AcasăPoliticaUNPR rămâne consecvent angajamentelor asumate față de români

UNPR rămâne consecvent angajamentelor asumate față de români

D-le profesor, plutește în aer o disoluție a principalului partid de pe scena politică – PSD. Ca formațiune a echilibrului, ce poziție are UNPR cu referire la acțiunile radicale ale grupării Mircea Geoană, care dorește – cu orice preț – ruperea partidului?

Dacă speculațiile la care faceți referire privind o eventuală disoluție a PSD se adeveresc, este regretabil. PSD este un partid puternic, un partid alături de care UNPR, formațiunea politică din care fac parte, s-a poziționat ca partener viabil și responsabil într-o alianță de guvernământ care militează pentru un singur obiectiv: interesul național. Nu am să comentez in nici un fel „acțiunile radicale” din interiorul PSD și intențiile de culise, deoarece consider că este o problemă pe care doar partidul partener o poate rezolva.

emil albota profilNu pot decât să subliniez că UNPR rămâne consecvent angajamentelor asumate față de români și îl va sprijini, în continuare, pe actualul președinte al PSD, premierul Victor Ponta, formațiunea progresistă fiind, ca și până acum, loială Coaliției din care face parte.

Având în vedere faptul că senatorul Ion Toma, șeful politic al dvs. și lider marcant al UNPR, a fost unul dintre cei mai apropiați politicieni de Mircea Geoană, e posibil ca domnia-sa să sprijine noua construcție politică a acestuia?

Nu doresc să speculez intențiile senatorului Ion Toma, chiar dacă acesta este mentorul meu politic și omul căruia îi datorez tot ceea ce mă reprezintă pe mine ca politician. Pot să afirm însă că unele dintre calitățile senatorului Ion Toma, pe care le apreciez și care m-au determinat să-i stau alături, sunt consecvența, determinarea și viziunea clară a domniei sale asupra politicii românești. Calități care, dată fiind poziția sa la vârful UNPR, sunt în aceeași măsura apreciate și valorificate de către formațiunea politică din care face parte.

Așadar, dincolo de simpatiile politice mai vechi sau mai noi, senatorul Ion Toma este, așa cum afirmați și dumneavoastră, un lider marcant al UNPR.

Există o tendință în ultimul timp, aceea ca anumite personalități politice, care au avut anumite probleme în partidele pe care le-au reprezentat până mai ieri, să se înscrie în UNPR. Care sunt criteriile impuse de partidul dvs. pentru ca aceștia să acceadă în această formațiune?

Este oarecum ambiguu preambulul întrebării dumneavoastră. Nu știu la ce „anumite personalități” vă referiți și ce „anumite probleme” au acestea. Însă un lucru îl știu sigur: UNPR este un partid format din oameni valoroși, deschis oricând pentru cei capabili să contribuie la implementarea proiectelor de  dezvoltare pentru România.

Există și zvonul că, odată ce Victor Ponta își va încheia „misiunea” în PSD și va fi debarcat din funcția de președinte, UNPR va susține guvernarea PNL, care se profilează la orizont. Cum comentați?

Cum ați spus chiar dumneavoastră, este vorba doar despre zvonuri. Discuțiile constructive se poartă pe fapte concrete. Ceea ce e concret, acum, este parteneriatul nostru la guvernare.

O întrebare fără politică: ca secretar de stat în Ministerul Educației, cum credeți, d-le profesor, că a organizat Guvernul României Ziua Culturii Naționale, zi care a stat sub semnul împlinirii a 165 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu?

Trebuie subliniat faptul că, în general, Guvernul României are preocupări permanente pentru sprijinirea proiectelor și programelor concrete de recunoaștere, la nivel legislativ, a respectului și meritelor celor care își trăiesc viața pentru cultură, pentru educație sau pentru cercetare.

Abordând evenimentul în sine, și acum, ca în fiecare an, toate instituțiile de cultură și de învățământ din țara au sărbătorit Ziua Culturii Naționale printr-o serie de manifestări: lansări de publicații, spectacole, expoziții, prezentări de filme documentare, simpozioane… Chiar și slujbe de pomenire în amintirea marelui poet național Mihai Eminescu.

Însuși șeful guvernului, premierul Victor Ponta, s-a alăturat mesajelor de sprijin, de recunoaștere a rolului, importanței și misiunii culturii românești în păstrarea identității naționale și a valorilor noastre, participând la sesiunea solemnă dedicată acestui eveniment organizat de Academia Română.

15 ianuarie este, așadar, o zi cu profunde semnificații culturale și consider că Guvernul României, prin instituțiile sale, îi acordă întotdeauna importanța meritată.

LINIA ÎNTÂI

1 COMENTARIU

  1. rahat cu apa rece. Bla-bla-bla, marca demagog. Emile, esti prea tanar ca sa halesti si sa debitezi astfel de ineptii! Esti dus, baiete!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -