AcasăUn nou proiect Erasmus +, la Liceul Petre S. Aurelian Slatina
Array

Un nou proiect Erasmus +, la Liceul Petre S. Aurelian Slatina

Începând cu anul școlar 2019-2020, Liceul Tehnologic Petre S. Aurelian desfășoară un proiect Erasmus +, KA229, parteneriat de schimb interșcolar, cu titlul DEMAIN TOUS SOLIDAIRES, finanțat de Comisia Europeană. Partenerii liceului sunt: LYCÉE SAINT-MICHEL –  Reims, FRANȚA, AGRUPAMENTO DE ESCOLAS FREI GONCALO DE AZEVEDO – S. DOMINGO DE RANA, PORTUGALIA, PROFESIONALNA  «Atanas Burov» – Silistra, BULGARIA.

Principalele teme abordate în proiect sunt: combaterea eșecului școlar și a abandonului școlar, predarea și învățarea limbilor străine.

proiect ps aurelian 3Proiectul își propune: creșterea motivației pentru învățătură, dezvoltarea spiritului de echipă, dezvoltarea competențelor digitale, descoperirea unor activități/proiecte de voluntariat/solidaritate locale, a unor asociații și ONG-uri, participarea la activități de voluntariat/proiecte de voluntariat, inițierea unor acțiuni de solidaritate/voluntariat, asigurarea schimbului de experiență pentru profesori (schimbul de bune practici), redactarea unei cărți comune în fiecare limbă a partenerilor și în limba engleză. Această carte le va permite elevilor să-și consolideze competențele lingvistice dobândite în cadrul proiectului și va reprezenta un instrument pentru alte școli în vederea înțelegerii temei solidarității în Europa. Această carte va putea fi vândută de fiecare școală (în limba maternă), iar banii vor fi donați unei asociații alese de școala respectivă.

proiect ps aurelian 1În perioada 20-24 octombrie 2019, profesorii Jenica Urdeș – directorul adjunct,  și Mihaela Mirescu – coordonatorul proiectului, au participat la o activitate de formare la școala Agrupamento de Escolas Frei Goncalo de Azevedo – Portugalia, ce a avut ca obiective: prezentarea partenerilor, prezentarea sistemelor de învățământ din fiecare țară, a strategiilor privind combaterea eșecului școlar și a abandonului școlar, prezentarea centrelor sociale, a asociațiilor și a ONG-urilor din fiecare comunitate.  Partenerii au stabilit principalele direcții de desfășurare a activităților, calendarul mobilităților, precum și cele mai optime modalități de comunicare. Profesorii au avut posibilitatea să viziteze școala portugheză, să descopere sistemul de învățământ portughez, să asiste la o oră de limba franceză.

proiect ps aurelian 2Proiectul se desfășoară, în paralel, și în spațiul virtual; coordonatorul român, Mirescu Mihaela  și coordonatorul portughez, Sonia Pinto, au creat pe platforma Etwinning o pagină a  proiectului. Următoarea mobilitate transnațională va avea loc în orașul Reims – Franța.

Linia Întâi

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments