AcasăOra SatuluiPrimari rurali care ne fac cinste

Primari rurali care ne fac cinste

Am mai spus și altădată: primarii rurali sunt sarea pământului! Fără ei, tot angrenajul acesta politic județean,  regional și național n-ar putea să existe. În județul Olt, cu câteva excepții notabile (pe care le vom  consemna într-o rubrică viitoare intitulată „Primari care fac umbră pământului degeaba”), majoritatea primarilor noștri rurali sunt oameni cu discernământ, patrioți, responsabili cu banii poporului, oameni cu credință în Dumnezeu.

Astăzi, vom trece în revistă patru primari rurali ai județului Olt, după cum urmează: Gheorghe Periețeanu (Icoana), Cici Constantin Oprea (Brastavățu), Ion Dincă (Grădinile), Ion Căpraru (Ipotești).

perietenu icoana primarGHEORGHE PERIEȚEANU (ICOANA) SAU PUTEREA EXPERIENȚEI

Gheorghe Periețeanu, primarul comunei Icoana, este unul dintre cei mai experimentați primari ai județului Olt, deținând această funcție de la Revoluție până în prezent. Toate încercările inamicilor săi politici, dar și ale „amicilor” din interiorul PSD (partid din care face parte și domnia-sa), acelea de a-l detrona, au fost zadarnice.

Profesor de meserie, bun administrator și gospodar de frunte, Gheorghe Periețeanu s-a luptat, în toți acești ani, pentru prosperitatea comunei sale, derulând o seamă de investiții, care au culminat, în anul 2014, cu digul de protejare a râurilor Vedea și Plapcea, proiect făcut cu ajutorul Guvernului Ponta. D-l primar a făcut față tuturor inundațiilor care au avut loc, de-a lungul timpului, dar și mentalităților liderilor politici județeni, îndreptând multe dintre nedreptățile făcute de Guvernul Boc.

Fiind profesor, a avut tot timpul grijă de starea școlilor din comună, având și o relație excelentă cu cadrele didactice din comună. A fost și este tot timpul alături de cetățean și de nevoile lui, fapt demonstrat și de numărul de mandate acordate, prin vot, de locuitorii comunei sale.

Într-o discuție cu un lider județean al PSD Olt, d-lui Periețeanu, care și-a exprimat anumite nemulțumiri față de politica de repartizare a fondurilor, i s-a spus textual: „Dacă nu-ți convine, poți pleca oricând la alt partid!” Răspunsul său a fost unul pe măsura afirmației de mai sus: „Eu n-am venit în PSD ca să plec. Am venit cu mult înaintea d-voastră, d-le președinte!”

Concluzia e clară: viitorul primar al comunei Icoana va fi tot Periețeanu, cu voia sau fără voia adversarilor politici și chiar a partidului său. Noi îi dorim succes de pe acum!

cici oprea brastavatu primarPrimarul Cici Constantin Oprea (Brastavățu):

TREBUIE ÎNCURAJATĂ MUNCA ȘI NU LENEA!

Din anul 2012, la conducerea comunei Brastavățu, a venit Cici Constantin Oprea. Remarcăm, la domnia-sa, modestia și curajul de a recunoaște scăderile și neputințele propriului său guvern PSD. Are cultul prieteniei și nu-i poartă pică fostului primar, cu care s-a bătut politic în campania electorală. Dimpotrivă, l-a ajutat pe acesta în demararea unor proiecte private, destul de importante pentru comunitatea din Brastavățu.

Responsabil fiind și om de cuvânt, primarul Cici Constantin Oprea a demarat lucrările pentru reabilitarea Pieței din Brastavățu, lucrarea fiind în stare de finalizare (90%), loc în care se vor strânge peste 1000 de persoane din zona legumicolă, agricolă, a crescătorilor de animale și a micilor comercianți. A asfaltat DC 131 și Drumul Vicinal 131, care leagă Vișina de Brastavățu, în proporție de 90%. A reabilitat 100% un corp de școală cu etaj din satul reședință de comună – Brastavățu. În ceea ce privește proiectul de reabilitare a Căminului Cultural, d-l primar ne-a transmis, telefonic, faptul că așteaptă deja constructorul.

Locuitorii comunei Brastavățu sunt oameni harnici și întreprinzători, fapt care se deduce din numărul mic al sătenilor care primesc ajutor social. „Ajutorul social este într-un trend descrescător. Trebuie încurajată munca și nu lenea!”, a conchis primarul Cici Constantin Oprea.

dinca gradinile primar222Ion Dincă, primarul comunei Grădinile:

CULTURA ESTE CEL MAI IMPORTANT AMBASADOR AL UNEI COMUNE!

Ruptă din comuna Studina, comuna Grădinile este, într-adevăr, ca  o Grădină a Maicii Domnului: curată, cu drumuri modernizate, cu apă și canalizare, cu un Centru Social, de tip After School și cu un Cămin Cultural modern.

Meritul principal al acestor realizări aparține actualului primar Ion Dincă, un om agreabil, inteligent, voluntarist, un fiu al satului, care s-a legat indisolubil de valorile morale locale și de sufletul oamenilor pe care-i păstorește.

Ion Dincă și-a pus în aplicare toate proiectele pe care și le-a anunțat în campania electorală, reușind, din 2008 și până în prezent, pe lângă cele anunțate mai sus, să finalizeze o modernă bază sportivă, să achiziționeze un buldo-excavator pentru toate treburile legate de situațiile de urgență și de alte activități gospodărești, să-i ajute pe cetățeni, în orice situație s-ar ivi. O altă preocupare a d-lui primar este aceea de a extinde rețeaua de apă și canalizare în toate satele comunei și să asfalteze toate străzile. A dotat școlile și grădinițele după standarde europene, făcând din Școală și Primărie o Familie.

Comuna are o tradiție folclorică bogată, cu dansatori, cu echipă de fluierași, care au ocupat locuri importante la concursurile din țară, acest fenomen fiind coordonat de un om de toată isprava: profesorul Stamin!

„Cultura este cel mai important ambasador al unei comune!”, ne-a spus primarul Ion Dincă.

ipotesti capraru primarION CĂPRARU (IPOTEȘTI) – UN LIBERAL DE FACTO, NU DE IURE!

Chiar dacă nu e liberal pe hârtie, primarul comunei Ipotești, Ion Căpraru, e liberal în gândire și, mai ales, prin comportament. Așa cum – în perioada interbelică – cel mai gospodar țăran din comună era ales în fruntea obștii, tot așa Ion Căpraru a tot fost ales primar din anul 2000 (un mandat la comuna Milcov și celelalte la Ipotești) și până în prezent.

Îi are pe cei șapte ani de acasă, grație cărora își respectă consătenii și îi ajută, ori de câte ori este nevoie, cu tot ceea ce ține de competența sa și de cea a instituției primarului.

Trebuie spus că, până în 2004, satul Ipotești era parte integrată a comunei Milcov, după care Ipoteștiul și-a câștigat independența, iar d-l Căpraru s-a dus acasă la el, în satul natal, unde a fost ales chiar și de către adversarii săi politici.

Valurile și vicisitudinile politicii noastre mioritice l-au obligat pe Ion Căpraru să meargă pe mâna unui partid de sorginte socialistă, împotriva căruia înaintașii săi (liberali adevărați) au luptat cu ardoare.

D-l Căpraru păstrează și acum cu sfințenie fotografiile înaintașilor săi liberali și, chiar dacă domnia-sa n-a putut să fie liberal de iure, prin tot ceea ce face este, de facto, un liberal veritabil. Uitați-vă doar la cum și-a organizat propria gospodărie și vă puteți imagina cum administrează comuna Ipotești.

Dacă nu credeți, mergeți la Ipotești, ca să vedeți un primar adevărat și o comună de oameni vrednici și curați la suflet și la gând.

LINIA ÎNTÂI

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -