AcasăInterviuScorniceștiul nostru a rămas la fel ca acum 20 de ani! Să...

Scorniceștiul nostru a rămas la fel ca acum 20 de ani! Să construim împreună echipa „SCORNICEȘTI 2024”!, a declarat Ionuț Pîrvu – președintele PSD Scornicești

A trecut aproape un an de când ați preluat conducerea organizației PSD Scornicești și ați fost desemnat și candidatul PSD la Primăria Scornicești. Cum a fost această perioadă?

Aș descrie această perioadă în două cuvinte – construcție și opoziție. Construiesc o echipă de oameni cu experiență și expertiză, în domeniile lor de activitate, pentru proiectul nostru comun „SCORNICEȘTI 2024”, un proiect despre orașul nostru și oamenii lui gospodari. Și facem opoziție, în Consiliul Local Scornicești, pentru că nu putem să lăsăm această administrație locală liberală lipsită de viziune să facă rău acestui oraș.

Ce ar trebui să știe cetățenii din orașul Scornicești despre Ionuț Pîrvu?

Pe lângă faptul că sunt consilier local PSD și președintele PSD Scornicești, sunt un locuitor al acestui oraș, care a muncit, a construit ceva aici, mi-am întemeiat o familie, în acest oraș, mi-am crescut copiii aici și țin foarte mult la această comunitate.

Am 44 de ani, absolvent al Facultății de Inginerie și Management, sunt căsătorit, am doi băieți, cel mare are 20 ani și este student la Facultatea de Politehnică din București, iar cel mic are 7 ani. Sunt managerul unui magazin din Scornicești, despre care pot spune sincer că este cel mai profitabil supermarket din Scornicești, chiar dacă este un brand local.

De ce ați ales să faceți politică?

Am intrat în politică, pentru că după ce muncești într-o comunitate, într-un oraș, după ce pui pe picioare o afacere, îți construiești aici casă și te vezi îmbătrânind în acest loc, vrei ca și acel oraș să se schimbe, să crească, odată cu tine, dar Scorniceștiul nostru a rămas la fel ca acum 20 de ani.

Cum schimbarea nu a venit de la PNL, partidul care, în ultimii ani, a condus acest oraș, am zis că e timpul să fac mai mult decât să critic și să fiu nemulțumit. Trebuie să mă implic în  dezvoltarea acestei comunități. Sunt mulți oameni care, la fel ca mine, au ales să nu plece peste hotare sau în alte orașe mai mari, mai dezvoltate și, pentru ei și pentru toți cei care își doresc schimbarea, am făcut acest pas.

Era normal să aleg PSD, pentru că atât la nivel național, cât și județean, PSD este o forță și are puterea să schimbe lucrurile. La PSD Olt, este o echipă, nu un grup de interese. PSD Olt are o puternică echipă administrativă și nu măscărici care stau pe Tik-Tok!

Reușiți să vă impuneți în Consiliul Local, să treceți proiectele? Care este relația dumneavoastră cu actualul primar?

Aș vrea să spun că eu și primarul colaborăm, că este interesat de proiectele noastre dar, din păcate, el nu ascultă pe nimeni, nu ține cont nici de cetățenii care îi spun, la fel ca și mine, problemele orașului.

Am ajuns în punctul în care nu răspunde nici adreselor și solicitărilor noastre prin care solicităm să ne arate cum cheltuie banii din bugetul local,  pentru că se laudă cu fonduri de milioane de lei, euro, dar noi nu vedem nicio schimbare, nu știm dacă există acești bani sau unde se duc…

Mai vedem prietenii primarului că mai plimbă niște mașini cu piatră, de colo-încoace…

Legat de Consiliul Local, pot spune că suntem o voce puternică, că suntem prezenți cu proiecte, amendamente, numai la proiectul de Buget, pentru acest an, am avut 15 amendamente, dar pentru că nu avem majoritate, nu putem să le ducem la bun sfârșit.

De aceea, trebuie ca noi toți, împreună, să aducem schimbarea, în SCORNICEȘTI, în 2024!

Dar oamenii din Scornicești ce spun, ce vor?

