După cum am mai semnalat în publicația noastră, senatorul Ion Toma face o politică intransigentă, bazată pe logică, pe valoarea umană, profesională și intelectuală a oamenilor. Atâta timp cât a ocupat poziții importante în parlamentul României, domnia-sa a făcut posibilă o idee, pe care nu a enunțat-o altcineva niciodată, după Revoluție: anume faptul că Oltenia noastră de toate zilele trebuie scoasă din fundătura politică și administrativă în care au ținut-o guvernanții noștri.
Pentru Ion Toma, Oltenia înseamnă țara, pâinea, limba română, pământul, lucrurile și tot ce îl leagă de acest spațiu și timp. El este adeptul unui principiu enunțat cândva de politicianul american Ross Perot: «Un activist politic este un tip care curăță râul, nu trage concluzia că e murdar!»
În acest sens, senatorul Ion Toma (prim-vicepreședinte național PMP) a susținut, în cadrul Comisiei de Administrație Publică și Organizarea Teritoriului din Senatul României, inițiativa privind instituirea zilei de 21 martie ca Ziua Olteniei.
«În condițiile în care și alte regiuni au beneficiat de introducerea acestui prilej (de exemplu, Banatul), era absolut normal ca și Oltenia să beneficieze de același tratament. Inițiativa presupune ca, în fiecare an, autoritățile locale să poată decide asupra oportunității unor evenimente culturale, dedicate sărbătoririi Olteniei. Astfel, sărbătoarea anuală a Zilei Olteniei va fi marcată de autoritățile locale și centrale, precum și de instituțiile publice de cultură din țară și străinătate, prin organizarea unor programe și manifestări cu caracter cultural-artistic și științific.
Responsabilitatea autorităților locale și centrale este aceea de a sprijini material și logistic organizarea evenimentelor asupra cărora se decide, în limita fondurilor disponibile.
În absolut orice context, mă voi opune oricărui tratament discriminatoriu care afectează regiunea Oltenia, comparativ cu alte regiuni din țară», a declarat senatorul Ion Toma.
În altă ordine de idei, Ion Toma a participat, recent, la Consiliul Executiv Municipal al PMP Craiova, în cadrul căruia s-au stabilit prioritățile politice pentru perioada următoare, în vederea viitoarelor alegeri parlamentare.
«Prioritățile PMP reprezintă, de fapt, ierarhizarea nevoilor oltenilor, în funcție de necesitate și de urgență. Suntem alături de fiecare categorie socio-profesională și ne asumăm responsabilitatea de a identifica soluții…», a susținut liderul central al PMP.
Dumitru SÂRGHIE