose, harnic și întreprinzător până la epuizare, disciplinat și consecvent idealurilor capitaliste, el a ales calea bunului-simț în politică, rămânând – ca și soția sa – în PDL, partidul care l-a consacrat. Partid care – în acest moment – a fost eliberat de majoritatea trădătorilor, oportuniștilor și traseiștilor, ce au fugit cu toți la… putere. Adept al valorilor de dreapta, cea care produce plus-valoare și plus-profit într-o comunitate, Ionel Mirea a trecut, încă din prima săptămână, la punerea în aplicare a programului său administrativ, domnia-sa reprezentând – în acest moment – speranța de mâine a tuturor celor care l-au votat, dar – mai ales – a tuturor celor care nu l-au votat și au constatat – ulterior – că noua echipă a Primăriei este – într-adevăr – cea mai bună.
Ion Șofaru sau Puterea exemplului
De la Revoluție încoace, locuitorii comunei Văleni au tot așteptat un om cu frica lui Dumnezeu, ca să le administreze, cu cinste și onoare, destinul străvechii lor așezări. Le-a fost dat ca să-și îndeplinească această dorință abia în vara anului de grație 2012 când, în fruntea obștii, a fost ales inginerul mecanic Ion Șofaru.
Fiu al satului, înzestrat cu simțul dreptății și al dragostei pentru semenii săi, Ion Șofaru este liberal prin gândire, simțire și atitudine, dar și liberal cu carnet la PNL Olt. Profesionalismul demonstrat în toată cariera sa, recunoașterile unanime cu privire la munca sa în agricultură, comportamentul său față de oamenii din comună demonstrează, dacă mai este nevoie, puterea unui exemplu de care orice comună a județului Olt are nevoie.
Alexandru Chirea (Rusănești) sau Omul care sfințește locul
Este un primar direct, căruia nu-i place să apară prin ziare. Harnic până la epuizare, inteligent și bun prieten al celor năpăstuiți de soartă, Sandu Chirea este prototipul primarului interbelic. El și-a demonstrat mai întâi calitățile administrative și gospodărești, în propria-i ogradă, fiind apoi un exemplu în comunitatea lui rurală, apoi oamenii i-au încredințat rolul de păstor al comunei Rusănești. Comună cu oameni harnici și frumoși la gând și la faptă.
Este în fruntea comunei Rusănești din anul 2000. În toată această perioadă, comuna a crescut, pas cu pas, din punct de vedere administrativ, ocupația de bază a oamenilor din Rusănești fiind legumicultura… Model prin muncă și onestitate, despre Alexandru Chirea nu s-a auzit niciodată vreo vorbă urâtă, denigratoare și asta, grație faptului că el stă bine și la capitolul însușirilor morale fundamentale: onestitate și credință în Dumnezeu!
Virgil Gulie va scrie o pagină frumoasă în istoria comunei Tia Mare
Tehnician veterinar de meserie… Întotdeauna am avut o stimă aparte pentru oamenii care au lucrat și lucrează în acest domeniu al medicinii veterinare. Au cultul prieteniei, sunt mai educați, mai civilizați, mai sinceri și mai onești, parcă… Probabil că aceste însușiri s-au dezvoltat la oamenii din acest domeniu, avându-se în vedere faptul că medicina veterinară din România a ocupat de-a lungul vremilor poziții fruntașe în Europa.
Așa și d-l Virgil Gulie: civilizat, educat, sincer și onest, el a plecat la drumul pe care i l-a trasat Petre Răducea, fostul primar. Se confruntă, ca toți ceilalți primari, cu lipsa fondurilor, însă – cu pricepere și loialitate față de cei care i-au încredințat, prin vot, mandatul, Virgil Gulie a și reușit, în scurt timp, să demonstreze că și-a însușit puterea exemplului dat de înaintașul său.
Ion Aliman – instruit militărește pentru viață și administrație
Fostul comandant de navă, Ion Aliman, a „ancorat”, în ziua de 10 iunie 2012, în „portul” Deveselu. Spunem asta figurativ, având în vedere că actualul primar al comunei Deveselu, localitate parteneră a proiectului SUA, cu privirea la instalarea Scurului Antirachetă de pe teritoriul României, este de profesie ofițer de Marină. Un lup de mare, bătut de toate vânturile și instruit militărește pentru viață și administrație.
Om de cuvânt, radical în relațiile cu adversarii politici și diplomat pe măsură, legist în ceea ce privește administrarea comunității, primarul Aliman a pus capăt nepăsării și abuzurilor care au fost săvârșite, de-a lungul timpului, în comuna Deveselu. Poate n-ar fi rău dacă primul gospodar al Deveselului ar umbla și la mentalitatea unor funcționari, veniți mai nou în primărie sau rămași din vechea administrație, care și-au schimbat părul, dar năravul ba… Vedeți ce i s-a întâmplat cu ocazia sărbătorilor de iarnă și ne veți da dreptate!
Alexandru Petrișor – un primar ca sarea în bucate…
Echilibru, bun-simț și competență… Iată doar trei dintre însușirile fundamentale cu care primarul comunei Fălcoiu, Alexandru Petrișor, este înzestrat natural. Inginer agricol de meserie, d-l Alexandru Petrișor a fost întotdeauna cămașa de vreme rea a locuitorilor acestei așezări rurale. Și-a respectat întotdeauna cuvântul dat în fața electoratului – și înfățișarea comunei poate demonstra, cu prisosință, acest lucru – dar a fost și loial social-democrației, pe care domnia-sa o înțelege cu adevărat și chiar încearcă – prin competențele sale administrative – s-o și aplice.
Florian Constantin și grija față de cheltuirea banului public
În sfârșit, comuna Izvoarele va fi păstorită de un primar care pune interesul oamenilor înaintea interesului personal și politic. Numele său? Florian Constantin, fiu al comunei, un om vertical, cu frică de Dumnezeu, inteligent, harnic până la epuizare și cu o grijă specială față de cheltuirea banului public. Totodată, Florian Constantin a pus capăt dezmățului cheltuirii banului public, drămuindu-l gospodărește, doar în interesul comunității și în lumina legilor acestei țări.
Primarul Gheorghe Tiutiu este o figură luminoasă…
Primarul Gheorghe Tiutiu ar putea face față cu brio unei funcții de parlamentar și i-ar aduce mai multă onoare și prețuire județului nostru, decât i-au adus până acum parlamentarii noștri din această tristă legislatură. În cele două mandate pline, pe care Gheorghe Florin Tiutiu le-a săvârșit în fruntea Primăriei Nicolae Titulescu, dar și de la alegerile din 2012 și până în prezent, comuna celui mai mare diplmat al României din toate timpurile, Nicolae Titulescu, a cunoscut prefaceri greu de anticipat după Revoluție.
Într-un județ mutilat parțial de impostorii politici, primarul Gheorghe Florin Tiutiu este o figură luminoasă, care ne alimentează speranța în bine.
Dănuț Șărpău și intrarea comunei Spineni în normalitate
Alegerile locale din anul de grație 2012 au venit și cu schimbarea primarului din comuna Spineni, o schimbare pe care o cerea însăși istoria. Fostul primar Ion Din nu mai avea de mult timp ce să le spună oamenilor, el fiind expirat și depășit de noile realități ale județului nostru.
Pentru locuitorii comunei Spineni, Dănuț Șărpău reprezintă o nouă speranță. Premisele sunt bune, având în vedere că noul primar a făcut într-un an și jumătate ceea ce n-a făcut fostul primar în câteva cincinale. Succes, Dănuț Șărpău!
Marin Tudor are aceleași interese cu ale consătenilor săi
L-am cunoscut pe Marin Tudor , actualul primar al comunei Fărcașele în urmă cu 7-8 ani, când era un mic întreprinzător privat. I-am recomandat atunci să se pregătească pentru funcția de primar și n-am greșit. În 2012, oamenii l-au trimis în fruntea obștii.
L-am regăsit, zilele trecute, pe primarul Marin Tudor, în Primăria Fărcașele, alături de echipa sa, punând la punct noi proiecte și noi acțiuni îndrăznețe, privind dezvoltarea comunității. De fapt, cine are curiozitatea să vadă schimbările radicale care s-au produs în comună de la instalarea sa și până în prezent, va constata că interesele lui Marin Tudor coincid, la milimetru, cu cele ale consătenilor săi. Felicitări, Marin Tudor!
Dumitru SÂRGHIE
DIN CE PARTID FACI PARTE ? STI UNUL MAI BUN CA SA MA DUC SI EU LA EL ? Cred ca si tu ai fost si esti un om care a pierdut ceva ,ori o functie buna , ori unde ai fost nu ai facut nimic . PARTIDUL NU CONTEAZA , OMUL CONTEAZA .
AICI SUNT SI PRIMARI psd -cei mai multi- si UNPR,si PPDD,SI PNL,si PD…Primari de buna credinta,care nu sunt vinovat de prostia patologica a lui pONTA si Antonescu.Saracie lucie e in toata tara,o saracie chiar mai mare decat pe timpul Guv,Boc.Dar nu primarii ,in general,trebuie acuazati,ci loazele de la Bucuresti,pusi toti pe furat…Cat priveste ca autorul articolului ar fi luat bani de la Valcov si Barbulescu,mi se pare fenomenal ca Sarghie sa-i injure si sa fie platit ptr.asta.Cati bani iau,atunci,cei care-i pupa-n cur pe cei doi mafioti?
Ce articol ati citit,dle AntiUSL?
N-AI INTELES NIMIC DLE ANTI USL.Mai citeste o data….
CATI BANI AI LUAT SARGHIE DE LA ACESTI PRIMARI SAU DE LA VALCOV, PRINA, BARBULESCU?OAMENII MOR DE FOAME, TAXELE SI IMPOZITELE AU CRESCUT IAR ACESTI PRIMARI AU BENEFICIAT DE CLEMENTA GUVERNULUI ,DE BINEFACERILE ACESTUIA PENTRU A INROBI SI MAI RAU POPULATIA. CANALIZARE,APA,ETC, S-AU FACUT DE MULTE ORI NEJUSTIFICAT PENTRU A CHELTUI BANUL PUBLIC.IMPORTANT ESTE CE FACE TARANUL, CE VENITURI ARE EL SI COMPARATI VENITURILE ACESTUIA CU ACESTI BARONI LOCALI,FIE EI AI USL SAU PDL.DISOCIEREA PARTIDELOR DE OPOZITIE DE PDL ESTE CHEIA SUCCESULUI PE LANGA INLATURAREA INDIVIZILOR CARE SUNT LA PUTERE SI CONDUC PARTIDELE DE OPOZITIE.NISTE IMPOSTORI …..Presa din Olt, in mare parte, a făcut dintotdeauna jocul celor de la PSD pentru bani si avere.Curat murdar………….