Vor drumuri asfaltate, vor rețele de apă, canal și gaze, vor un oraș curat, modern, cu trotuare, parcări. Pe pagina mea de Facebook, postez, frecvent, toate aceste lucruri pe care le văd sau pe care mi le semnalează cetățenii și pot spune că îl mai punem la treabă pe primar. Mai taie iarba, mai face curățenie, mai pune o mașină de piatră… măcar atât…

De exemplu, oamenii din Mogoșești și Constantinești sunt la capătul răbdării, pentru că drumul este drumul este distrus de firmele de casă ale primarului, care exploatează și transportă pietriș și balast din râul Plapcea.

Vieți puse în pericol, praf, noroi, dar primarul nostru a răspuns cu indiferență, deși eu am sesizat și la ultima ședință de Consiliu Local, de săptămâna trecută, aceste aspecte. Mă ignoră pe mine, îi ignoră pe cetățeni.

La fel este și pentru oamenii care locuiesc pe strada Liliacului din Teiuș și pe strada Tătulești din Negreni! Fiecare ploaie este un adevărat coșmar, iar când este cald, nu pot sta afară din cauza  prafului, pentru că străzile sunt numai gropi. Am trimis o adresă primarului și i-am solicitat să ia urgent măsuri și să balasteze aceste străzi, pentru că și cei care locuiesc în aceste zone sunt cetățeni ai orașului Scornicești.

Nu mai vorbesc de Șuica, eterna poveste, neasfaltată, pietruită, când și când, de prietenii primarului. Numai în ultimele luni au fost cheltuiți 70.000 lei pentru pietruire cu piatră luată gratis din râu. Sunt multe străzi care trebuie reabilitate.

În zona Negreni-Isăroaia, nu există alimentare cu apă și canalizare. În colaborare cu Compania de Apă Olt, s-ar putea face o astfel de investiție și am făcut un amendament, dar consilierii locali PNL nu l-au votat, așa cum fac de obicei. Pe Bulevardul Muncii, trebuie reabilitate trotuarele, parcările.

Pomii nu sunt toaletați, iarba nu este tăiată, nu se face dezinsecție împotriva țânțarilor, căpușelor. Orașul Scornicești este administrat prost de un primar care nu are viziune.

Care este motivul pentru care nu se fac toate aceste investiții de care vorbiți? Nu sunt fonduri, nu există proiecte?

Primarul se laudă că accesează  fonduri, că face investiții, dar din păcate acestea nu se văd. Nu există o viziune clară de dezvoltare a localității. În afară de investițiile pe care le face Compania de Apă, pe fonduri europene, restul sunt „cârpeli” la suprapreț. Mă refer aici la „marele proiect de gaze” pe care ni-l flutură edilul, câțiva kilometri, foarte scumpi, pentru care a și contractat un împrumut de 5.628.000 lei, care va bloca alte investiții prioritare, timp de 7 ani.

Deci, are sau nu banii din accesarea de proiecte sau se laudă? Dvs. ce înțelegeți?

V-ați opus proiectului de concesionare a clădirii fostului muzeu și Prefectura Olt v-a dat dreptate. Ce se va întâmpla acum cu acea clădire?

V-aș răspunde să îl întrebați pe primarul nostru, dar nu cred că știe să vă spună.

Vreau să se înțeleagă foarte clar, eu nu m-am opus construirii unui cămin de bătrâni în Scornicești, fie el și privat. Am considerat că locația nu este potrivită și că există ale locuri unde se poate face o astfel de investiție. Clădirea fostului muzeu este o clădire de patrimoniu, iar Prefectura Olt a stabilit că nu a fost respectată procedura concesionarii și a fost încălcat Codul Administrativ. Era nevoie de un studiu de oportunitate și de un aviz de la Administrația Națională a Rezervelor de Stat și al Statului Major General, peste care primarul vizionar din Scornicești a crezut că poate să „sară”. Fără avizul de legalitate al Prefecturii Olt, Hotărârea de Consiliu Local nr. 38/31.03.2023 a fost revocată.

Era o hotărâre ilegală, prin care primarul nostru a vrut să concesioneze clădirea și terenul aferent, pe o perioadă de 49 de ani, pentru incredibila sumă de 1000 de euro pe an, adică 420 de lei pe lună, unui așa zis investitor din Pitești.

Pentru că vorbeam de lipsa de viziune, edilul nostru nici nu a găsit alt teren, altă clădire pentru această investiție privată și, mai mult, a organizat „Sărbătoarea pâinii”, pe care a transformat-o într-un bâlci urât, exact în fața clădirii unde dorea să ducă bătrânii, pentru liniște și relaxare. Nu știu câtă liniște poate fi atunci când ești în apropierea drumului principal și a stadionului…

Doriți să faceți un muzeu la Scornicești?

Cred că orașul nostru are un imens potențial istoric, turistic și este păcat că nu este valorificat. Vin foarte multe autocare cu turiști români și străini care vor să viziteze casa lui Nicolae Ceaușescu, fac poze peste gard și apoi pleacă, pentru că nu au ce să mai facă în Scornicești. Credeți că este normal așa ceva?

Trebuie să valorificăm orice oportunitate de dezvoltare. Când a fost „Noaptea muzeelor”, am lansat, pe pagina mea de Facebook, un proiect, o campanie „Împreună construim un muzeu pentru Scornicești” și, chiar dacă la început a fost privită cu scepticism această idee, acum tot mai multe persoane, oameni de cultură și din mediul privat, cetățeni mă întreabă de acest proiect.

Deci, putem construi împreună ceva frumos pentru Scornicești!

Ați criticat faptul că, în curțile școlilor și grădinițelor din Scornicești nu se face curățenie. Cum a început anul școlar în orașul dumneavoastră?

Cu bucurie, pentru fiecare copil și părinte, în parte, dar trist, în ansamblu. Cred că suntem printre puținele localități unde copiii de la clasa pregătitoare nu au primit câte un ghiozdan și un set de rechizite, sunt primari de comune care au făcut astfel de proiecte, dar la noi, nu, nu s-a putut, nu s-a vrut. Este clar că educația copiilor noștri nu este o prioritate pentru actuala administrație liberală.

De fapt, nici educația, nici sportul, pentru că edilul nostru nu a fost de acord să îi lase pe jucătorii echipei de fotbal „Voința Mărgineni” să se antreneze și să joace pe terenul din Bălțați, pe motiv că acolo se mai antrenează o echipă. I-am ajutat să poată folosi terenul de fotbal din comuna Valea Mare, pentru că pe un teren de fotbal se pot antrena mai multe echipe, pot practica sportul toți cei care doresc să facă mișcare! Orice echipă de fotbal, orice club sportiv trebuie susținut, pentru că noi toți, părinți, bunici, autorități locale sau aleși locali avem datoria să avem grijă de sănătatea copiilor și tinerilor din orașul nostru, să le oferim posibilitatea de a practica un sport, pentru a avea o viață sănătoasă, departe de orice tentații care îi pot pune în pericol.

Ce le transmiteți oamenilor din Scornicești care vă susțin, dar și celor care nu vă susțin?

Mă bucur că din ce în mai mulți oameni, mai mulți tineri vor să facă din proiectul nostru „SCORNICEȘTI 2024”, un proiect de suflet al celor care vrem să construim o comunitate puternică, dezvoltată, modernă.

Alături de cei din echipa mea, consilierii locali PSD, colegii mei tineri și frumoși de la TSD Scornicești, organizațiile de femei și de seniori suntem mereu printre oameni, le ascultăm problemele și încercăm să îi ajutăm. Avem soluții, pe termen lung, pentru că noi cunoaștem acest oraș, cu toate zonele lui.

Eu merg mult pe jos prin Scornicești și nu de acum, ci de ani buni, și văd cum în loc să apară lucruri noi, totul se degradează. Nu mai vreau să văd blocuri ca după război, drumuri pline de noroi sau praf, mizerie, buruieni în jurul blocurilor, trotuare fărâmițate, iar, din loc în loc, rar, câte o investiție făcută de mântuială, la suprapreț, din care câștigă apropiații primarului, dar pierd cetățenii.

Eu m-am săturat de lipsa de coerență, de viziune a actualei administrații locale și cred că sunt mulți cei care sunt de acord cu mine, cei care ne dorim o schimbare reală, o administrație locală eficientă, profesionistă, aproape de oameni, pentru oameni și pentru viitorul orașului nostru, care are un imens potențial de dezvoltare, în multe domenii, pe lângă care va trece un Drum Expres Craiova-Slatina-Pitești.

Pentru Scornicești există speranță de la noi toți, cei care muncim aici, care am lăsat o parte din tinerețea noastră și de experiența noastră aici, de la cei care acum își cresc nepoții, în acest oraș odată frumos, înfloritor, dezvoltat.

Dar numai împreună putem reuși, alături de mine, de echipa mea, construim „SCORNICEȘTI 2024”!

LINIA ÎNTÂI

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments