La sfârșitul săptămânii trecute, Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății, a poposit la Slatina, pentru a vedea stadiul în care se află Spitalul Județean de Urgență Slatina. Alături, i-au fost Darius Vâlcov – ministru pentru Buget, Paul Stănescu – președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu – vicepreședinte CJ Olt, deputatul Florin Iordache, Andrei Iordache – managerul SJU Olt și Florin Ciocan – director CAS Olt.
„Avem multe nevoi în acest spital. Noi am căutat să ne gospodărim din ceea ce am avut, am căutat să facem foarte multe lucruri, să chibzuim puținii bani pe care i-am avut să găsim cele mai bune soluții. Nu este suficient, suntem în anul 2014, atât pacienții, cât și noi ne dorim mult mai mult în acest spital”, a declarat Paul Stănescu.
După ce a vizitat mai multe secții ale spitalului, ministrul Sănătății a spus că unitatea spitalicească are nevoie atât de reabilitare clădirilor, cât și de dotare cu aparate demne de vremurile în care trăim.
„Spitalul din Slatina va fi o prioritate pentru Ministerul Sănătății. Cert e că nu mai poate rămâne ca până acum și sprijinul meu este ca un angajament, mai ales acum când îl am în spate pe d-l Vâlcov. Sunt convins că împreună vom reuși multe, pentru mai multe spitale, nu numai pentru acesta. Într-adevăr, nevoia d-voastră este reală, constat lucrul acesta și îmi pare rău că nu au văzut și alții lucrurile așa. Este clar că, după Revoluție s-a investit mai puțin, cel puțin în sistemul sanitar de aici. Bucureștiul nu prea a iubit foarte tare Spitalul Județean de Urgență din Olt, dar mă bucur că ați început aceste demersuri de când a fost preluat la Consiliul Județean. Vom încerca să găsim soluții rapide. În primul rând, vorbim de o prioritate la Unitatea de Primiri Urgențe și suntem destul de avansați. Bineînțeles, e nevoie de computer tomograf ca să nu mai faceți traseele acestea cu pacienții. E adevărat, e nevoie și de RMN. Pe lângă toate aceste echipamente de care vorbim, partea de reabilitare este foarte importantă. Am văzut și trebuie să-l readucem la nivelul lui 2014. Spitalul a rămas, în continuare, la nivelul anului de construcție, 1972. Nu este posibil așa ceva”, a declarat ministrul Sănătății.
De asemenea, Nicolae Bănicioiu a mai spus că se încearcă promulgarea unei legi, care să permită Ministerului Sănătății alocarea de fonduri direct către unitățile spitalicești care se află în subordinea Consiliilor Județene, lege care a trecut de Parlament.
Ionuț DUMITRESCU