AcasăProgramare cu bucurie – târg de robotică la Școala Gheorghe Magheru Caracal,...
Array

Programare cu bucurie – târg de robotică la Școala Gheorghe Magheru Caracal, în cadrul Europe Code Week 2019

#meetandcode #codeEU #SAP4Good #AsociatiaTechsoup

Asociația De Părinți ”Gheorghe Magheru” a organizat miercuri, 16 octombrie, între 13:00 și 15:00, evenimentul RoboFun Fair- târg de robotică, eveniment aflat pe harta ”Meet and code” de programare și tehnologie în cadrul inițiativei Europe Code Week 2019, sprijinită de Comisia Europeană. Prin inițiativa ”Meet and code” evenimentul a fost finanțat cu suma de 300 de Euro, alături de alte 90 de evenimente din toată România.

RoboFun Fair s-a desfășurat în trei etape distincte. Mai întâi, șase echipe formate de elevii membri a Clubului STEM și-au prezentat proiectele Lego WeDo create special pentru eveniment. Ele au fost foarte diferite: un dinozaur, sania lui Moș Crăciun și renul său Rudolf, o mașină de tractare cu senzor de obstacole, un simulator de cutremure, un Rover și un aparat pentru studiul vulcanilor. Echipele au prezentat fiecare proiect, explicând și funcționarea acestora în fața invitaților.

proiect scoala magheru caracalA doua etapă a stârnit interesul tuturor, este vorba de prezentarea invitatului special, Ciu Adrian, elev la Liceul Teoretic Mihai Viteazul,  coordonat de domnul profesor Firmilian Șerban, de la Palatul Elevilor și Copiilor Caracal, premiat la numeroase concursuri de robotică. Adrian ne-a prezentat mai multe tipuri de roboți de tip Arduino, realizați integral de el, ca și design, construcție și programare. Le-a vorbit colegilor lui mai mici cu pasiune despre robotică, ca fiind un domeniu de viitor, dar și unul care oferă multe satisfacții.

În ultima parte a activității, membrii clubului au deveni mentori pentru ceilalți elevi participanți, organizând un workshop de robotică. A fost prezentat pachetul Lego WeDo și   s-au construit și programat în colaborare câțiva roboței simpli. Evenimentul s-a încheiat cu oferirea de diplome Meet and Code și Code Week 2019. Atmosfera generală a evenimentului, pe toată durata, a fost una de bucurie, interes și entuziasm.

Considerăm că evenimentul nostru a fost unul care  inspiră în domeniul tehnologiei și al programării,  și care susține o lume cu oportunități și recunoaștere pentru toți, susține diversitatea. Elevii participanți au fost foarte diferiți, băieți și fete deopotrivă, provenind din medii diferite din punct de vedere etnic, social și material. Unii elevi vin la școala noastră din mediul rural, alții au părinții plecați la muncă în străinătate, și aleg să petreacă două ore în fiecare sâmbătă pentru a lua parte la clubul nostru de robotică STEM.

Comisia Europeană sprijină inițiativa Europe Code Week ca parte a strategiei sale pentru o piață unică digitală. În Planul de Acțiune pentru Educație Digitală, Comisia încurajează în special școlile să se alăture inițiativei, obiectivul fiind acela de a avea 50% din toate școlile europene implicate în promovarea digitalizării, până în anul 2020.

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code – https://www.meet-and-code.org/ susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de țări europene și susține, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week (5-20 octombrie 2019). În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup.

La nivel european, valoarea finanțărilor acordate prin programul Meet and Code s-a ridicat anul acesta la peste 430.000 Euro, sumă alocată pentru susținerea evenimentelor organizate în 25 de țări, în cadrul Europe Code Week 2019.

În România, 90 de evenimente de programare și tehnologie organizate de 75 de organizații non-profit au primit finanțare prin programul Meet and Code, în valoare totală de 27.000 EURO. Descoperiți mai multe detalii despre toate evenimentele Meet and Code din țară, aici – https://www.asociatiatechsoup.ro/blog/evenimentele-meet-and-code-2019.

Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

Prof. Cristina Nicolăiță

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments